Adet sancılarını hafifletmek için doğal yöntemler

canım bende aynı senin gibi düşünüyordum hatta normal bir ağrı kesici aldığımda regl im son bulup 2-3 ay gelmiyordu ama acılarım da dayanılmaz oldu , korkularımdan dolayı doktorla bayaaaa bi konuştuk, yasmin hapının bi sorun teşkil etmeyeceğinden bahsetti ve gerçekten de düzene girdi ağrım yok denecek kadar (eskiye nazaran a.s ) az şuanda süprizzzzz
o ağrının ne demek olduğunu bilirim Allah şifa versin kızlarr :1rolleyes:

CİVANPERÇEMİ
Regl düzenleyici, spazm çözücü, bağırsak kurtlarını düşürücü, kuvvetlendirici.
Önerilen Rahatsızlıklar:
Gelişim bozuklukları, bayılmalar, hazım zorluğu, kas kasılmaları, regl/adet dönemindeki asabi şikayetler.

NANE
Hamile kalmayı sağlar, taze olarak salatalara eklenerek yenebilir,bir litre suya 10 gr konarak demlenir, bu karışım su yerine içilebilir,
sancılı regl dönemlerinde nane çayı rahatlatıcıdır, Cilde enerji, canlılık ve yoğun bir ferahlık hissi verir. Dokuların elastikiyetini kuvvetlendirir.

PELINOTU
Herba Absinthii Midevi, ateş düşürücü, adet getirici etkileri vardır.

DEFNE YAĞI :
Terletir, ateşi düşürür.Vücuda rahatlık verir.İdrar ve adet söktürür.iştah açar.hâzmı kolaylaştırır Sinir ağrılarını (nefralji) dindirir. Yağı bazı merhemlere karıştırılır. Baharat olarak da kullanılır.

BİBERİYE YAĞI:
Hazımsızlığı giderir, çarpıntıyı keser, baş ağrılarını giderir. Baş dönmesini keser. Astım,Bronşit ve Kansızlıkta faydalıdır. Yağlı saçların yağını alır. Burkulmalarda ve deri yaralarında haricen kullanılır, idrar ve adet söktürür.Safra ifrazatını artırır Vücuda zindelik verir. Kan dolaşımını artırır. Direnci artırır.

PAPATYA
Antispazmodik/spazm çözücü, emenagog/âdet kanı söktürücü, antiseptik/mikrop öldürücü, an tibakteryel/ mikropların yaşamasını engelleyici, diüretik/idrar söktürücü, stomaşik/ mideyi kuvvetlen-dirici, kolagog/safra artırıcı, antihelmintik/ bağırsak parazitlerini düşürücü. Haricen: Vülnerer/yara iyileştirici.
Önerilen Hastaliklar:Karın ağrısı, soğuk algınlığı, iştahsızlık, ruhsal çöküntü, uykusuzluk, mide - bağırsak ülseri, gastrit, bağırsak iltihabı, irritabl kolon, âdet düzensizliği, ateş, idrar tutuklu¬ğu, safra azlığı, karaciğer ve dalak hastalıkları

.

ADAÇAYI
İştah açıcı, sindirim yardımcısı, kan temizleyici, gaz giderici, iltihap giderici, şeker hastalığını iyileştirici, yorgunluk ve stres giderici.
Önerilen Hastalıkları:Gece terlemeleri, fazla terleme, el titremesi, kramplar, boğaz-bademcik, diş iltihapları, balgam, mide-bağırsak gazları, anjin, faranjit, astım, damar sertliği, felç, bedensel ve ruhsal bitkinlik, anne sütünün azalması, adet düzensizlikleri, menopoz dönemindeki sıkıntılar.​

merhaba adet düzensizliği adet söktürme adetdönemi öncesi sinir stres halsizlik adet sancısı kas ağrısına iltihap kurutucu ur ve miyon kist oluşumunu engelleyici cayın telkibi: civanpercemi ısırgan adaçayı altınotu aslanpençesi ve at kuyruğu bitkilerin karışımlı çayiçileçektir güvenli ve kesin formuldür duyurulur.

yaa ben kendımı bıldım bılelı bu ağrıyı çekiyorum şuandada çekıyorum ne yazık ki senağlama çocuk istıyorum o yuzden bugune kadar ne ilaç ne bitki kullandım ama ne ağrılarıma çare nede:1no2::1no2: offff ne yapıcammmm çok kotuyumsenağlamasenağlama.......

arzella merhaba bende senin gibiyim.ilaç filan kullanamam hiç.ama ağrı olduğu zaman ağzına bir kaşık tereyağı at yut hemen.tadı biraz kötü ama ağrı olunca insanın gözü görmüyo bişi bende işe yarıyo.belki sendede yarar bi dene istersen bikaç dakka sonra ağrıyı hafifletiyo yani.

