• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama adetliyken saç boyama acil

canım hem dinen uygun değil die biliyorum oyuzden boyamıyorum...tutmadığı doğru bir çok arkadasım aktını soylemıstı.

kızlar banada kuaforum soylemıstı adetlıyken hormonlar duzensız calıstıgııcın boya tutmazmıs.hemde dınen uygun degıl

Açıkçası bana çok inandırıcı gelmiyor adetliyken boyanın tutmaması olayı boyanın akacağı varsa akar zaten bu kullanılan boyanın iyi olup olmamasından kaynaklıdır sonuçta boya saça yüzeysel olarak uygulanan bir işlem saç derisine enjekte edilen etkileşim beklenen bir şey değil ki hormonal olarak etkilensin.

bencede alakası yok ben adetli adetsiz hep boyatırım hiç bi tuhaflıkta olmuyor :delphin:

Regl döneminde saçın boyanmaması gerekir.
Çünkü istediğiniz renk tam anlamıyla tutmaz.
Regl bittikten 3-4 gün sonra boyatmak istersen boyatabilirsin.
Çünkü vücuttaki hormonal denge ancak 3-4 gün sonra tekrar normal hale geliyor.

ana dur bakalım burada daha neler neler duycaz? Taş yağacak başımıza taş!
ılk kez duyuyorum bende hiçte kuaförlerin hiç birinden duymadım ben bunu... Neyse öğrenmiş oldum. Dini açıdan ok de boyanın tutmaması? Allah allah... ben bi azarlıyayım bakalım kuaförümü diyim böle bölemiş sen bana niye hiç demedin diye bakalım ne dicek?

adetliyken sac rengi tutar tutmaz bunu bilmem ama abtesiz kalırsın biliyorsunuzkı adetliyken ele cımbız bıle alınmaz nezamankı o dönemin bitti yıkanır aptes alıp ondan sonra sac boyama tüy alma tırnak bile kesilmez adetlıyken zati 7 gun bunların sonunda istedigin bakımı yaparsın bilginize:delphin:

evet gusul abdestiniz olmuyor. katılıyorum... tamamen..

adetliyken tırnak kesilmezi de burda duydum şimdi saçmalıktan baska bir şey değil biraz mantıklı düşünün tırnaklarınız uzadı kocaman oldu 7gün mü bekliceksiniz?
saça gelince onu cok duymuştum ama gerçek mi bilemiyorum...ben boyadım ve tuttu zamanında net bir şey yok yani...
abdeste gelelim konuyla ilgisi ne onu hiç mi hiç anlamadım zaten..

evet kesinlikle adetliyken boyayınca tutmuyor boya hem rengi tam olmuyor hem akıp gidiyor. bir de adetliyken fön bile tutmuyor saçlarıma benim hemen bozuluyor. hormonlarla alakalı birşey. ama bir arkadaşım adetliymiş ve saçını boyaması gerekmiş ayaklarını ve tüm vücüdünü ıstarak boya yapmış ayaklarını sıcak suda bekletmiş boyarken ısıtmış kendini yani. o zman tutmuş boyası öyle söylemişti.insam adetliyken vücüt ısıs da düşüyor gerçekten ben çok üşürüm mesela.

ben neredeyse 7-8 kere adetliyken saclarimi boyadim bende hic bir sekilde etki etmedi. dinen bi süphesi olanlar arastirabilir. abdest tutmamasi gibi bir durum sozkonusu degil. hormonlarla ilgiliyse eger supheleriniz, herkesin vucut yapisi farklidir, dolayisiyla gosterdigi reaksiyon da farklidir. onu bilemicem

Aman ben boyattım saçım da çok güzel tuttu..
Hiç bir şekilde de boyası filan akmadı
Sadece koyu bir renk olmuştu..
İlk iki gün boyatmayın ondan sonra birşey olmaz..

