• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet sancisi belasi..

Kızlar benim ağrılarım değişkenlik gösteriyor.
Bazen ağrılarım dayanılmaz oluyor. Bazen daha az.
Bağıra bağıra ağladığımı bilirim. Annem gözlerimin içine bakardı, korkudan.:53:
Ağrı kesici içmemek için çabalıyorum. Alıştırmak istemiyorum. Çünkü bir zaman sonra etki etmiyor.
Sıcak su torbası yapıyorum. Yada ütüyle havluyu ısıtıp koyuyorum. Çikolata, tatlı yiyorum.
Çok zor kadınların işi.........:14:

seni çok iyi anlıyorum canım adet sancılarımda yerleri tırmalıyodum resmen:(dum diyorum çünkü artık çekmiyorum allaha bin şükürler olsun aprolfort kullanıyorum dozu yüksek olduğu için anca o kesiyo agrımı ağrım dinince agrı kesicinden kaynaklı pis kanı tamamen dışarı atmıyor bunun içinde bi aspirin içmen yeterlidir böylece diğer içerde kanıda atmış olursun.geçmiş olsun...

Ben de ağrı filan olduğunu pek bilmem, sadece son zamanlarda biraz düzensizdi o da tiroidlerimden dolayıymış geçen ay öğrendim...
Neyse arkadaşım, benim kardeşim de senin gibi onunki ancak volterenle geçiyor.
Kız adetliyken dışarı çıkamıyor ya, devre dışı kalıyor adeta :/
Çok kötü, ne diyeyim ki, sıcak su torbasının da iyi geldiğini söylüyor ama çok çok kötüysen ve bu sürekli oluyorsa bir doktora danış bence.
Geçmiş olsun.

bu sancı yüzünden en önemli sınava bile giremez haldeydim. yıllarca majezik kullandım,artık etki etmiyor.doğum kontrol hapı kullandım ama boş.denemediğim bitki kalmadı.midemi altüst etti
baygınlık geçiriyordum sancıdan.tam ümidimi kesmişken aspirin önerdiler kanı sulandırıyor diye. bikaç aydır adet günü aspirin alıyorum ve ağrım inanılmaz ölçüde azaldı.benim akıntım çok azdı sancım da bu yüzdendi.sizin de öyle ise aspirin öneririm

benimde sancili olur adet gunlerim. altima elektirikli battaniye ustume yunlu battaniye alirim.buscopan icerim uyumaya calisirim.uyandigimda cogu gitmis azi kalmis olur :32: bu ay 3 gun gecikti.cok siddetli gececek gibi :27:

Bugun 2. gunum ve cok sukur atlattim bu ayida.. ama tabi sevinmiyorum cunku daha rahatlamadan obur ay geliyor bile..
herkese yardimlarindan dolayi tsk ederim ..
Ilk adet oldugumdan beridir boyleyim ve ne yazikki anneme cekmisim .. annem menapoz evrelerinde su aralar ve hala bikac ayda birde gorse sanci si oluyor..
Ve ben tr deyken dr gitmistim ve orda kadin bana sormustu annen nasil diye .. bende durumu anlatmistim ve bana ozaman sana pek umut vermek istemem evlenince gecer yada dogum yapinca diye .. Cunku genelde kizlar annelerine cekiyor adet lerinde dedi.. Okul yillarimdan tutun bugune kadar her adet oldugumda yatak dosek yatmadigim tek gunum olmamistir.. AMa isin tek iyi yani ilk gunu sancimin olmasi.. tabi evlendikten sonra artik 2. gunude az az geliyo arada bir ama ona da sukrediyorum ilk gunkine ragmen..

Ağrı çoksa en iyisi Apranax Fort ama ağrıyı kestiği gibi kanamayı da keser. Üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Buscopan Plus içerseniz spazmolitik olduğundan kanamayı başlatıp, ağrıyı azaltır. Ben hep bu iki hapı içerim.

Sıcak su torbası kullanırım bir de. Geçmiş olsun.

Bide bende oyleydim ama artik gecti diyenlere oyyyyle ozeniyorum ki .. acaba bende bigun oyle dermiyim :( Bugun sanki bir enkaz altindan cikmis gibiyim yorgun halsiz ve sapsari bir tenlle.. ruh gibi olmusum .. okadar yipratiyoki insani yasamayan anlayamaz kesinlikle :(

Ağrı çoksa en iyisi Apranax Fort ama ağrıyı kestiği gibi kanamayı da keser. Üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Buscopan Plus içerseniz spazmolitik olduğundan kanamayı başlatıp, ağrıyı azaltır. Ben hep bu iki hapı içerim.

