• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet sancisi belasi..

MerhAba cok tesekkur ederim yardiminiz icin.. Ben özel mesajdan yazdim yazdim sonra bi baktim gönderme hakkim yokmus özel mesaj.. Oyuzden buraya yazim.. O dedigin ilacta ibuprofen var ve ben onuda kullaniyorum ve sonuc ayni:( amao isimde burda varmi yokmu bilmiyorum ilk isim ögrenmek olucak ..

Rica ederim. Gonderdigim ilac 200 mg ibup. iceriyor. Belki dozu az aliyorsun diye soyledim. Biliyorsun burda hep agri kesici verirler gonderirler. Bende agri kesici almam mideye zarar. Bitki caylari ondan daha iyi ama durumum cok agir dedin. Surekli agri kesiciyle gecistirme onermem, mutlaka bir uzmana gorun. Iyi geceler.

Ben önceden hiç ağrılı olmazdım son 1 senedir çok kötü oluyorum kas gevşetici içmeden gözümü açtırmıyor bana
Çok kötü bir şey kadın doğumcuya gittim bana ilaç verdi böyle olmamın nedeni idrar yolu enfeksiyonummuş sende var mı böyle bir şey? Sistit vs..

Evet acil dr'u gitmeden önce aramamiz lazim durumunu anlatiyorsun ve onlsrda ona göre sana gel diyor .. Ama bana hic acimadilar dun gece.. Sanirim ölseydim acicakti :/

çok ilginç bi uygulama, acil yani orası sonuçta.
şimdi daha iyi misiniz? benim hiç ağrım olmaz ama azcık olunca da sıcak su torbası koyarım.
en kısa zamanda kadın doğumcuya gidin bence de.

Evet acil dr'u gitmeden önce aramamiz lazim durumunu anlatiyorsun ve onlsrda ona göre sana gel diyor .. Ama bana hic acimadilar dun gece.. Sanirim ölseydim acicakti :/

biz de aile hekimine giderdin. bedavaya muayene olurdun, ağrı kesici iğneni de yaptırıp, ilacını da yazdırırdın. üstüne doktora da bağırıp çağırıp hakaret edip stres atması da cabası canım :) ne güzel memleket di mi (!!!)

Son düzenleme:
Rica ederim. Gonderdigim ilac 200 mg ibup. iceriyor. Belki dozu az aliyorsun diye soyledim. Biliyorsun burda hep agri kesici verirler gonderirler. Bende agri kesici almam mideye zarar. Bitki caylari ondan daha iyi ama durumum cok agir dedin. Surekli agri kesiciyle gecistirme onermem, mutlaka bir uzmana gorun. Iyi geceler.
Simdi baktim 400 mg mis kullandigim .. Evet hakkisin bu ay artik canima tak etti kesinlikla dr gidecegim.. Iyi geceler ..

Arkadaslar ben tlf dan yazdigim icin hepsini birlikte alintilayamiyorum .. Lncelikle cok tsk etmek istiyorum yardimlariniz icin .. Ben suanda iyiyim 2 saat once aldigim ilac simdi beni iyilesturdi .. Ve idrar yollarimda iltihap en son cocukkenn yasamistim.. Simdi varmi yokmu bilmiyorum ama olsa rahatsiz olurdum demi? Yani adet olmadim zamanlardada? Sistit enfeksiyon demekmi ..

Arkadaslar yaklasik 1,5 yillik evliyim .. Evliligimin ilk 3 ayinda agrim dinmisti ama daha sonra daha siddetli bir sekilde geri döndu ve ben dun gece 3 ten beridir mahvoldum, kusma ishal sanci ucgeninden cikamadim... Annemde yokki yanimda halimden anlasin.. Zavali esim dun gece 5 te gitti annesini getirdi bana yardimci olabilsin diye caresizce bana bakmaktan ve nasil oldun demekten baska bisey yapamiyordu .. Cok kötuyum dayanamiyorumm:( ipren diye bir hap verdi burda bana dr (yurtdisinda) .. Ve tam 2 saat etki eder mi bir ilac Allahim aglamaktan suratimin sekli bozulmus .. :(

bende aynıyım ya cok şiddetli ağrılar cekıyorum her ay :( daha bekarım bakalı, evlenınce ne olcak. Ben sıcak su ve dolarexle durdurabılıyorum sancıyı. Dolarex ı de ılk adetımden bu yana yanı 7 senedır kullanıyorum.

Minoset plus kullan ben aynı anlattıgın durumları yasıyordum. Çok şükür kaç yıldır adet sancısı çekmiyorum hemen kesiyor. Ayrıca agrı kesici almaktan korkma. Ben de dedim kadın doğum uzmanına ağrı kesici kullanmak istemiyorum diye o da neden kullanmayacaksın ki dedi. Ağrı fazla olunca beynin agrı merkezine zarar veriyor. Hem minoset plus mideye en az zarar veren ilaç ki hamilelerin kullanabileceği tek agrı kesici diye biliyorum.

