Adet sancısı, bayılmak üzereyim

yildizlibulut

-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
47
36
3
Hanımlar her ay bu adet sancıları beni mahvetti. Bugün birinci günümdeyim bayılmama ramak kaldı. Kasıklarımdan bacaklarıma kadar aşırı aşırı bir sancı var. Sıcak su torbası koyuyorum hiçbir işe yaramıyor. Gerçekten yerimde duramıyorum dişlerimi sıkıyorum. Doktora gittiğimde ultrasonda bakıp her şeyin normal ve çok iyi olduğunu, evlenince biraz daha ağrıların azalacağını ve ağrı kesici kullanmamamı söyledi. Ama katlanılacak gibi değil bu sancılar.. Siz bu adet sancısını nasıl geçiriyorsunuz? Vallahi çok duacınız olurum

ağrı kesici neden kullanmayın dedi. abartılmadığı sürece ağrı kesici kullanılmasınca bi sakınca olmaması lazım. ben olsam bi tabe majezik atardım.

Ağrı kesici kullanınca kanamanın azalacağını diğer aya bu sebeple daha çok ağrı çekeceğimi söyledi. Bilemedim ki.. Evde majezik var, dediğiniz gibi yapacağım. Çünkü diğer yöntemler asla işe yaramıyor...Çok teşekkür ederim yorumunuz için

sıcak su torbasını ayağına koy sakın karnına koyma.
umarım kistin yoktur ve patlamıyordur.
adet sancısının ilacı hareket etmek.
kendini hareket etmeye zorlamalısın ki kan akışın birikmesin aksın.
spor alışkanlığı edin hiç değilse gün içinde aktif ol ve adet döneminde de bunu sürdür.

Evlenince agrisi kesilen var mi cidden acaba. Benim bir fark olmadi hala sanci cekiyorum ama her ay dayanilmaz olmuyor bazi aylar çok kotu oluyor ama ben yinede agri kesici almiyorum. Yuruyuş iyi geliyor. O an agridan yuruyesi gelmiyor insanin ama zorlayinca yurumek bir sonra iyi geliyor bana.

Öncelikle ay içerisinde dikkat edin kendinize üşütmeyin , 2. aslan pençesi alın adet gününüze bi hafta kala 2 -3 günde bir için. Çok faydası oluyor.
Raf ömrü 1 yılı geçmemiş testere dişli aslan pençesi. Tüm aktarlarda oluyor. Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150- 200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. sabah ya da akşam yemekten en az iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bu normalde adet düzensizliği için falan önerilen 1 aylık günde 2 kere kürler şeklinde öneriliyor. ama sizin düzen sorununuz vs olmadığı için sadece adetinize yakın 2-3 kere içmeniz yeterli olacaktır. Ben ve arkadaşım bu şekilde kullandık çok faydasını gördük.

Benimde çok çok adet sancilarim olurdu. Mesala sıcak su torbasi bana hic iyi gelmez. Fazlasiyla Söktürür ve öldürürdü sancidan. Şuanda hamileyimde kurtuldum. Valla bekarkende öyleydi hic azalmadı. Ve agri kesici icerdim hicde sakincasini görmedim. Bence günde 2 tane içilebilir. Zaten ilk 2 gün zorlu gecer genelde. Diger gunler icilmedende atlatilir

hayatımda öyle bişey duymadım.

https://www.doktorsitesi.com/question/adet-sancisinda-ilac-kullanimi/1734309

yani peynir ekmek gibi yutulmadığı sürece neden zararı olsun yahu ağrı kesici bunun için var zaten.

Hiç alakası yok ya doktor diye sahte doktora gitmiş olmayasınız, her mesleğin sahte mensupları türedi artık malum. İlaç ismini hatırlamıyorum ama bir ilaç var, regl sancıları için. Suya bir tablet karıştırıp içiyorsunuz ağrıyı kesiyor. Eczaneye anlatırsanız bu şekilde o ilaçtan verirler.

Benim doktorum da aksine ağrı kesici kullan demişti.
Ayrıca evlenince de azalmıyor. Sanki doktorla değil de gündeki bir teyzeyle konusmus gibisin.
İç bir tane çekilir mi o dert.

aynen evleninceyle ne alakası var ya hayret bişey :) ahahahaha :)
inanmayın kızlar buna.
eğer kistin varsa o ağrı yapıyordur dua edin ki patlamasın.
ya da rahim duvarı yapışık olabiliyor, kanal dar olabiliyor, yumurtalıklar yapışık olabiliyor..
ağrının bir çok sebebi var.
Evlenmekle, kızlıkla düzenli seks hayatıyla alakası yok!
Ha kızlık zarının da ağrı yaptığı vakalar var ama çok nadir.
Belki evlenince ağrının azalmasını düşünmelerinin fiziksel aktivitelerin daha da artmasına bağlı olduğundandır.
O yüzden adet döneminde asla oturup yatmamalı aktif olunmalıdır zaten.

Ağrı kesici durumunda bünyeden bünyeye değişiyor sanırım. ben normalde 6 gün süren adetim ağrı kesici alınca ilk gün kesiliyor, diğer günler azar azar geliyor ve 10 gün sürüyordu. Ve bir sonraki ay gecikiyordu. O nedenle kiminde sorun olmaz kiminde olur. Benim tecrübem kullanmamak yönünde.

Benim doktorum da aksine ağrı kesici kullan demişti.
Ayrıca evlenince de azalmıyor. Sanki doktorla değil de gündeki bir teyzeyle konusmus gibisin.
İç bir tane çekilir mi o dert.

3 tane özelde doktora gittim belli aralıklarla. 3üde önermedi ağrı kesici içmeyi..Bende onların sözüne istinaden içmiyorum. Okul dönemimde içerdim tamamen birinci günde kanamam kesilirdi, diğer ay aşırı ağrı çekerdim yine. Evlenince sancıların azalması bana da saçma geliyor fakat evlenince kanallar genişlermiş o yüzden azalabilirmiş. Yıllardır ağrı kesici içmiyorum ama dediğiniz gibi başka çare yok teşekkür ederim yorumunuz için...

Hiç ultrasona falan sokmadılar mı? Çok şiddetli sancı bir rahatsızlığın belirtisi olmalı

her ağrı kesiciyi içmemek lazım. majezik bu gibi durumlarda çok yararlı oluyor. kas gevşetici özelliği olduğu için adeti kesmiyor ve daha rahat atlatmanıza yardımcı oluyor. zor bir durum açıkçası. ne yazık ki bazen hafifletmeyi başarmak mümkün olsa da tamamen kaçmak çok mümkün değil gibi. ne diyeyim, kadın olmak zor zanaat.

Bu sıkıntıları çeken arkadaşlarıma doktorlar gayet ağrı kesici önermişti. Acile iğne vurulmaya gidenler bile vardı. Çünkü dayanamıyorlardı. Benim dayanamayacak gibi olmaz çok nadir birkaç kez oldu baktım yastığı ısırıyorum içtim ağrı kesici. Sıcak su torbasını yumurtalıklarınızın olduğu bölgeye değil ayaklarınıza, belinize ya da bacaklarınızın arasına koyun, internetten de bazı egzersizler var bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…