Canım merhaba,
iyiki bu konuyu açmışsın, çok ihtiyacım vardı. Ben 3 ağustosta kalbi duran bebeğim nedeniyle kürtaj oldum ve 30 ağustosta da regl oldum. 10 eylülde her iki yumurtalığımda da kist olduğunu öğrendim(3,50 ve 3,75 cm) Doğum kontrol hapı kullanmayı hiç istemedim ve bu yüzden hemen o gün soğan kürüne başladım.Küre başlamamın 6. günü itibariyle 4 gün süren kahverengi ve az kanamam oldu(bunu soğan kürüne bağladım). Tabi hemen koşturdum doktoruma ve doktorum kist nedeniyle ara kanama olmasının normal olduğunu ve adet olunca kendisine gitmemi söyledi, muayene etmedi. Derkeeeen eylül ayının 27sinde regl olmam gerekiyordu ama olmadım. Ekim ayına girdik yine yok... 10 ekimde tekrar gittim doktoruma. Bana regl olunca gel dediniz ama ben hala olmadım dedim. Bu kez muayene etti(vajinal ultrason ile) ve bir baktık ki büyük kist yok olmuş, küçük kist ise biraz daha küçülmüş.(Kistin yok olmasını da kesinlikle soğana bağlıyorum). Doktorum işimizi şansa bırakmayalım diyerek tarlusal verdi. 11-16 ekimde tarlusalı kullandım. Yani hap biteli 3 gün oldu ve bugün beni bir şeyler dürttü, test yaptım. Bir de ne göreyim, kopkoyu ikinci çizgi! Tabi ben hem tarlusal içmiş, hem 4 adet Thera Flu içmiş, hem burun spreyi kullanıştım bu arada. Tabi tarlusala başladığım gün grip aşısı da oldum... Hemen doktorumu aradım ağlayarak. Bana tarlusal vermiştiniz ama ben hamileyim dedim. Bir de hamile olmadığıma güvenerek şu ilaçları şu kadar kullandım dedim. Tarlusalın zararı yok, diğer ilaçları da düşük dozda kullanmışsın panik yapma dedi.Aşıyı söylemeyi unuttum bu arada... Neyse, doktoruma pazartesi gideceğim. Ama bütün gün düşünmekten kafayı yedim. İnternette ve ilacın prospektüsünde hiç iyi şeyler yazmıyordu çünkü tarlusal için. Bir de düşüğüm var malum, daha yeni yeni atabildim acısını üzerinden. Bir kez daha bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum. Ama açtığın bu konu bana epey iyi geldi. Sanırım gerçekten zararı yok tarlusalın. Bu arada kan değerim çok yüksek çıktı;3115. Bu değere göre 5-6 haftalık hamile olmam gerekiyor. Ama öyle olsa geçen hafta vajinal ultrasonda görürdü diyorum doktor. İlk gebeliğimde keseyi 5 haftalıkken gördük çünkü. Ha geçen hafta 4 haftalık ise de riskli dönemde kullanmamış oluyorum sanırım ilaçları...Ahhh yine kurcalıyorum kafamı. Nolur bana bir şeyler anlat azıcık, rahatlayayım... Bu arada benim de sağ kasığımda ara ara ağrılarım oluyor. O yüzden merak ettim bebeğinin cinsiyeti ne?
pardon şimdi farkettim, oğlun olacakmış hayırlısıyla :)