evet ben de çok eskiden daha saçlarımı yeni boyadığım zamanlarda bu efsaneye inanmadım ve nolacak canım diyip boyadım adetliyken, sonuç ne mi oldu, boyayı beklettim yıkadım aktı aktı aktııııııı havluyla kuruladım bir baktım saç aynen kendi renginde duruyor.. ama yaş ilerledikçe hormonlar azalıyor vs. ben 20 -21 yaşında falandım bu olduğunda 30-40 yaşında aynı derecede hormon salgılanmıyor o yüzden belki tutar.. gene de bence bitmesini bekle bir de doktorlar 1-2 damla bile gelse adet başlangıcı olarak sayılır dedikleri için az da gelse çok ta gelse adet başlamış oluyor.

bir defa da unutup kına yapmıştım o da aynı şekilde tutmadıydı :)

vallahi ilk tıkladıgımda hadi canım daha neler dedim.hiç başıma gelmediği için o dönemde boyatmak ya da ben dikkat etmedim ; yorum yapamıcam.böyle bir şeyi ilk kez duydum.oluyosa da hormonal birşey olsa gerek (vücudun dengesiyle alakalı olabilir hani o dönemde saclar daha cabuk yağlanabilir ya da yuzde sivilce cıkabilir) .ancak diger söylenenlere kesinlikle katılmıyorum cımbız alınmaz tırnak kesilmez bunlar hurafeden öteye giden seyler değil çok da mantıksız ...

tutar mı tutmaz mı bilmiyorum.arkadaşımın ablası boyaddı tuttu;ama şöle bişey var belki adtli olmasaydı daha iyi tutardı onu bilemem ; ama dinen uygundur.eğer boya su geçirmeseydi zaten abdestliyken de uygun olmazdı su geçirdiği için uygundur.ben ilahiyat okudum 2 yıllık az çok biliyorum ama emin olmak için kuzenime sordum,o din kültürü öğretmeni o da aynısını ddedi. d,nen uygundur arkadaşlar.ama bende tam boyucaktım birazdan tereddüt ettim :)

Hanımların saç boyaması nasıl yorumlanıyor?

AHMED ŞAHİNSORU: Kadınların saçlarını boyamalarında mahzur olur mu? Bazıları boyanın saçın ıslanmasına engel olduğunu söyleyerek caiz olmayacağını söylüyor, gusle mânidir diyorlar.
CEVAP: Konu, boyanın tabaka teşkil edip etmemesi üzerinde düğümlenmektedir. Saça sürülen boyanın tabaka teşkil etmeyip kına gibi suyun ıslatmasına engel olmaması halinde elbette bir mahzur söz konusu olmaz. Kimyagerler, boyanın bu durumunu daha iyi bilirler. Bizim bildiğimiz, görüşlerine değer verdiğimiz hocalarımızın saç boyasının tabaka teşkil etmeyip kına gibiengelsiz olduğu, gusle, abdeste mâni olmayacağı yolundaki görüşleridir. Hayreddin Karaman Hocaefendi, saç boyalarının tabaka teşkil etmediğini, kına gibi mahzursuz olduğunu ifade ediyor. Faruk Beşer Hocaefendi de aynı görüşte. O da ‘Saç boyalarının gusle mâni olduğu yolundaki söylentiler anlamsızdır.’ diyor, boyamanın caiz olduğunu söylüyor.

boyama işlemini adetli iken yapmanın sakıncası olup olmadığına dair herhangi bir şey bulamadım ama boy abdestine mani bir durum söz konusu olmadığı için herhangi bir vebal olmadığını düşünüyorum. zaten hayız döneminde yapılmaması gerekenlerin içinde de böyle bir bilgiye ulaşmadım.
yanlış biliyorsam beni de düzeltin.

Alıntıdır...

banada annem der adetliyken ya da yaklaşırken tutmaz boya diye...bende bitince boyarım ya da boyatırım genelde...

abdestle ne ilgisi var ki?bitince boyadın hadi diyelim ondan sonraki abdestlerinde tutmuyor o zaman boyadığın için...? bence abdestle ilgisi yok

Back