Sıcak su torbası kullanırım bir de. Geçmiş olsun.

sicak su torbasi koyardim yillarca ama herkes cok zararli dedi diye artik yapmiyorum sadece utuyle bez havlu isitip koyuyorum karnima .. cok tesekkur ederim ..

bol tarçınlı salep içerim ben :=) tarçından kahverengi gibi görünür salep. ama ağrıyı kesiyor biraz. tarçının öyle bir etkisi varmış sanırım kadınlar için.

Dun geceden beri öluyorum.. Yokmudur bu illetin bir cözumu Allah rizasi icin söleyin:( ne dayanacak gücüm ne halim kaldi.. Bi yöntem bilen duyan uygulayan ?? Paylasin ne olur ve cok afedersiniz siddetli ishalle birlikte iki sanci cekiyorum:(

ilk basta adet bela degildir canim rahmetdir her bir damla kani icin nekadar sevab aldimizi bi bilsen... :)

bende evlenmeden önce senin gibi oluyordum evlendim ama pek birsey degismedi sadece az bi hafiflesti onada hamd olsun.. :)

sana önerim sicaktorba ve birde ben parazetamol iciyordum 500 lük sonra yatip uyuyordum uyandigimda iyi hissediodum kendimi.. :)

ALLAH acil sifalar versin canim...

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Ilık zeytinyağı ile karnını ov, daha sonra ütü ile ısıttığın havluyu karnına koy. İnan rahatlatıyo. Babaannem zamanında bebeklerine yaparmış. Hiçbi zararını görmezsin inan:)

Arkadaslar yaklasik 1,5 yillik evliyim .. Evliligimin ilk 3 ayinda agrim dinmisti ama daha sonra daha siddetli bir sekilde geri döndu ve ben dun gece 3 ten beridir mahvoldum, kusma ishal sanci ucgeninden cikamadim... Annemde yokki yanimda halimden anlasin.. Zavali esim dun gece 5 te gitti annesini getirdi bana yardimci olabilsin diye caresizce bana bakmaktan ve nasil oldun demekten baska bisey yapamiyordu .. Cok kötuyum dayanamiyorumm:( ipren diye bir hap verdi burda bana dr (yurtdisinda) .. Ve tam 2 saat etki eder mi bir ilac Allahim aglamaktan suratimin sekli bozulmus .. :(

Sizi çok iyi anlıyorum.Adetleri hep oldum olası sancılı geçmiştir.Bazen günlük dozun üzerinde ilaç içip ya ağrım kesilir ya ben ölür kurtulurum dediğimi çok hatırlıyorum.3 yıl önce dr. gittiğimde endometriozis hastası olduğumu öğrendim.Kistler büyük ve yumurtalıklara yapışmış durumdaydı.Çektiğim sancıların sebebi buymuş.Hemüz çocuğumuz olmadığı için ameliyat olamadım.Hamile kalınca en çok adet sancısı çekmeyecek olmama sevinmiştim.bir ay önce doğum yaptım.Şimdi tek korkum yine adet olmak:( bir aç ay sonra ameliyatımıda olup bu sancı olayından kurtlumak istiyorum Eğer sizinde abartı düzeyde adet sancınız varsa mutlaka dr gidin bir hastalık varsa ona göre tedavi olursunuz;otlar ilaçlar çare olmuyor inanın

Dun geceden beri öluyorum.. Yokmudur bu illetin bir cözumu Allah rizasi icin söleyin:( ne dayanacak gücüm ne halim kaldi.. Bi yöntem bilen duyan uygulayan ?? Paylasin ne olur ve cok afedersiniz siddetli ishalle birlikte iki sanci cekiyorum:(

merhabalar , adet sancısı tabiki tedavi edilebilir. Öncelikle jinekolojik muayene ve ultrason ile acaba altında çikolata kisti( endometrioma , endometriozis hastalığı, vs ), iltihab gibi altta yatan bir hasatalık varmı diye muhakkak jinekolojik muayene yapılması gerekir. Eğer jinekolojik muayenede herhangi bir hastalık tesbitedilmezse ardından gerekirse doğum kontol ilaçları veya adet öncesi 48saat den itibaren ağrı kesici verilerek basit tipte adet sancıları tedavi edilir. Eğer iltihab varsa antibiotik tedavisi , eğer endometriozis hastalığı varsa yine buna yönelik tedavilerde yapılır. dilerim yardımcı olabildim. selamlar . op dr fazile akyüz

Merhaba. Adet Sancıları için Çayı var bunu yap iç bence faydasını göreceksin
* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

Back