Adetim gecikti:( Hamile olabilir miyim?

unıversıte ogrencısının ne sekıllerde hamıle kalınıp kalınmayacgını bılmesı lazım dıe dusunuyorum
cunku yasın kucuk deıl
haaaa tedırgınmısın ne sekılde ogrenecegınıde bılmesı lazım dıe dusunuyorum
gebelık testlerıylen dogru cevbı bulabılırsın ancak
bz nerden bılelım oglanın elındekı spermlerın gırıp gırmedıgını
bu konuların acılmasından bzler bıktık artık
bırde ramazan ayında yok sununlan sunu yaptım dıe bır konu acmak bana bıraz sacma gelıor

mubarek ramazanda buna benzer bir çok konu var onlara bakıp bulamadıysan cvp 3tlye verip bir ters alıp yapamıyosanız adresi verinde ben yollayım bir testte ypn sonuç alın allah allah yaa

sadece bişey danıştım . bir fikri olanlar da yardım etti sağolsun . burda yeniyim başka başlık olduğunu görmedim bile .bu kadar rahatsız olduğuuzu düşünmedim. sadece danıştım .uygunsuz şeyler de yazmadım sonuçta . ramazanla alakası da yok . dün yazdım cevabımı aldım bu kadar .. benneyaptımki

keske bızım spermlerde esım elıne alıp bana degdıgı zaman benı HAMILE bırakacak kadar ZEKİ olsa:)

dimi:sinifsinif:kafamçokkarıştı ben böyle konuyu açanların bilgisiz olduklarına inanmıyorum ya herşeyi biliyosunuz bunu mu bilmiyosunuzalsanaalsanasmile

yine başladılar taşlamaya. nedir bu ya. rahatsız olan yazmasın kardeşim.
arkadaşım hamile değilsin. stresten gecikmiştir. daha dikkatli ol bundan sonnra. hatta bir doktora git. sana korunma yolları hakkında bilgi versin

Son düzenleyen: Moderatör:
Akadaşlar PROAKTİF yaklaşalım lutfen konuya....

bunu tamamıyla Allah bilir...

oh oh buranın en bomba yorumu bu olmuş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

taşlamak burda adetten sanırım yerimseniben

Bu soruya Doktor yanıtı paylaşmak yerinde olacak sanırım

VAJİNANIN İÇİNE BOŞALMADAN VAJİNA DIŞINA GELEN SPERM İLE HAMİLE KALINABİLİR Mİ?
Merhabalar. Vajinanın içine girmeden ve vajinanın kenarına sperm gelirse hamile kalınabilir mi ya da bu şekilde bir risk var mıdır? Bunu testler dışında nasıl öğrenebiliriz? Kız arkadaşım şuanda adet olması gerektiğini söylüyor ama olamıyor? Teşekkürler.

Uzm.Dr. Orhan Coşkun Cevabı:
Doğum kontrol yöntemleri arasında oral kontraseptif kullanımı, kondom, rahim içi araç, aylık-üç aylık iğne, dışarı boşalma, takvim yöntemi vs gibi tıbbi ve doğal olan birçok korunma yöntemi kullanılmaktadır. Geri çekme (meninin dışarı boşaltılması) yönteminin koruyuculuğu düşüktür. Çünkü cinsel birleşme sırasında ejekülasyon (boşalma) olmadan da fark etmediği zevk suyu denilen sıvı gelir ve bu sıvı sperm içermektedir. Hatta bu sıvının içerdiği spermler daha hareketli ve sağlıklı olan spermler olup dölleme için daha uygun yapıya sahiptirler. Vajina içine girmeden sevişirken bu spermlerin bulaşmasıyla da hamile kalma riski vardır. Tıbbi korunma yöntemleri (kondom, hap, iğne, bariyer vs) doğum kontrolünde çok daha başarılıdır ve ayrıca bazıları bulaşıcı hastalıklardan da koruma sağlayabilir. Adet gecikmesi hamileliğin belirtileri olabilir ancak tanı için gebelik testi yaptırmanızda fayda var. Adet gecikmesi birkaç gün olabilir. Hamilelikte beklenen tarihte adet görmeme, bulantı, göğüslerde dolgunluk, karın alt kısımlarında dolgunluk hissi, sık idrara gitme gibi belirtiler olur. Eczanelerde satılan gebelik testi çubukları ile (ancak erken dönemde negatif çıkabilir) veya bir kadın doğum doktorunun yapacağı kan tetkiki (Beta HCG) + ultrasonografi ile tanınız kesinlik kazanabilir. Sizin belirttiğinize gibi cinsel organınız kız arkadaşınızın cinsel bölgesine temas etmediyse hamile kalma ihtimali olmaz. Geçmiş olsun.

Hanımlar,
lütfen birbirimize ve özel hayatlara karşı saygılı olalım.
Konu sahibimiz danışmış,cevap vermek veya vermemek sizin elinizde,konu size uygun değilse rencide etmek yerine yorum yazmama hakkınızı kullanınız...

Git bi kan testi ya da gebelik testi yaptır al kesin sonucunu. Yanlız şöyle bişey de var çok küçük hamilelikler gebelik testinde çıkmazmış kan testi yaptır locanın da dediği gibi daha garanti olur hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…