- 6 Mart 2013
- 750
- 72
-
- Konu Sahibi serapbebekistiyo
Cnm sarilik gozlermde vr kanda cikti a onemli degil dediler simdilik. Dun ogrendm bebek 6 haftalikmis 11mm mis ama sdce gebelik kesesi vr sen ne zmn duymustn kalp atislarini ..
oo maşallahbiz kalp atışlarını 7+2de duyduk canım.
Hm hytm biz pzrtesi 6 hafta 3 gunluk dedi belli belirsiz duyuyorm kalp atislarini ddi pZrtsi tkrrdan gel ddi tam duyarz o zmn ddi.
evet altıncı haftada genelde tam duyulmamış hep öyle okudum. ama ekrandan görülüştür attığı. ben de yarın gidicem doktora bu sefer cinsiyetimizi net olarak öğrenicez inşallah. allah hayırlısını versin hepimize
tamam canım yazarım buraya da. geçenki kontrolde büyük ihtimal erkek demişti ama yarın kesinleşecek. hayırlısı olsun sağlıklı olsun farketmez
Merhaba bayanlar, kendi yaşadığım bir şeyi buraya yazmak istiyorum, belki birilerine faydalı olurum...
Adetimi bir hafta geçtikten sonraya kadar evde neredeyse her gün test yaptım ama hep negatifti. En sonunda doktora gittim, ultrasoda bişey göremedi ve kan verdim. Ancak kan sonucum Bhcg=0,23'tü yani negatif. Doktor stresten veya mevsim dönüşünden kaynaklanabileceğini söyleyerek tarlusal adlı adet söktürücüyü verdi. Ben gene de emin olamadım ve kendiliğinden adet olurum nasılsa diye ilacı kullanmadım.
Kan verdiğimin üzerinden 13 gün daha geçmişti ama ne adet olmuştum ne de evde yaptığım testler pozitif çıkıştı. Acaba başka bir rahatsızlığım olabilir mi diye bile telaşlanmaya başlamıştım. Sat'ımın üzerinden 58, bat'ımın üzerinden ise 20 gün geçtiği gün tekrar evde test yaptım ve negatifi görünce artık başka türlü adet olamıcam diye tarlusalı kullanmaya başladım.
Gene de içim rahat değildi, acaba mı diye düşünmeden duramıyordum ve ertesi gün doktora gittim. Bu arada 2 gündür midem bulanmaya başlamıştı ama ben psikolojiktir diye üstünde durmadım, çünkü adetim geçtiğinden beri hamilelik belirtileri yaşadığımı sanıp test yapıyordum, tabi sonu hüsran
Doktor, ilacın bitti mi dedi, hayır kendiliğinden adet görürüm diye hemen kullanmak istemedim, daha dün başladım ilaca dedim. Ultrasonla baktı, kist yok ama gebelik de yok ilacını kullanmaya devam et dedi. Ama midem bulanıyor ilacı içince dedim, önemli değil sen kullan, ilaç bittikten on gün sonra yine adet görmezsen gel dedi.
Eve dönüş yolunda kendi kendime ya hamileysem, ilaç bebeğe zararlı diye düşünüp içim içimi yiyordum. Doktor değilsin diyordu, testler negatif çıkıyordu ama ben içten içe "ya hamileysem" demekten geri duramıyordum. Son bir kararla yol üzerindeki devlet hatanesine uğrayıp kan verdim. O akşam ve ertesi sabah da ilacı kullanarak toplamda dört adet tarlusal hap içmiş oldum.
Ertesi gün öğleye doğru internetten kan sonucumu gördüğümde şok yaşadım resmen. Bhcg=17,6, sonuç pozitifti. Nasıl olabilir diye aklım almıyordu ama çok sevinmiştim. Tek endişem İlacın bebeğe zarar verip vermeyeceğiydi. Öğleden sonra devlet hastanesine gittim ve doktor değerimin düşük olduğunu, ancak geç döllenme olabileceğini söyledi. Sonucu alıp derhal ilk doktorun yanında aldım soluğu. Bana bu değerin çok düşük olduğunu, sağlıklı bi gebelik olmadığını söyledi. Nasıl yani sonuç pozitif, ilaçtan da 4 tane içmiş oldum deyince de, sen ilaca devam et onun gebeliğe zararı yok, muhtemelen kimyasal gebelik bu, düşük yapacaksın dedi. Ben ağzım açık bi iki laf daha ettim ve tamam ilaca ara ver o zaman cumartesi(3 gün sonra) tekrar kan testi yapalım, sağlıklı bi gebelik olması için değerin 100'ün üzerinde olması lazım, bu kimyasal gebelik zaten o zamana kadar adet görebilirsin, yani düşük yaparsın dedi.
Moralim yerlere indi tabi söylememe gerek yok. Aklımdaki tek düşünce ilacı kullanmıcaktım ve o doktora da birdaha asla gitmicektim. 2 gün önce yaptığım idrar testinin aynısından evde bi kutu daha vardı. Akşam yaptım testi ve ikinci çizgiyi gördüm. Yani idrarda 2 gün önce olmayan bebek ertesi gün kanda, sonraki gün ise idrarda çıkmıştı. Mucize gibi!
