Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim adetim zaten iki gün. üç ve dört pembemsi bi sıvı gelir dördüncü gün de tamamen biter. dini boyutunu tabiki biliyorum ama ben zaten üçüncü günü bi yıkanırım. olay bu arkadaşlar, yardımcı olun diye yazdım ama yargıladınız hemen
pembemsi sıvının geldiği gün de adetten sayılır canım bence sen bu konuyu güzel bir araştır :) tamamen bembeyaz bir akıntı gelmesi lazım adetin bitmiş olması için.. hangi mezheptensin bilmiyorum ama hanefi mezhebine göre de en az adet günü 3 gündür 2 gün olamaz diye biliyorum..
yargılamak değil dini boyutunu bilmiyor da olabilirsin diye sordum... üstelik adet zamanı ilişkiye girmenin kefareti de ağır.. belli bir miktar para sadaka vermeniz gerekiyor(senin ve eşinin ayrı ayrı vermesi gerekiyor) altın fiyatına endeksli... biz kadın olarak bunları iyi bilmeliyiz.. ben de bir müslüman olarak bunu söylemekle sorumlu hissettim kendimi... sonuçta bu mesajı okuyup hiçbirşey olmamış gibi kapatamazdım bildiğimi söylemekle yükümlüyüm nerede olursam olayım..
pembemsi sıvının geldiği gün de adetten sayılır canım bence sen bu konuyu güzel bir araştır :) tamamen bembeyaz bir akıntı gelmesi lazım adetin bitmiş olması için.. hangi mezheptensin bilmiyorum ama hanefi mezhebine göre de en az adet günü 3 gündür 2 gün olamaz diye biliyorum..
yargılamak değil dini boyutunu bilmiyor da olabilirsin diye sordum... üstelik adet zamanı ilişkiye girmenin kefareti de ağır.. belli bir miktar para sadaka vermeniz gerekiyor(senin ve eşinin ayrı ayrı vermesi gerekiyor) altın fiyatına endeksli... biz kadın olarak bunları iyi bilmeliyiz.. ben de bir müslüman olarak bunu söylemekle sorumlu hissettim kendimi... sonuçta bu mesajı okuyup hiçbirşey olmamış gibi kapatamazdım bildiğimi söylemekle yükümlüyüm nerede olursam olayım..
Bu kefaretle ilgili ayet var mı?
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ama ben de zaten üçüncü günü yıkanırım dedim. senin kadar benim de bilgim var çok şükür.
ayet, girilmemesi gerektiği konusunda.. kaferetle ilgili hadis var canım.
Adetli (hayız iken) veya lohusa kadınla cinsel ilişkinin kefareti var mıdır, varsa ne kadardır? | Sorularla İslamiyet
bir dinar.. ben geçen yaz araştırmıştım ozamanın parasıyla 400 küsür milyona denk geliyordu bir kişinin ödemesi gereken fiyat.. 1 dinar 4,25 gr altına denk geliyor
"Müstehapmış" bu dinar olayı, zorunlu bir durum değil.... Zorunlu olan içten tövbe edip, tekrarlamamak. Ben de bunu burada söyleyeyim de yanlış anlaşılma olmasın.
Bir de linkini verdiğiniz sitede biraz gezindim şöyle bir cümleye rastladım:
"Bu söylediklerimiz elbette asıl cinsel ilişki (cima) için sözkonusudur. Onun dışında ise koca karısından pekçok yolla yararlanabilir ."
Bazı kesimlerin kadına bakış açısından tiksiniyorum....