Dun geceden beri öluyorum.. Yokmudur bu illetin bir cözumu Allah rizasi icin söleyin:( ne dayanacak gücüm ne halim kaldi.. Bi yöntem bilen duyan uygulayan ?? Paylasin ne olur ve cok afedersiniz siddetli ishalle birlikte iki sanci cekiyorum:(

canım geçmiş olsun bende öye oluyorum bak ekinezya çayının içine limon sık onu iç sıcak suyla yorganın altına gir civan perçemi ve bir bitki daha vardı ama adını hatırlayamadım yaa h ile başlıyor ama ikisini kaynat iç çok iyi geliyor canım

Minoset plus kullan ben aynı anlattıgın durumları yasıyordum. Çok şükür kaç yıldır adet sancısı çekmiyorum hemen kesiyor. Ayrıca agrı kesici almaktan korkma. Ben de dedim kadın doğum uzmanına ağrı kesici kullanmak istemiyorum diye o da neden kullanmayacaksın ki dedi. Ağrı fazla olunca beynin agrı merkezine zarar veriyor. Hem minoset plus mideye en az zarar veren ilaç ki hamilelerin kullanabileceği tek agrı kesici diye biliyorum.

evet canım bende korkuyordum ilaç içmekten doktorum kadınsın diye ağrı çekmeye mahkum degilsin ilaç al korkma dedi

sabah ben de sancıyla uyandım ... aç karnına ilaç içemem diye bir tane muz yedim arkasından da bus...pan içtim .. şimdi iyiyim ..ama ne evlenmek ne de çocuk yapmak çözüm değil.. ben 8 yıllık, kardeşim de 6 yıllık evliyiz ve birer çocuğumuz var... ben sezeryan, kardeşim normal doğum yaptı... sonuç 0 eşittir 0....

Dun geceden beri öluyorum.. Yokmudur bu illetin bir cözumu Allah rizasi icin söleyin:( ne dayanacak gücüm ne halim kaldi.. Bi yöntem bilen duyan uygulayan ?? Paylasin ne olur ve cok afedersiniz siddetli ishalle birlikte iki sanci cekiyorum:(

ağrı kesici kullanıyorum inanılmaz rahatlatıyor birde ayaklarını sıcak tut ben bu dönemde iki çorap giyorum

Çorap * Apranax ford * karnını sıcak tut* ılık şekerli su*

Hiç bir şeyin kalmaz. :)

kızlar ben genelde hastalanmadan 3-4 gün öncesinden ağrı kesici+ kas gevşetici (parafon) içmeye başlarım her gün bir tane içerim. belimi ayaklarım sıcak tutmaya çalışırım bu sayede artık adet dönemlerim sıfır sancı ile geçiyor. bir kaç gün önceden ilaç içmeye başlamadan önceki dönemlerde benimde çok ağrım olurdu :14:

soğan suyu içmeye başlarsanız on gün evvelden çok iyi gelior ben ağrısız adet geçirdim 4 5 aydır bir de bitki çayları çok iyi gelior

sabah ben de sancıyla uyandım ... aç karnına ilaç içemem diye bir tane muz yedim arkasından da bus...pan içtim .. şimdi iyiyim ..ama ne evlenmek ne de çocuk yapmak çözüm değil.. ben 8 yıllık, kardeşim de 6 yıllık evliyiz ve birer çocuğumuz var... ben sezeryan, kardeşim normal doğum yaptı... sonuç 0 eşittir 0....

annem de 2 çocuklu olmasına rağmen menapoz olana kadar çok ağrı çekti... evlenmek ve çocuk doğurmakla geçmedi...

bir de yazmayı unuttum, ben eğer evdeysem ilaç içmiyorum, havluyu ütüyle ısıtıp karnıma koyuyorum ağrım öyle geçiyor. ama dışarda isem mecburen ağrı kesici içiyorum...

Son düzenleme:
çok ilginç bi uygulama, acil yani orası sonuçta.
şimdi daha iyi misiniz? benim hiç ağrım olmaz ama azcık olunca da sıcak su torbası koyarım.
en kısa zamanda kadın doğumcuya gidin bence de.

çok güzel mantıklı bi uygulama canım
sahada çalışınca anlarsın :)

Ne kadarda çok yöntem varmış. :1::1:

Sancı olduğunda 10-15 dk tempolu yürüyün denilir. Cevabım geç oldu gerçi... :) Uygulayın derim işe yarıyor. :)

Back