Bugün ise dün gördüğüm ikinci çizginin heyecanı ile uyandım. Sabah kan varmı, düşük yaptım mı diye kontrol ettim ama çamaşırım tertemizdi. Bebeğim hala benimle. Bugün kan vericem öğleden sonra, bakalım iki gün içinde değerim yükselmiş mi, ne kadar yükselmiş, bebeğim bana tutunacak mı? Hepsini yaşadıkça görücem tabi buraya da yazıcam.
Bu konuyu negatif çıkınca hemen ümitsizliğe kapılmayın, hemen ilaç kullanmayın ve moralinizi bozmayın diye yazıyorum. Belki sizin de mucizeniz içinizdedir dikkat edesiniz diye yazıyorum. Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler, hayırlı evlatlar versin. Her şey nasip kısmet tabi. Bebeğim benimle olacaksa da olmayacaksa da her şey Allah'tan...
serapcım hikayen benimle aynıydı bugün okuduktan sonra senden cesaret alıp tekrar test yaptım ve 2. çizgiyi gördüm çok şükür kanda da pozitif görürüm inşallah hamişimdirçok heyecanlı bir süreç Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın inş...
amin canım aminn.. allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.. kan verdin mi canım? sonuç ne zaman çıkıcak? buraya da yaz sonucu sen de benim gibi başkalarına umut ol inşallah canımm
henüz kan vermedim canım daha önce özelde yapmıştım açıkcası güvenmiyorum artık aile hekimimden randevu aldım pazartesi inş vericem sonuçları yazarım mutlaka bu arada sana sorularım olacak bana yol gösterirsen sevinirim farklı bir durum bizimkisihayırlısı olsun bakalım...
canım ne istersen sorabilirsin tabiki. ama pazartesiye kadar nasıl dayanıcaksın?!!!bugün git özele zaten 2 günde 2 kat artması lazım. bugünkiyle ptesi gün çıkanı karşılaştırırsın canımm.. valla ben heyecan yaptım sen nasıl duruyorsun hayrett
canım daha önce özelde hamileyken negatif falan mı çıktı ki? niye günmiyosun? hem er ya da geç sonucu öğrenceksin adet olmadığın sürece umut devam ediyo unutmaayrıca eğer pozitifse 2 değeri karşılaştırman için önemli bence.. gene sen bilirsin tabi canım.
batım 8 gün geçtiğinde gittim özele kan testi yaptırdım doktor baktı hamile değilsin dedi bide alttan bakim dedi alttan baktı yok gebelik dedi şuan adet olacak gibisin istersen ilaç verim adet ol dedi bende beklemek istiyorum dedim benim tüm belirtilerim başlamıştı bana geçici bir gecikmedir belirtiler de psikolojiktir dedi hiç geç döllenmeden bahsetmedi bugün 22 gün geçti ve dün testte 2. çizgiyi gördüm hiç güven olmuyor hemen insanın moralini bozuyorlar. acile gidince de yapıyorlarmış birazdan acile gidicem eşimi bekliyorum doğru söylüyorsun karşılaştırma fırsatım olur.
dün doktordaydık. cinsiyetimiz kesinleşti oğluşum geliyorherşey güzel görünüyor dedi doktor. dörtlü testimizi de yaptırdık sonuç haftaya çıkıcakmış. aylık kontrollere devam. oğlumu tekrar 1 ay sonra görücem artık.
canım benim de ilk gittiğim doktor battan bi hafta sonra kanda negatifti ve muayenede de bişey olmadığını, tarlusala başlamamı söyledi. ben kullanmadım ama üzerinden 13 falan geçtikten sonra idrar testi negatif çıkınca içtim. ertesi günü içim rahat etmedi kan verdim ve öyle öğrendim. toplamda dört tane içmiş oldum. şimdi gittiğim doktor bebeğe bi zararı olmaz dedi. çok araştırdım zaten bi problem olan yok. hatta bi arkadaş 24 tane içmiş o ilaçtan yani iki kutu ondan sonra öğrenmiş. bebeği sağlıkla doğdu maşallah.ama bizim durumumuz o kadar nadir ki doktorla bu kadar geciktikten sonra hamilelik ihtimalini yok sayabiliyor. belki onlar da hayatı boyunca karşılaşmamışlardır böyle bişeyle. genelde hep geç midir diyip beklediğimiz arkadaşların da hep adet gecikmesi çıktı. sonuçta sen testini yaptır doktorun dediğini boşver. angatif bile olsa ki inşallah değildir adet olmadıysan eğer bence hep umut var. allahın işi belli olmuyor gerçektenn..
canım kan testi yaptırdık pozitif 839 çıktısalı günü gel tekrar artışa bakalım bide keseye bakalım dedi çok şükür Rabbime isteyen herkesin yüzünü güldürsün inş....
ohh maşallah bebişine canım :) sıra geldi cinsiyetee :)Aa sevindm tatlm. Bizde 6+5gunluk olmusuz sukur duyduk kalp atislarini. Rbbm kucagima almayi nasip etsin ins.
canım kan testi yaptırdık pozitif 839 çıktısalı günü gel tekrar artışa bakalım bide keseye bakalım dedi çok şükür Rabbime isteyen herkesin yüzünü güldürsün inş....
ohh maşallah bebişine canım :) sıra geldi cinsiyetee :)