- 13 Haziran 2011
- 12.635
- 7.654
-
- Konu Sahibi serapbebekistiyo
senınkıde benım mevzuya benzemış. 10 ocakta tam bır ay olmuş adetimin gelmesı lazımdı beklıyordum mıde bulantısı ve baş dönmesıyle acıle gıttım. dra bebek olabılır once test yapalım dedim kanda baktılar gebelık yok dedıler. ve ben o gunden sonra adetım gelsın dıye soğan kuru, adaçayı,nane hepsını ıçtım. mecbur kaldım 19 tl su şişesi kaldırdım. derkennnnnnn kandıl gunu kandıl hedıyesı verdı Rabbım bana ve bebek bekledığımı oğrendım 4 haftalıkmış hemde ben şoknasılda tutunmuş annesıne. oysa yaptığım herşey düşük sebebıymış meğer. sadece ılaç almadım bu rıske gırmedım
ben sonunda guzel haberı aldım. umarım sende alırsın cnm. alamazsanda ınan bana bu tur hamılelıklerın arkası çabuk gelır yaşayan arkadaşlarımdan bılıyorum
ve bende adetı duzensız olan herkese aman dıyorum ılaç içmeyın testlere bıle guvenmeyın bekleyın
amin canım amin aminnn..
ya resmen ağzından bal damlıyo :) öyle mutlu umutluyum ki şu anda. hastaneye uçarak gidicem sanırımm :)
merhaba başlığını ilgimi çekti okudum yazılarınız bende bunu yaşadım inşallah bebeğiniz sizinledir normalde 30 günde 1 olan adetim en son 12 ocakta oldu şubatta hastalanmayınca umutlandım durdum 21 şubatta kan testi yaptım negatifti dra gittim 19 mm bi yumurtan var ya çatladı yada çatlamak üzere dedi ama bana tarlusal verdi basiretim bağlandı herhalde içtim ben ilacı 6 gün 6 günün üstüne adet olmazsan 10. gün gel dedi bende nasıl olsa ben hamile kalamıyorum baska sorun var die hiç üstünde durmadım 24 şubatta akıntım geldi içimden acaba yumurtam yenimi çatladı yoksa adetmi olucam dedim (adet olmadığım için stresli ve eşimle sürekli kavga halindeydim bu sebepten bi o gün ilişkimiz olmuştu 24 şubatta) neyse ilaç bitti üstüne 10 gün geçti 8 martta ben kontrole gidicektim 7 martı 8 marta bağlayan gece rüyamda pozitif idrar testi gördüm yüreğim hopladı uyanır uyanmaz test yaptım kıpkırmızı çift çizgiyi gördümhemen kan verdim değerim 38.17 çıktı 11 martta tekrarladım 221.59 çıktı 18 martta ise 8000 olmuştu değerim şuan allaha şükür 7+0 olduk umarım seninde bebeğin seninledir ve değerin hızla artar
seninde dediğin gibi dikkat etmek lazım ama birde tarlusal zarar vermiyormuş ben araştırdım builacı kullanıp hamile olduğunu öğrenen çok kişi var
ayy canım bunu okuyunca nasıl sevindim anlatamam sana. umut oldun resmen benim için de. şu anda biraz kasıklarım ağrıyo biraz da belim. bi de midem bugün çok bulandı artık sterten mi heyecandan mı bilmiyorum artık :)
tarlusal konunda umarım hiç bişey olmaz çünkü ilacın etkileri hamileler üzerinde denenemediği için doğal olarak net bişey söylenmiyor.
allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
kızlar selam. öncelikle kan falan veremedim belirteyim. bu devlet hastaneleri gerçekten bi acayip. doktora gittim, tanıyamadı tabi rahatsızlığımı falan sordu :S e günde binbeşyüz kişiye bakınca böyle oluyo. dedim işte iki gün önce kan verdim dün de yarın ge demiştiniz diye. Yok dedi 2 gün içinde lmaz ptesi geliceksin! Ölür müsün öldürür müsün?
