- 2 Kasım 2012
- 1.007
- 961
-
- Konu Sahibi MMihrimahh
Öncelikle yumurtlamazsan adet gelmez zaten. 10 yıl yumurtlama 10 yıl adet olmazsın. Yani adet zamanında yumurtlarsam diye bi mantık yok. Yumurtlarsın 14 gün sonra adet olursun. Ciddi bi hormonal bozukluk yoksa tabi. Doktorun dediği gibi hormonlarında bi sıkıntı oluşmuş olabilir. Mesela e2 hormonu yumurta geliştirmekten sorumlu bu hormon düşükse ya da ne bileyim prolaktin yüksekse vb bir çok neden yumurtlamayı geciktirebiliyor. Yumurta olsa bile yeterli boyuta gelemediği için çatlamıyor. He adet olunur mu olunur. Çünkü çatlamamış olsa da yumurtlama olmuş vücut onu atmak için adet başlayacaktır 14 gün sonra. Ama gebelik oluşmaz çatlamayan yumurtayla. Senin bi an önce hormon tahlili yaptırman lazım. Rahim filminden de önce hormon tahlili yaptır. Çoğu yer öncesinde tahlil yapıyor ama yapmadan sırf parasal düşünerek insanları umutlandırıp direkt rahim filmi çektiren özel hastaneler de var. Bilinçli olmak lazım. Belki çok basit bi hormonel sorun var. Rahim filmi herşey yolundaysa yine de olmuyorsa düşünülmeli bence.merhaba arkadaşlar 1 senedir bebek istiyoruz ne yaptıysak olmadı, sabah özelde doktora gittim. özeldeki doktor ilgili değildi ve beni bilgilendirmedi Bi dünya boşa para verdiğimle kaldım . 6 saniye kadar alttan muayene etti pek birşey göremedim dedi bu şekilde ne olduğunu anlamak çok zor dedi . Tarlusal verdi adet söktürücü al kullan adetinde gel bakalım dedi ) . Benim içime sinmedi neden geciktiği konusunda en ufak Bi şi demedi ilgilenmediğini de çok hissettim kapısında yığınla hasta vardı . az önce iş çıkışı aklıma düştü bir de başka doktora görüneyim dedim, devlette bir doktora muayene oldum, Bu seferki doktor ise tamamen uzun uzadıya ilgilendi dakikalarca ultrasondan baktı açıklama yaptı. Söylediklerini kısaca size anlatayım. “yumurtlaman yeterli değil diye tahmin ediyorum, eski tahlillerine göre hormonlarda sıkıntı yokmuş fakat sonradan bir hormonal bozukluk oluşmuş olabilir” dedi .41 gündür adet görmüyorum diye belirttim , “rahimin yeterli kalınlıkta fakat bu ay hiç yumurtlamamışsın, yumurtlamış olsaydın görürdüm ultrasonda” dedi, şuanda sol yumurtalığında 1 adet yumurta var fakat 14 mm maalesef çatlaması için en az 20 mm olması lazım dedi. Tek bir yumurtam var ve 14 mm büyümüş 41 günde, ya adet olduğum günlerde yumurtam çatlarsa, adetim 7 gün sürüyor . veya hiç çocuğum olmazsa, napıcam bilmiyorum bana yarın sabah için Bi sürü tahlil verdi yarın gidip tahlil yaptırıcam, .ağlamaktan kafayı yemek üzereyim . Böyle birşey daha önce yaşayan var mı. Tecrübelerinizi paylaşır mısınızgerçekten psikolojim alt üst oldu ağlamaktan helak oldum . Lütfen tecrübeli arkadaşlar yardım edin .... ayrıca özeldeki doktor rahim filmi çektiricez sana dedi, ondan sonra da tüp bebek tedavisine yönlendiriliriz dedi Bi anda kısır oluverdim nolur bilen biriler varsa bana bir akıl versin , ben şimdi infertilite Tanısı da yedim , tüplerim mi tıkalı . Sol kasığım da 1 buçuk haftadır çok ağrıyor, Sizce herhangi Bi dış gebelik falan olsa görünür müydü bugün ultrasonlarda ?
