- 8 Kasım 2013
- 1.009
- 1.007
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Satım ve alımlarda 10-20 binlerde sınır yok canım.. Sadece altın hesabı için bu al satlarda büyük rakamlarda hesap işletim ücreti varmı onu merak ediyorum bugün bankaya soracağım onudaBir sey diyecegim bu satislarda 63ün hepsini ayni anda satamiyoruz galiba bir sinir koyuyor banka??
Bilen biri aydinlatma yasatabilir mi bana
bende eskiden eşiniz gibi düşünüyordum krediye bulaşmak istemediğmden..Ama biriktirmeyle de bu devirde çok zor..Biz de simdi ev bakiyoruz insallah uygun kredi cikar da ev sahibi oluruz.Eşim de "hayatta krediye bulaşmam,biriktirip aliriz "diyordu.Ben de "ne olacak,simdi herkes ev araba aliyor krediyle"derdim..Şimdi bankalara koşuyor..Gercekten borca girmeden birsey elde edilmiyormuş.
Ben karımı daha fazla artırmak için alımlarımı da kademeli satışları da kademeli yapmaya çalışıyorumSeyi merak ettim mesela demis ya 63 gram diye
Onu bölerek de satamaz mi yani atiyorum 20- 20- 20
Ona da mi izin vermez banka
Bankanın altın hesabında ne kadar gramı kaçtan aldığın yazıyor canım.. Ben ordan takip ediyorum..Misal altın 125 tl iken 10 gr aldım, 127tl iken 150 gr aldım. 130 tl iken 130 gr aldım. Bugün 132 tl den 10 gr satarsam orada 70 tl karım oldu. Yine bu gün 127 den aldığımızda tamamını satsam 750 tl karım olur. 130 dan aldığımı satmadım. Toplamda 820 tl karım oldu. Farzı misal tabi
Ya da bugün 500 tl nakite ihtiyacım vardı. Sadece 4 gr aldım satarım.
Orada yazmıyor tabi sen 10 gr şu liradan 30 gr bu liradan aldın diye. Parça parça alım yapacağın için kaçtan aldıysan not ediyorsun kar görünce satıyorsun
Bilinçaltına yerleşmedi iyi olacak... İlerleyen zamanlarda gençliğinde filan biriktirmede daha iyi sonuç verir.. Çoğu kişi aman elimde var yiyim mantığında olduğundan :)Herkese günaydın. Ben de dün oğluma ilk kumbarasini yaptım. Şimdiden para biriktirmeyi ogrensin. Her gün babasından ve benden birer lira alıp atacak :)
Düzen bozuk biz napalımEv almayi düşünen arkadaşlar şunu da dikkate alsınlar. Hepimiz bir şeyler yapmak için para biriktiriyoruz. Ama bir yılda biriktirdiğimiz para 20 binken o parayı biriktirme kadar ev fiyatı 30 bin artıyorsa çok da karlı bir iş olmuyor. Kredi çekmek daha mantıklı geliyor bana. Bizim burada ev fiyatları biriktirdiğimiz in iki katı artıyor nerdeyse. Borclanmadan ev sahibi olunmuyor malesef
Maşallah ona ablacım. :) kendine telefon bilgisayar filan almak istediğinde kendi bile karşılar :)Benim kızım bu konuda süper kızlar maşallah..İnanılmaz bir tutumluluk başladı..Bebekliğinden beri kumbarası var zaten..Kesinlikle içinden bir tl alıp bişeye harcamaz :) Parasının değerini anlasın diye..Bazen onu deniyorum..Bişey istiyor ve gerçekten ben onu gereksiz görüyorsam kumbarandaki parayla al diyorum.. O paraya kıyamıyor ve vazgeçiyor
Benim kızım bu konuda süper kızlar maşallah..İnanılmaz bir tutumluluk başladı..Bebekliğinden beri kumbarası var zaten..Kesinlikle içinden bir tl alıp bişeye harcamaz :) Parasının değerini anlasın diye..Bazen onu deniyorum..Bişey istiyor ve gerçekten ben onu gereksiz görüyorsam kumbarandaki parayla al diyorum.. O paraya kıyamıyor ve vazgeçiyor
Aynen canım.. geçen yıl tabletini kendi parasıyla karşıladık..Bazen yardımcı olduğumuz yaşlı bir teyze var..Kendi ihtiyaçları için kullanmayıp o teyze için parasından verdiğini bilirim... Elhamdüllillah böyle güzel yürekli evlat verdiği için Rabbime... İnşallah böyle gider hepMaşallah ona ablacım. :) kendine telefon bilgisayar filan almak istediğinde kendi bile karşılar :)
bizimde baba savurgan...gerçi iyi niyetlidir..bizden hiçbişeyi esirgemez Allah razı olsun ama hep yeyip içmekle de bişey sahibi olunmuyor...Şu ara rejimdeyiz zaten bişey yiyip içemiyoruzdamaşallah kızına canım... :) benim de küçük oğlan öyle, sevmez harcamayı ama büyük oğluma günde 100 tl ver, harcar, verir, bir şekilde halleder o parayı... :)
gerçi bizde baba savurgan, anne desen, son yıllarda biraz toparladı... armut dibine düştü anlayacağın... :)
pınarcığım topiğin hayırlı olsun bu arada... :)
günaydın canım sanadagünaydın hanımlar
Benim kızım bu konuda süper kızlar maşallah..İnanılmaz bir tutumluluk başladı..Bebekliğinden beri kumbarası var zaten..Kesinlikle içinden bir tl alıp bişeye harcamaz :) Parasının değerini anlasın diye..Bazen onu deniyorum..Bişey istiyor ve gerçekten ben onu gereksiz görüyorsam kumbarandaki parayla al diyorum.. O paraya kıyamıyor ve vazgeçiyor
Aynen canım ortasını iyi ayarlamak lazım sanırım... Bende bazen endişeleniyorum cimri olmasınlar o da çok kötü bir huyBenim oğlumda böyle şuan 4 yaşında
Bizde doğduğundan beri gelen altınlarını biriktirdik ona kumbara yaptık çıkan parayla altın aldık bazen çıkarıp gösteriyorum ve çok hoşuna gidiyo ama şimdi de cimri olacak diye korkuyorum çünkü parası cok kıymetli
Aynen canım ortasını iyi ayarlamak lazım sanırım... Bende bazen endişeleniyorum cimri olmasınlar o da çok kötü bir huy
bizimde baba savurgan...gerçi iyi niyetlidir..bizden hiçbişeyi esirgemez Allah razı olsun ama hep yeyip içmekle de bişey sahibi olunmuyor...Şu ara rejimdeyiz zaten bişey yiyip içemiyoruzda
Sağol ablacım... Benimde abim çok para hsrcar bende aksine para biriktiren bi tipim... Abim savurgan değildir ama... Nasıl derler.. Eli açık. :)maşallah kızına canım... :) benim de küçük oğlan öyle, sevmez harcamayı ama büyük oğluma günde 100 tl ver, harcar, verir, bir şekilde halleder o parayı... :)
gerçi bizde baba savurgan, anne desen, son yıllarda biraz toparladı... armut dibine düştü anlayacağın... :)
pınarcığım topiğin hayırlı olsun bu arada... :)