Neyse dedim kendi kendime serap sakin ol diye. Ya dedim hazır gelmişken vereyim o zman, yok 2 günde belli olmaz devletin imkanları sınırlı cart curt konuştu. e dedim vereyim parasını, yok işte senin parana dayazık pazartesi belli olur 2 günde hiç bişey anlayamayız.
ya sabır dedim çıktım eve geldim. benim işim cumartesiye kaldı anlıcağnız. eşimle birlikte başka bi doktora gidicektik cumartesi, kanı da o zmn veririm madem.
beklemedeyim kızlar. umarım kanamam olmaz...
hepinize destekleriniz için teşekkür ederimmm..
Basligi gorunce ilgimi cekti bakayim dedim ama yazmadan gecemedim cok sevindim umarim saglikli bir gebeliktir idrardaki gebelik testini hergun yap eger hergun biraz daha ikinci cizhi koyulasirsa bilki saglikl ibir gebelik ve bebisin seninlehakkinda hayirlisk gonlunu ferah tut
Merhaba bayanlar, kendi yaşadığım bir şeyi buraya yazmak istiyorum, belki birilerine faydalı olurum...
Adetimi bir hafta geçtikten sonraya kadar evde neredeyse her gün test yaptım ama hep negatifti. En sonunda doktora gittim, ultrasoda bişey göremedi ve kan verdim. Ancak kan sonucum Bhcg=0,23'tü yani negatif. Doktor stresten veya mevsim dönüşünden kaynaklanabileceğini söyleyerek tarlusal adlı adet söktürücüyü verdi. Ben gene de emin olamadım ve kendiliğinden adet olurum nasılsa diye ilacı kullanmadım.
Kan verdiğimin üzerinden 13 gün daha geçmişti ama ne adet olmuştum ne de evde yaptığım testler pozitif çıkıştı. Acaba başka bir rahatsızlığım olabilir mi diye bile telaşlanmaya başlamıştım. Sat'ımın üzerinden 58, bat'ımın üzerinden ise 20 gün geçtiği gün tekrar evde test yaptım ve negatifi görünce artık başka türlü adet olamıcam diye tarlusalı kullanmaya başladım.
Gene de içim rahat değildi, acaba mı diye düşünmeden duramıyordum ve ertesi gün doktora gittim. Bu arada 2 gündür midem bulanmaya başlamıştı ama ben psikolojiktir diye üstünde durmadım, çünkü adetim geçtiğinden beri hamilelik belirtileri yaşadığımı sanıp test yapıyordum, tabi sonu hüsran
Doktor, ilacın bitti mi dedi, hayır kendiliğinden adet görürüm diye hemen kullanmak istemedim, daha dün başladım ilaca dedim. Ultrasonla baktı, kist yok ama gebelik de yok ilacını kullanmaya devam et dedi. Ama midem bulanıyor ilacı içince dedim, önemli değil sen kullan, ilaç bittikten on gün sonra yine adet görmezsen gel dedi.
Eve dönüş yolunda kendi kendime ya hamileysem, ilaç bebeğe zararlı diye düşünüp içim içimi yiyordum. Doktor değilsin diyordu, testler negatif çıkıyordu ama ben içten içe "ya hamileysem" demekten geri duramıyordum. Son bir kararla yol üzerindeki devlet hatanesine uğrayıp kan verdim. O akşam ve ertesi sabah da ilacı kullanarak toplamda dört adet tarlusal hap içmiş oldum.
Ertesi gün öğleye doğru internetten kan sonucumu gördüğümde şok yaşadım resmen. Bhcg=17,6, sonuç pozitifti. Nasıl olabilir diye aklım almıyordu ama çok sevinmiştim. Tek endişem İlacın bebeğe zarar verip vermeyeceğiydi. Öğleden sonra devlet hastanesine gittim ve doktor değerimin düşük olduğunu, ancak geç döllenme olabileceğini söyledi. Sonucu alıp derhal ilk doktorun yanında aldım soluğu. Bana bu değerin çok düşük olduğunu, sağlıklı bi gebelik olmadığını söyledi. Nasıl yani sonuç pozitif, ilaçtan da 4 tane içmiş oldum deyince de, sen ilaca devam et onun gebeliğe zararı yok, muhtemelen kimyasal gebelik bu, düşük yapacaksın dedi. Ben ağzım açık bi iki laf daha ettim ve tamam ilaca ara ver o zaman cumartesi(3 gün sonra) tekrar kan testi yapalım, sağlıklı bi gebelik olması için değerin 100'ün üzerinde olması lazım, bu kimyasal gebelik zaten o zamana kadar adet görebilirsin, yani düşük yaparsın dedi.
