- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.230
- 598
Bence de 1 gün daha çalışın yine de nolur nolmazCanim dun 18.30da yaptim yine koyuluk ayniydi bugun sabah yaptim 16. Gun oyle aksam tekrarlarim siliklesirse calismaya gerek yok demi.
Tamam canim :) bugunde sartlari zorlayalim :) bu arada paylastigin seyi okudum biz 1 tane icin nasil ugrasiyoruz onlarda masallah :)
Kadına bak yaaaaa... kuluçka makinası maşallah. He kızlar heeee bizde öyle uğraşak, yok ovu testi , yok parmak at,yok karbonata işe vs ... millet çatır çatır doğuruyor annemmmm. Takmayacan işte ben bunu bilir bunu söylerim. (Diyene bak) HADİ Kızlar doğurun annemmmmm
Bence de 1 gün daha çalışın yine de nolur nolmaz
Allah herkeze hayırlısıyla bebeklerini nasip etsin sağlıklı sıhhatli. Kızlar benim bugün 9 günüm reglim geçeli hep erken olurdum 1.5 senedir hep takipteyim çocuk istediğimiz için geçen ay hsg çektirdim bişey çıkmadı çok şükür tahlillerimize normal. Geçen hafta Cuma kan tahlili yaptırdım 2 çıktı. Regli olmiyinca tekrar bugün yaptırdım 2 çıktı. İdrar da bakıyorum hergün yapıyorum silik pembe çıkıyor. Yarına randevu almaya çalışıyorum dr. ma çok yoğun olduğu için. Sizce durumu nasıl değerlendiriyorsunuz.
Evet cnmAllah allah gebelik testi mi silik çıkıyor ?
Evet cnm
34 yılda 21 kez doğum yaptı, nüfus müdürlüğü inanmadı
Gaziantep'te, 34 yıllık evli Abdulkadir ve Raziye Güngör çifti 28 kez çocuk heyecanı yaşamış. Duyanları hayrete düşüren çiftin çocuk sayısına nüfus müdürlüğü bile inanamamış.
ben kadın doğum dr gittiğimde sekreter kz abla 50 yaşında doğuran var sen kaç yasındasın daha bekle biraz dedi
Gaziantep'te 34 yıl önce evlenen Güngör çifti, 28 kez hamile kaldı, 21 kez doğum heyecanı yaşadı. 4 çocuklarını doğumdan sonra çeşitli nedenlerle kaybeden çift, biri engelli 17 çocuk ve 24 torunuyla yaşam sürüyor.
Şahinbey ilçesindeki Yalangoz Mahallesinde 1981 yılında dünya evine giren Raziye (51) ve Abdulkadir (55) Güngör çiftinin evliliklerinin ardından henüz 1 yıl olmadan Fatma (33) ismini verdikleriz kız çocukları dünyaya geldi. 34 yıllık evlilikleri süresince 28 kez bebek heyecanı yaşayan çiftçin mutluluğu 7 defa düşük doğum nedeniyle yarıda kesilse de 21 kez bebeklerini kucaklarına aldı.
En sonuncusu hariç hepsi normal doğumla dünyaya gelen çocuklarından 4'ünü çeşitli rahatsızlıklarla kaybeden Güngör çifti, son oğullarıyla bir yıl önce yeniden bebek heyecanı yaşadı.
EN KÜÇÜK ÇOCUĞUYLA EN BÜYÜĞÜ ARASINDA 33 YAŞ VAR
Çocuklarından 5'i kız 3'ü erkek olmak üzere 8'ini evlendiren Güngör çiftinin 24 de torunları oldu. Güngör çiftinin, 9'u erkek 8'i kız çocuklarının yaşları ise 33 ila 1 arasında değişiyor.
Baba Abdulkadir Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları bereket olarak gördüğünü dile getirerek, köylerinde mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK SAYISINA İNANMADI
Çok çocuk dolayısıyla herhangi bir sıkıntılarının olmadığını, pişmanlıklarının da bulunmadığını dile getiren Güngör, ancak zaman zaman bürokrasi işlerinde sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "En küçük oğlum Hilmi doğduğunda, kimliğini çıkarmak için nüfus müdürlüğüne başvurdum. Ancak çocuk sayısına inanmayan ekipler, evimde inceleme yaptıktan sonra kimlik çıkardı. Benim kendileriyle dalga geçtiğimi düşündüler, hatta 'bu kadar çocuk olmaz, aile tablosuna sığmıyor' dediler. Ciddi olduğumu anlatmaya çalışırken 'O zaman araştırın ondan sonra kimliğini verin' dedim. Bunun üzerine köye ekip geldi araştırdı, Jandarma eve gelip baktı. Gerçek olduğuna kanaat getirince kimliği çıkarabildik" dedi.
