• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde düğün veya nişan yapan/katılan var mı?

PammukSeker

Bütün dünyayı gezelim elele<3
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
3.377
1.268
173
Merhaba kızlar,
Nişanımızı önümüzdeki mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. Hem fiyatları çok uçuk olmasın hem de güzel bir yer olsun istiyorum. Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmeneviyle ilgili bilgisi ve deneyimi olan var mı?
Başka mekan önerilerine de açığım.
Şimdiden teşekkür ederim:KK36:

Gecen hafta sonu görüştüm düğün için bilgi aldım menüleri 45 TL den başlıyor süslemeyle birlikte 55-60 TLye geliyor.Kına paketide kişi başı 30 TLydi bu aralar çok yerle görüştüğüm için video,müzik gibi detayları hatırlamıyorum ama

Gecen hafta sonu görüştüm düğün için bilgi aldım menüleri 45 TL den başlıyor süslemeyle birlikte 55-60 TLye geliyor.Kına paketide kişi başı 30 TLydi bu aralar çok yerle görüştüğüm için video,müzik gibi detayları hatırlamıyorum ama
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Peki daha önce burada bir düğüne katıldınız mı? Bir de siz gidip gördünüz sanırım. Sizce nasıl bir yer mekan olarak? Biz de önümüzdeki ay gidip konuşmayı düşünüyoruz inşallah.

Adile Sultan'da nişanımı yaptım Eylül ayında. Fiyat olarak uygun bence. Ancak müzik rezaletti. Müzisyenimiz var diyorlar ama ona inanmamanızı tavsiye ederim. Adam laptoptan şarkı çaldı ve şarkı geçişleri çok kötüydü. Nişandan önce tüm şarkıları getirmenize gerek yok, bize konsept verin biz çalarız arşivimizden dediler. Güvendik. Ancak nişan sırasında adamın yanına gidip istek parça yaptığımızda o parça yok bu parça yok gibi cevaplarla karşılaştık. Gerekçe olarak laptopuma yeni format attırdım dedi! Şaka gibi yani. Müziğe asla güvenmeyip kendiniz bir flasha başından sonuna müzik listesi oluşturun derim. Yemekler ve servis güzeldi. Ancak bir fotoğrafçı var ki... Hala kendisiyle uğraşıyorum. O kadar güzel mekanda rezalet ötesi bir çekim yamışlar. Yeşil elbisem ışıktan dolayı bembeyaz çıkmış. Fotoğraflar makineyle değil de 1.3 mp cep telefonuyla çekilmiş kadar kalitesiz ve flu çıktı. Misafirlere verilen fotoğraflar da berbat ötesi. Gece boyunca sürekli fotoğraf çekilmesin diye dört döndüler ama kendileri rezil ettiler tüm fotoğrafları. Ama mekan olarak müthiş bir yer.

Merhaba. Siteye yaptığınız yorumu gördüm. Ben de bu Şubat'ta düğünümü orda yapmayı düşünüyordum ki sizin yorumunuzu görene kadar. Bilirsiniz ki düğünde çekilen fotograflar inanılmaz önemli hele ki biz bayanlar icin. Ve demişsiniz ki 4 dondüler resim cektirmemek icin... Yani mesela kızkardeşim tam nikah anımda evet derken beni telefonuyla videoya çekemicek mı ??? Onu bile mı yaptırmadılar. Ne derece abarttiklarini bana izah edebilir mısınız? Tam olarak neye izin vermiyorlar hiçbir video resime mı izin verilmiyor...

Merhaba. Telefonla fotoğraf çekmenize bir şey demiyorlar. Sadece fotoğraf makinesine izin vermiyorlar. Genel olarak gayet iyi bir yer. Hevesiniz kırılmasın sakın. Ancak benim size tavsiyem fotoğraf işini detaylı bir şekilde konuşun düğünden önce fotoğrafçıyla. Önceki organizasyonlarda yaptıkları işlere bakmak istediğinizi söyleyin. Benim hatam fotoğrafçının yaptığı tek albüme bakıp güvenmek oldu. Kendisiyle nişandan önce hiç konuşmamıştım. Siz işi şansa bırakmayıp detaylıca konuşursanız benim yaşadığım sıkıntıyı yaşamazsınız diye düşünüyorum.