Özeldeki doktor konuyu tüpü bebeğe bağladı hemen . Devlete gittiğimde açtı 5 ay önceki tahlillerime baktı herşey iyiymiş dedi belki dönemsel bir hormonal bozukluktur dediÖncelikle yumurtlamazsan adet gelmez zaten. 10 yıl yumurtlama 10 yıl adet olmazsın. Yani adet zamanında yumurtlarsam diye bi mantık yok. Yumurtlarsın 14 gün sonra adet olursun. Ciddi bi hormonal bozukluk yoksa tabi. Doktorun dediği gibi hormonlarında bi sıkıntı oluşmuş olabilir. Mesela e2 hormonu yumurta geliştirmekten sorumlu bu hormon düşükse ya da ne bileyim prolaktin yüksekse vb bir çok neden yumurtlamayı geciktirebiliyor. Yumurta olsa bile yeterli boyuta gelemediği için çatlamıyor. He adet olunur mu olunur. Çünkü çatlamamış olsa da yumurtlama olmuş vücut onu atmak için adet başlayacaktır 14 gün sonra. Ama gebelik oluşmaz çatlamayan yumurtayla. Senin bi an önce hormon tahlili yaptırman lazım. Rahim filminden de önce hormon tahlili yaptır. Çoğu yer öncesinde tahlil yapıyor ama yapmadan sırf parasal düşünerek insanları umutlandırıp direkt rahim filmi çektiren özel hastaneler de var. Bilinçli olmak lazım. Belki çok basit bi hormonel sorun var. Rahim filmi herşey yolundaysa yine de olmuyorsa düşünülmeli bence.
Dönemsel olmayabilir 5 Ayda neler değişir neler. Ben 6 ay uğraştım her ay adet olur olmaz tahlil yaptırdım ve hep değişmeler oldu aynı kalmadı.Özeldeki doktor konuyu tüpü bebeğe bağladı hemen . Devlete gittiğimde açtı 5 ay önceki tahlillerime baktı herşey iyiymiş dedi belki dönemsel bir hormonal bozukluktur dedi
Evet canım bende aynen. Öyle oldu ... prolaktin hormonum 41 çıktı yüksekmiş. O yüzden yumurtalarım büyütmüyormuş prolaktin inhibitörü yazdı. Bi de klomene başlayacağım bu ay ilaçla tedavi görecekmişimDönemsel olmayabilir 5 Ayda neler değişir neler. Ben 6 ay uğraştım her ay adet olur olmaz tahlil yaptırdım ve hep değişmeler oldu aynı kalmadı.
Özeller öyle canım malesef. Önce hsg çekecek alacak paranı ümitlendirecek olmazsa tüp bebek diyecek alacak paranı. Ama en az masraflı olan tahlili yapmayacak. Bunların mantık böyle.
Doğru yüksekmiş ama gebeliğe engel olacak kadar yüksek değil ki. Diğer hormonların normal mi.Evet canım bende aynen. Öyle oldu ... prolaktin hormonum 41 çıktı yüksekmiş. O yüzden yumurtalarım büyütmüyormuş prolaktin inhibitörü yazdı. Bi de klomene başlayacağım bu ay ilaçla tedavi görecekmişim
Canım progesteronum da düşük çıktıDoğru yüksekmiş ama gebeliğe engel olacak kadar yüksek değil ki. Diğer hormonların normal mi.
Adetin kaçıncı günü yaptın.Canım progesteronum da düşük çıktı
Adetin 42. Günü yaptı testiAdetin kaçıncı günü yaptın.
Bugün de smear sonucumu aldım normal çıktı. Yine özeldeyim doktoruma gittim , 1 senen dolmuş hala çocuğun olmadıysa rahim filmi çektirmen gerekiyor çektir öyle gel dedi geri yolladı . Şuandaki devletteki doktorum klomen tedavisine başlattı dün yutmaya başladım ilaçları . Allah hepimize yardım etsin çok zormuşAdetin kaçıncı günü yaptın.