- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Oyy oyy... O sınırı iyi ayarlamışsın ablacım. Hani o mesajı verebilmişsin aşılayabilmişsin kızına. :)Aynen canım.. geçen yıl tabletini kendi parasıyla karşıladık..Bazen yardımcı olduğumuz yaşlı bir teyze var..Kendi ihtiyaçları için kullanmayıp o teyze için parasından verdiğini bilirim... Elhamdüllillah böyle güzel yürekli evlat verdiği için Rabbime... İnşallah böyle gider hep
Abla bizde bu kadar çeşit yemek olduktan sonra... Bırak kilo vermeyi kilomuzu koruduğumuza şükredelimsorma yaaaa... ama ben, dün bütün gün öyle bir yedim ki, bir haftada veremem aldığım kiloları... :) ama olmaz ki, her yer tuzakla dolu, dün dikkat edecektim mesela, bir müşterim, tatlı getirmiş ofise, onunla başladık, öğlen teyzemiz süper yemekler yapmış, gel de yeme, akşam kardeşime davetliydik, mükellef bir sofra, tuzlular, tatlılar, yeme de yanında yat... :) çok zor ya çok zor :))
babayı hiç sorma, evet bizimki de bizden kesinlikle esirgemez... şöyle anlatayım; 100 tl. kenara koy desem hiç hoşuna gitmez, ama 1.000 tl. lik bir sipariş versem, seve seve alır... :)) vermeyi, yemeyi, yedirmeyi, çocuklara,bana hediyeler almayı, gezmeyi, gezdirmeyi vs. çok sever... kesinlikle parayı esirgemez.... arada toplu olarak bana da verir....
tabi yazlık, araba vs alınacak, döner, alabilir miyiz diye bana sorar, yani, var mı o kadar anlamında... :)))
Ben olaya şöyle bakıyorum canım..Bir ev bir araba birde evladımın eğitim hayatını sorunsuz tamamlayabileceği bir birikim düzeyi( devlet üniv olmazsa özel üniv.+yurtdışı vs.)..Ondan sonrası içinde daha çok gezip yeni yerler görmek birde bütün paraya gez toz da olmaz cüzi rakamlarda kötü günler için birikim yapılmalıKızlar bişi sorucam, sizce neye sahip olunduğunda maddi anlamda tamamım dersiniz. Hani misal bir evim bir arabam var, bundan sonrası ye gez toz mudur? Yoksa evin araban hatta bir iki evin filan olduktan sonrasında bile hala birikim peşinde mi olunmalı?
aaaa aynı ben işte....Ben olaya şöyle bakıyorum canım..Bir ev bir araba birde evladımın eğitim hayatını sorunsuz tamamlayabileceği bir birikim düzeyi..Ondan sonrası içinde bütün paraya gez toz değil ama cüzi rakamlarda kötü günler için birikim..
Aynen öyle canımm .. evin araban ve emeklilik maaşın olduktan sonra yaşlılıkta fazla parayla ne yapacağızki :) Bu dünyanın da bir sonu var fazla hırs yapmamak gerekaaaa aynı ben işte....
evim arabam olsun...
bankada biraz param olsun. sonra ver elini dünyaaaa....
Kızlar bişi sorucam, sizce neye sahip olunduğunda maddi anlamda tamamım dersiniz. Hani misal bir evim bir arabam var, bundan sonrası ye gez toz mudur? Yoksa evin araban hatta bir iki evin filan olduktan sonrasında bile hala birikim peşinde mi olunmalı?
Düşüncen çok güzel bitanem... Benim annem dul haliyle yememiş içmemiş 25 yıl önce bir arsa almış mesela..Hep hayaliydi 3 çocuğuma 3 ev vereyim diye..çok şükür hayali gerçekleşti..O arsdan 3 ev verdiler..hepimze bir ev var ondan kalacak..Ama bende hep annem gibi düşündüm..Kendi alınterimle evladıma bir ev bırakabileyim ilerde Annem babam bu evi alınteriyle aldılar desin isterim..çok güzel bir soru canım... maddi anlamdaki ihtiyaçlar hiç bitmez, her zaman daha iyi bir araba, daha iyi bir ev, daha, daha, pek çok şey çıkar... insanın gözünü, ancak toprak doyurur....
benim hayat felsefemse, tamam iyi bir evim, iyi bir arabam olsun, hadi çocuklar için, kaçamaklar için bir tane de yazlık diyelim, bir de , çoluk çocuk var, iyi gün (iyi düşünelim, iyi olsun inşallah :) ) için bankada üç beş kuruş olmalı, budur bende.... kesinlikle yatırım olsun, ya da ne bileyim çocuklarıma birer değil de, ikişer üçer ev bırakayım diye hırpalamam kendimi... şu anki durumum olursa, birer ev, çocuklara bırakmaya çalışırım, o kadar... gerisini çalışıp kendileri halledecek... eğitimleri için, iyi yetişmeleri için, iyi bir meslek sahibi olmaları için, elimden gelenin fazlasını yaparım, yapıyorum, maddi anlamda hiç bir şey esirgemem, ama bu kadar... ikinci bir ev bırakayım gibi bir derdim yok.... olmaz da....