bide yukarda nane hamile kalmayı sağlar yazılmış.diğer yerlerde tam tersi yazıyo kızlar.erkeklerde iktidarsızlık yapıyomuş kadınlardada hormon seviyesini düşürüyormuş...bu konuda daha net bilgisi olan varmı acaba?

sağol canım inşallah bende de işe yarar...

kekik suyu çok iyi geliyor bana suanda çok sancım var yalnız biryerde okudum kekik suyu kanamayı fazlalaştırırmış gerçekten öyle kekkik suyu içtigimde inanın ped yetiştiremiyorum ama her bünyede farklı oluyor heralde

kızlar adet gününüzden 3 yada 4 gün önce hurma yiyin çünkü hurmanın ağrı kesici özelliği var ve o günkü ağrıyı tamamen bitirmese de azaltıyo kendim denedim çünkü ben bayılma durumuna geliyorum ilk gün ağrımdan dolayı ama hurma yediğim zamanlarda o kadar şiddetli olmuyo:sm_cool:

Sağolun yaaa bugün öldüm sancıdan!!!Deneyeceğim!!!

arkadaşlar benim çok ciddi derecede ağrım oluyordu taki geçen aya kadar inanın bana her ay bir iğne vurdurmadan imkanı yok ki duramıyordum artık vücudum ağrıya dayanıksızlaştı daha ilk günden ufak bir ağrı saplanıyor beni görmelisiniz kendimi yerden yere vuruyorum daha sonraki günler bayılma derecesine gelecek kadar ağrım oluyor.geçen ay günüme yakın ayaklarımı sıcak tutmaya özen gösterdim ki en çok ayaklarım üşür abartmıyorum gece yatarken bu sıcakta yün çorap giyipte yattım ve apranax fort kullandım sabah öğle akşam(doktorum apranaxı adet günüden önce içmeye başlarsan etki eder başladıktan sonra içmenin faydası olmaz demişti) + günümden 2 gün önce ıhlamur çayı içtim adteim başlayıp bitene kadar.inanın her ay yatak yorgan yatan ben hayret içinde kaldım inanamadım seneler sonra iğneye gerek kalmadan ağrısız bir ay geçirdim.deneyin derim

bir arkadaşım zayıflamak için kullanıyodu kaynatılmış maydonoz suyunu bayada iyi sonuç aldı adetide kesiomuş meğer.

kızlar yaa ben bebişimin ona olmayan bezlerini kullanıyorum valla. Eğer normal ped kullansam 1 saatte değiştirmem gerekiyor. Ben aşırı oluyorum. Eğer çok adet olan varsa bunu tavsiye ederim. En azından böyle bir bucuk iki saatte degıstirmem gerekiyor

Ben de yıllardır fena halde adet sancısı çekiyorum. Neler denemedim ki?? Doğal yöntemler istiyorum ama işe yaramayınca mecburen ağrı kesici içmek zorunda kalıyorum. Bir arkadaşım papatya çayının işe yaradığını söylemişti. Bende işe yaramadı ama bazılarınıza iyi gelebilir.. Bir de bu karışımı deneyeceğim ben, umarım bu sefer işe yarar.. teşekkürler..

Arkadaşlar adet sancısı için hiç uğraşmayın. kantaron otundan imal edilmiş doğal bir krem var. HPERİCUM T090 bunu kasıklarınıza, belinize ve karnınıza sürün. en geç bir dk içinde sancıdan eser kalmadığını göreceksiniz. Bu bir ilaç değil. sadece doğal yöntelerle üretilmiş bir krem. ben her ay bir sürü ağrı kesici içmekten kurtuldum.mhakkak siz de deneyin.

Ben de burada söylenenlerin çoğunu denemişimdir ama sonuç olarak ağrımı geçiren tek şey apranaks fort :teselli:

Canımcığım bu kremi nerden alabiliriz ? Bi de fiyatı ne kadarmış ?

:enbuyukkk:kızlar bende adet sancım olduğu zaman hemen sıcak duşa giriyorum yada ayaklarımı ılıktan sıcağa yükselterek suya koyuyorum çok iyi geliyo biyerde okumuştum

Ben denedim arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum!!!!
2 aydır ağrı nedir bilmiyorum..
Süper bir şey!!!

bende arasıra şiddetli adet sancısı çekiyorum,hatta baygınlık derecesinde.bazende hiç olmuyor.ben yeme içme çeşidine bağlıyorum bunu. kekik gerçekten adeti söküyor,ayrıca böbreklerede iyi geliyor.adet öncesinde balık ve muz yemek ağrıyı engelliyor.birde bu dönemlerde kesinlikle kırmızı et ve çikolatadan uzak durmak gerekiyor! kırmızı et ve çikolata ağrıyı kat kat artırıyor! a.s a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…