Doğru hekime gitmek lazım işte. Bak mesela ben hep özelde kadın doğuma gittim hep fsh lh e2 bakıp evlen derlerdi, adet düzensizliğim için bile ilaç veren 1-2 kutu falandır. Böyle özelde bi 5 doktora gittim. Sonra Afyona atandım burda çok iyi bir kadın doğumcu varmış herkes çok memnun özel yer açmış falan biraz pahalı ama iyi bakıyormuş bende gittim ona adet düzensizliğim var dedim bekar olmama rağmen amh ve diğer tüm testlere baktı. Evet evlenmen gerekir dedi ama bunu biz bilemeyiz sen hiç evlenmeyecekmişsin gibi tedavi yapalım üç ayda bir tahlilleri yenileyelim falan. Adet düzenleyici 4 kutu ilaç verdi. Yumurta kalite ve sayısını arttıracak multivitamin yazdı 3 aylık. Sonra stres yok. Doğru besleneceksin. Paketli gıdalardan, şekerden undan uzak dur sebze et ağırlıklı beslen yumurta süt yoğurt peynir bol tüket, düzenli uyu yürüyüş yap su iç falan. Diğer özellerde gittiğim doktorlar bu tavsiyeleri bile vermediler hiç ilaç yazmayıp çaren evlenmek diyen çok oldu. Bu da evlenmen lazım dedi ama tedaviye başladı. İnan benim hayat kalitem yediklerim uyku düzenim bu doktorla çok değişti. İki adım yürümeyen ben şimdi günde 30-40 dk yürüyorum. Ha kilolu olduğumdan değil. 48 kiloyum ama yürüyüşün yumurtalar üzerinde hormonlar üzerinde çok olumlu etkileri varmış. O yüzden iyi bir hekime gitmek çok önemli. Hele de sen evlisin ve çocuk istiyorsun amh ye bakmadan nasıl aşılama yapar. Mesela öyle insan var ki hormon tahlilleri iyi amh iyi değerde çıkıyor eşinde bir problem yok ama hamile kalamıyor. Doktorların dediği şey tüp bebek. Demekki yumurtaları kalitesiz. Onun içinde multivitaminler var prowomen, Proxywomen gibi ben çok okudum böyle. Kadın 2-3 ay kullanıyor bunu her gün tam tüp bebek yapacakken kendiliğinden çocuğu oluyor. Gerçekten doktor çok önemli.