3 yıl önce yüz bine ev aldık. Şimdi 180 bin ediyor. Belki daha fazla. 3 yılda 80 bin biriktiremezdik herhalde. Biz iyilik cekmisiz. İlk yıl zordu şimdi maaslara zam geldikçe zorlanıyor bizi. Şimdiki hedefimiz daha büyük bir ev almak ama bu evimizin borcu daha bitmedi. İki yıl daha borcu azaltıp birikim yapıp bakmaya başlarız sanırım.Düzen bozuk biz napalımÇok şükür faiz yemiyoruz ama ödüyoruz bir şekilde..sadece kredi değilki iki gün faturanı ödemeyi unut al sana faiz..kredi kartları keza öyle...
Çok iyi, ben de aynen böyle düşünüyorum... Şimdi biraz anlatayım ve kafamdaki bulanıklık için bana güç verin kızlar...
Bizim şimdilik kira geliri olmayan bir evimiz var, bir de henüz kredisi bitmeyen(4 yıl var) oturduğumuz bir evimiz var. (ilerisi için düşünürsek eşimin tarafından en az bir iki daire miras düşer ama onu hiç düşünmüyoruz bile) Eşimin şirket arabası var ve çok şükür kendi aracımız gibi kullanıyoruz, araç masrafımız olmuyor.
Çocuklar için ayda 2 gr altın alıyorum. Maaşımı alır almaz zekatını veriyorum, sadakamı eksik etmiyorum çok şükür. Onun dışında sadece gezmek ve kıyafet almak hatta evin tadilatını filan yaptırmak ıstıyorum. Ama kıyafet aldıkça kendimi suçlu gibi hissediyorum, hani zamanında çokca kısıp biriktirdiğim için sanki savurganmışım gibi geliyorum kendime. Bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulucam bilmiyorum. Daha kendimden çokca kısarak birikim yapmak istemiyorum...Birikim yapmazsam da müsrifmişim gibi geliyorum.
Aynen öyle canımm .. evin araban ve emeklilik maaşın olduktan sonra yaşlılıkta fazla parayla ne yapacağızki :) Bu dünyanın da bir sonu var fazla hırs yapmamak gerek
kesinlikle hırs yapmamak gerek...çok güzel bir soru canım... maddi anlamdaki ihtiyaçlar hiç bitmez, her zaman daha iyi bir araba, daha iyi bir ev, daha, daha, pek çok şey çıkar... insanın gözünü, ancak toprak doyurur....
benim hayat felsefemse, tamam iyi bir evim, iyi bir arabam olsun, hadi çocuklar için, kaçamaklar için bir tane de yazlık diyelim, bir de , çoluk çocuk var, iyi gün (iyi düşünelim, iyi olsun inşallah :) ) için bankada üç beş kuruş olmalı, budur bende.... kesinlikle yatırım olsun, ya da ne bileyim çocuklarıma birer değil de, ikişer üçer ev bırakayım diye hırpalamam kendimi... şu anki durumum olursa, birer ev, çocuklara bırakmaya çalışırım, o kadar... gerisini çalışıp kendileri halledecek... eğitimleri için, iyi yetişmeleri için, iyi bir meslek sahibi olmaları için, elimden gelenin fazlasını yaparım, yapıyorum, maddi anlamda hiç bir şey esirgemem, ama bu kadar... ikinci bir ev bırakayım gibi bir derdim yok.... olmaz da....
Hayatın boyunca huzurla oturabileceği içine sinen bir ev, yarı yolda bırakmayacak sağlam bir araba, kötü gün için kenarda param varsa gerisi için zorlamam ama har vurup harman da savurma m. Huyum değil cunkuKızlar bişi sorucam, sizce neye sahip olunduğunda maddi anlamda tamamım dersiniz. Hani misal bir evim bir arabam var, bundan sonrası ye gez toz mudur? Yoksa evin araban hatta bir iki evin filan olduktan sonrasında bile hala birikim peşinde mi olunmalı?
ben de akşam baktım yazıyor.Bankanın altın hesabında ne kadar gramı kaçtan aldığın yazıyor canım.. Ben ordan takip ediyorum..