Moralim yerlere indi tabi söylememe gerek yok. Aklımdaki tek düşünce ilacı kullanmıcaktım ve o doktora da birdaha asla gitmicektim. 2 gün önce yaptığım idrar testinin aynısından evde bi kutu daha vardı. Akşam yaptım testi ve ikinci çizgiyi gördüm. Yani idrarda 2 gün önce olmayan bebek ertesi gün kanda, sonraki gün ise idrarda çıkmıştı. Mucize gibi!
Bugün ise dün gördüğüm ikinci çizginin heyecanı ile uyandım. Sabah kan varmı, düşük yaptım mı diye kontrol ettim ama çamaşırım tertemizdi. Bebeğim hala benimle. Bugün kan vericem öğleden sonra, bakalım iki gün içinde değerim yükselmiş mi, ne kadar yükselmiş, bebeğim bana tutunacak mı? Hepsini yaşadıkça görücem tabi buraya da yazıcam.
Bu konuyu negatif çıkınca hemen ümitsizliğe kapılmayın, hemen ilaç kullanmayın ve moralinizi bozmayın diye yazıyorum. Belki sizin de mucizeniz içinizdedir dikkat edesiniz diye yazıyorum. Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler, hayırlı evlatlar versin. Her şey nasip kısmet tabi. Bebeğim benimle olacaksa da olmayacaksa da her şey Allah'tan...
şuanda aynı şeyi bende yaşıyorum ve umut oldu bana :) Sat'ım 12 şubat ve hala adet olmadım
duzensızdır adetlerım ama35 gunde mutlaka oluyorum
Satımın Uzerınden 45 gun gectı ve ben hala testlerı negatıf goruyorum
kan vermeyede gıtmıyorum korkuyorum cunkı umarım benımkıde ole bıseydır degerın ıyı cıkmıstır
canım negatif çıktı ve hala adet görmediysen bence hala umut var. ben doktor olsam böyle söylerdim hastalarıma hemen ilaç vermek yerine. sonuçta tedbirli olmaktan zarar gelmez di mi? sen de böyle düşün ve ne ilaç kullan ne de ağır şeyler kaldır. enim normalde adetten önce karnım ve göğüslerim şişer ve göğüslerim ağrırdı. bunların hiç biri olmayınca adet olmayacağımı anlamıştım ama hamile de değildim. ciddi ciddi başka bi rahatsızlığımın olup olmadığını merak etmeye başlamıştım. düşünsene sat'ımın üzerinden 58 gün geçmesine rağmen ne adet ne gebelik, ikisi de yok! hamile olduğumu öğrenince de şok geçirdim ve doktorların bu kadar kesin konuşabilmesine de çok kızdım. benim gibi bir sürü insan var bak ben çok araştırdım ve ne hikayeler okudum benim gibi. umarım sen de aramıza katılırsın canım. ayrıca bi kana da baktır ama negatif çıkarsa da söktürücü falan kullanma. benim 44. günümde bhcg 0,23 çıkmıştı. meğer saklanmış bebeğimhaber ver mutlaka, merak ederim.
haklısın :) doktorun her yaptıgını verdıgını kullanmamak gerekıyor
kanda baktırmak ıstedım fakat kitlerde negatıfı gorunce butun umutlarım kırıldı
ara ara boyle gecıkmelerımde oldugu ıcın (ama evlenınce hıc olmadı bu ay ılk:) bende tedırgın oluyorum
bı kac dr gıttım bırı Pco dedı bırı deılsın dedı
bu ay doktorumla takıbe baslayacaktık oyle gorusmustuk drm ızınde suanda ve gıtmek ıstemedım Rabbim biliyorya :)
benımde bu ay enteresan olan adet gormeden once goguslerım sıserdı şişmedi kasık ve bel agrım olurdu olmadı
o gogus agrım sımdı var ve sacdece uclarında değemiyorum bile iç çamasırı degsede acıyor akıntım var adet olmadan once kuru olurdum beklıyorum bakalım
Yanasip dedik:) bence senınkıde gec dollenme gıt ozelde kan ver devlet hastanesını bekleme drlar cok oyallıyorlar
inşallah hamilesindir bak sen de adet öncesi belirtilerini görmemişsin. söylediklerin hamilelik belirtisi de olabilir.