BİR ÇOCUKLARI ENGELLİ
Çocuklarından Furkan'ın (9) zihinsel engelli olduğunu kaydeden Güngör, şöyle konuştu: "Furkan engelli olduğu için düzenli olarak şehre gidip, kontrollerini, fizik tedavilerini yaptırmamız gerekiyor. Ancak aracımız yok. Komşularımızdan yardım istiyoruz. Onların yardımıyla çocuğu hastaneye götürüp getiriyoruz. Bu noktada desteğe ihtiyacımız var. Devletten engelli çocuğumuz için yardım bekliyoruz."Güngör, tarımsal faaliyetlerle hayatlarını sürdürdüklerini belirterek, ayrıca engelli oğulları için engelli maaşı aldıklarını söyledi.
"İSİMLERİ KARIŞTIRIYORUM"
Bazı zamanlarda çocuklarının ismini karıştırdığını anlatan Güngör, "İnsanlık hali, çocuklar torunlar bir araya gelince haliyle isimlerini karıştırabiliyorum. Ama onlar da alıştı. Sorun olmuyor" diye konuştu.
"DAHA FAZLA ÇOCUĞUM OLSUN İSTERİM"
Anne Raziye Güngör de 17 yaşındayken ilk çocuğunu kucağına aldığını, 28 kez hamile kaldığını, çocuklarından 17'sinin ise şu an hayatta olduğunu anlattı.
Çocuklarından 8'inin evli, 2'sinin de nişanlı olduğunu dile getiren Güngör, 24 torunu bulunduğunu belirterek, "Çok çocuğa bakmak zor olmadı ama maddi sıkıntılar nedeniyle bazen zorlandık. Herkesin çocuk yapmasını tavsiye ederim. Çocuktan zarar gelmez. Şimdi yine olsun başımın üstünde yeri var. Vatana asker gerek. Çok çocuk yaptım, maddi destek olursa daha da yaparım."
Engelli oğlunun sürekli mamayla beslendiğini, hergün düzenli ilaçlar kullandığını, haftalık fizik tedavi uygulandığını aktaran Güngör, oğlunun sağlık hizmetlerinden daha düzgün yararlanabilmesi için destek istedi.
GÜNDE 50 EKMEK
Evin 3. çocuğu olan Songül ise 10 yıllık evli olduğunu ve 4 çocuğunun bulunduğunu belirtti.
Çok kardeşi olduğu için mutlu olduğunu aktaran Songül, kardeşleriyle beraber evin ihtiyacı olarak günde ortalama 50 ekmek yaptıklarını kaydetti.
"Çocuktan zarar gelmez" diye düşündüğünü ifade eden Songül, "Ben de çocuğu severim, 4 çocuğum var ve daha fazla olsun isterim ama annem kadar yapamam. Çünkü artık şartlar değişti. Hayat pahalılığı var. Annem kadar çocuk yapamam" diye konuştu.
canım dış gebelik olabilr mi diye düşündüm ama?İşte kizlar
Su an dr dayım sıra bekliyorum cnm. Lab. Dış gebelikte olsa değerinin yükselmesi lazım dedi.canım dış gebelik olabilr mi diye düşündüm ama?
iyi bakalım güzel haberler..Su an dr dayım sıra bekliyorum cnm. Lab. Dış gebelikte olsa değerinin yükselmesi lazım dedi.
Canım noldu sonuç?Su an dr dayım sıra bekliyorum cnm. Lab. Dış gebelikte olsa değerinin yükselmesi lazım dedi.
Kızlar dr da şaşırdı muayene etti kanda yükselince görebiliriz rahim duvarında dedi. Bana ilaç ver sabah akşam iç regli olursan olmazsa kullan 1.5 hafta sonra tekrar gel kanı burada yapalım dedi.
Geçmiş olsun canım inşallah önemli bi sorun olmazİlacın ismi progestan
İNŞALLAH cnm teşekkürler. Bi sorun yok dedi.Geçmiş olsun canım inşallah önemli bi sorun olmaz
Yani hamile olup olmadigini soylemedi.İNŞALLAH cnm teşekkürler. Bi sorun yok dedi.
Anlam veremedi bekle bi hafta daha dedi regli olursan ilacı kes olmazsa kan tahlili yapicam dedi.Yani hamile olup olmadigini soylemedi.
bu ilac rahim duvari icin degil mi progesteron hormonu mu dusuk acaba, bildigim bu hormon rahmi guclendiriyor bebegin tutunmasi icin ilacin isminden yola ciktim.allah sifa versinİlacın ismi progestan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?