Yıllar boyunca birikim yapmak psikolojik olarak etkilemiş seni.. Eğer birikimin yeterli bir düzeye gelmişse bence kendini de ihmal etme..Bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya sonuçta.. Ve ilerde yaparız diye ertelediğimiz şeyleri belkide yapma fırsatımız olmayacak..Bir söz var çok hoşuma giderÇok iyi, ben de aynen böyle düşünüyorum... Şimdi biraz anlatayım ve kafamdaki bulanıklık için bana güç verin kızlar...
Bizim şimdilik kira geliri olmayan bir evimiz var, bir de henüz kredisi bitmeyen(4 yıl var) oturduğumuz bir evimiz var. (ilerisi için düşünürsek eşimin tarafından en az bir iki daire miras düşer ama onu hiç düşünmüyoruz bile) Eşimin şirket arabası var ve çok şükür kendi aracımız gibi kullanıyoruz, araç masrafımız olmuyor.
Çocuklar için ayda 2 gr altın alıyorum. Maaşımı alır almaz zekatını veriyorum, sadakamı eksik etmiyorum çok şükür. Onun dışında sadece gezmek ve kıyafet almak hatta evin tadilatını filan yaptırmak ıstıyorum. Ama kıyafet aldıkça kendimi suçlu gibi hissediyorum, hani zamanında çokca kısıp biriktirdiğim için sanki savurganmışım gibi geliyorum kendime. Bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulucam bilmiyorum. Daha kendimden çokca kısarak birikim yapmak istemiyorum...Birikim yapmazsam da müsrifmişim gibi geliyorum.
Gönlünüze göre olsun inşallah canım... Dediğin gibi her yıl pahalanıyor evler...2015 te 260 bine aldığımız ev şuan 330 bine satılıyor..Ki şuan sıfır ev durumunda olmadığı halde..3 yıl önce yüz bine ev aldık. Şimdi 180 bin ediyor. Belki daha fazla. 3 yılda 80 bin biriktiremezdik herhalde. Biz iyilik cekmisiz. İlk yıl zordu şimdi maaslara zam geldikçe zorlanıyor bizi. Şimdiki hedefimiz daha büyük bir ev almak ama bu evimizin borcu daha bitmedi. İki yıl daha borcu azaltıp birikim yapıp bakmaya başlarız sanırım.
Her sene değişiyor ya... Benim arkadaşımın çalıştığı yerin yakınında stılık bi ev varmış bina nerden baksan 30-40 yıllık bina. Belki daha fazla...820 bine satıyor... Neymiş merkezi yerdeymiş.. Merkezi yer dediği de sanki gorsen üsküdarın veya kadıkoyün kıyısından köşesinden biyeri zannedersin. Ümraniye çarşıya bile yarım saatlik uzaklıkta biyer yaniGönlünüze göre olsun inşallah canım... Dediğin gibi her yıl pahalanıyor evler...2015 te 260 bine aldığımız ev şuan 330 bine satılıyor..Ki şuan sıfır ev durumunda olmadığı halde..
Allah bağışlasın canım... Evlatlarımız en büyük yatırım bizler için aslında.. Onları iyi ve güzel yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalı... Zaten Mal sevgisi Allah ile insan arasındaki perdeymiş...Rabbim uzak tutsun bizleri o hırstan..kesinlikle hırs yapmamak gerek...
bizim bir evimiz var. gayet kullanışlı ve oldukça geniş. ben balkonları kapattırdım. kullanacağım şekilde içine dolaplar yaptırdım.
2 tane arabamız var. ikisinin de modeli yeni.
yani allah izin verirse bir aksilik çıkmazsa uzun yıllar ev ve araba değiştirmeyiz. şu anda benimkinin borcunu ödüyoruz.
bir evladım var allah bağışlasın. tek derdim onunla daha çokı vakit geçirmek, daha çok anı biriktirmek, ona güzel bir gelecek hazılamak...
onlar nasıl paralar yaaa :))) Ömürmüzce çalışsak biriktiremeyiz..İstanbuda yaşamak çok fenaHer sene değişiyor ya... Benim arkadaşımın çalıştığı yerin yakınında stılık bi ev varmış bina nerden baksan 30-40 yıllık bina. Belki daha fazla...820 bine satıyor... Neymiş merkezi yerdeymiş.. Merkezi yer dediği de sanki gorsen üsküdarın veya kadıkoyün kıyısından köşesinden biyeri zannedersin. Ümraniye çarşıya bile yarım saatlik uzaklıkta biyer yaniÜmraniye çarşıdaki evler en lüks evler bile 500 bini geçmezken bu rakamlarda komik gelmiyor değil hani