kitler zaten yanıltıyor işte ben de evde test yapıp negatifi görünce ilaca başlamıştım ama içime doğmuş ki ertesi gün ne olur ne olmaz diye kan verdim ve pozitifti :)
devleti beklemiyorum canım zaten ctesi özele gidicez eşimle. tek gitmek istemediğimden ctesi gününü bekliyorum. umarım bu sefer iyi bi doktor bulabiliriz.
inşallah Rabbim Hayırlısını Versin Umarım saglıklı gebelıgın olur :) bende hamıle olurum dua et lutfeeeenn hamılelerın duası kabul olur
canım negatif çıktı ve hala adet görmediysen bence hala umut var. ben doktor olsam böyle söylerdim hastalarıma hemen ilaç vermek yerine. sonuçta tedbirli olmaktan zarar gelmez di mi? sen de böyle düşün ve ne ilaç kullan ne de ağır şeyler kaldır. enim normalde adetten önce karnım ve göğüslerim şişer ve göğüslerim ağrırdı. bunların hiç biri olmayınca adet olmayacağımı anlamıştım ama hamile de değildim. ciddi ciddi başka bi rahatsızlığımın olup olmadığını merak etmeye başlamıştım. düşünsene sat'ımın üzerinden 58 gün geçmesine rağmen ne adet ne gebelik, ikisi de yok! hamile olduğumu öğrenince de şok geçirdim ve doktorların bu kadar kesin konuşabilmesine de çok kızdım. benim gibi bir sürü insan var bak ben çok araştırdım ve ne hikayeler okudum benim gibi. umarım sen de aramıza katılırsın canım. ayrıca bi kana da baktır ama negatif çıkarsa da söktürücü falan kullanma. benim 44. günümde bhcg 0,23 çıkmıştı. meğer saklanmış bebeğimhaber ver mutlaka, merak ederim.
cnmmm benımde adetıme yakın goguslerım sıserdı karnım agırırdı. ama bu ay hıc bırı olmadı . bende test yaptm hep negatıf ama kanda baktırmadım. persembe gtcm doktoruma benımde suan ne gogusum ne karnım hıc bı yerımde agrı yok. bende senın gb bska bsy mı var dye suphelenıyrm.... benım bugun 35. gunumde en son subat 24 de adet oldum .ama gogus uclarımda ıslaklık hıssettm bu ay. suanda sag belımde bugun azıcık agrı var ve koyu beyaz yapıs yapıs uzayan akıntm var xs.. kasıgm cok nadır arada agırır. ıns bende senın gb hamıleyımdr. hıkayen bana bugun cok umut oldu yaaa
canım inş hamilesindir sen de benim gibi. bi kan versene bakalım ne çıkıcak. ama negatif de çıksa tedbiri elden bırakma. belli mi olur belki sen de hamilesindir. bana da haber ver mutlaka merak ederim..
vermem mı haber ıns hamıleyımdır. ıste persembeye randevu aldım ama pazrtesı kan testı yaptırırım. bıtanem yaa senın zaten genelde 37 38 gunde bır adet oluyomussun . ztn bebek 10 12 gunde rahıme yerlesıyı ondan 44. gunde cıkmamıs senın . benımde kasım ayından berı 31 32. gunde adet oldum bu ay bugun 35. gun olmadım ve agıran goguslerım hıc agırmıyoo ıcemde arada gaz oluyo akıntm degısstı.. koyu beyaz . kasıklarımda agrı yok . arada ıste en cokda goguslerımın agırmamasından suğhelendm bende. senn gb dedm olmıcam adet sanırım sut hormonum mu yukseldı acaba dyrm gogus uclarımda bı kc gun ıslaklık hıssettm . bıde cok sıktım bu ay ondan da oluyomus . ay cnm sonucu aldktn snr sende bana hber ver...:):)