:) telefona bile izin vermiyorlar sandim.. Yok artık dedim.. Biz dıs cekim de düşünüyoruz aynı gün icinde fakat burası anladığım kadarıyla kesinlikle kendi fotoğrafçıları dısında kimseye izin vermiyor.. Anlattığınız kadarıyla da bu fotoğrafçı iç mekanda bile becerememiş düzgün çekmeyi.. Güzelim dis çekimleri de mi rezil eder?? Dis çekimde başka burda başka fotoğrafçı tutmak zorunda mı kalicam..Ve fotoğrafçı ile konusmam hangi bakımdan ise yarar. Neyi değiştirebilir?? Çözünürlükler 1.3 mp gibi demişsiniz :/ istediğim kadar konuşayım beceriksiz ise ve kameraları kalitesiz ise yine ayni sıkıntıyı yasamaz miyim ?? :/ ne söylemeliyim onlara bilemedim ... :( yardimci olabilir misiniz ?

Şöyle söyleyeyim. Bizim nişan 7de başlayacaktı. Çekim için 6da gelin dediler. 6da oradaydık ancak sizi 6 buçukta alacağız dediler çünkü aynı saatte başka bir çiftin de düğünü vardı aynı yerde. Onun çekimleri vardı. Bizimki 6 bucukta dahi başlayamadı. 7ye geliyordu saat. O yüzden biraz oldu bittiye geldi. Ve gelinle damat fotoğrafları gayet teknik ekipman ve 3 tane insanın ilgilendiği daha profesyonel bir ekiple çekiliyordu. Ancak bizim fotoğraflarımızı sadece fotoğraf makineli iki yaşı en fazla 19-20 olan kızlar tarafından çekildi. Öğrenci oldukları söylendi sonradan bi de pişkin pişkin. Önceden gidip peşin peşin anlaşın. Böyle bir durumla karşılaşan olmuş aynısını yaşamak istemiyorum deyin. Hatta ekipmanlarını görmek istediğinizi söyleyin. Biraz baskı yapın. Şimdiki aklım olsa siz paranızı alın, düğün sırasında misafirleri çekin istediğiniz kadar ama ben kendi fotoğrafçımı da getirmek istiyorum diyip gerçekten bu işi çok iyi yapan insanlara teslim ederdim fotoğraf işini. Sonuçta bir kere olacak bir şeyi riske atmak istememeniz çok da anlaşılamayacak bişi değil.

düğün organizasyonu makul olmakla birlikte eğer çok falz aorganizasyon yeteneğiniz yok ise biraz zorlanabilrisiniz.

* sandalyeler çok eski biz kendimiz sandalye getirdik
* elemanlar çok yeterli değil
* ve belkide en can alıcı nokta fotograflar

fotografların kalitesi yeterli değil.

en güzel gününüzde 20 adet foto ve video için fix menudeki 400-600 tl arası verilen para tam anlamıyla bir israf.

imkanınız var ise sunay bey denen fotgrafçının hizmetini almayın. fix menüde fotodan vazgeçmiyorlar. parasını verin ama almayın hizmeti bu kadar açıklayıcı olmuştur sanırım.

düğün sonrası fotografların tamamını cd ortamında vermek için ilave para istediler. pazarlıklar anlaştık dvd + 35 fotoda basılı vereceklerdi.

sonra ne oldu Sunay bey denen fotografçı diğer ortklaırndan ayrılmış azzra dijital diye başka firma kurmuş. yaptımız anlaşmayı kabul etmedi 35 adet fotografı vermiyor hala, ayrıca düğün fotograflarıda neden başka fotografçı tutmadık dedirten cinsten videosuna girmiyorum bile.

aman dikkat keyfiniz kaçmasın

Back