Gebeliğe Hazırlık Adet olamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Okuromeo

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
153
74
18
28
merhaba inşallah içimi rahatlatan yanıtlar alırım ben 6 aylık evliyim ve evlenmeden önce düzenli adet oluyordum fakat evlendiğimden beri adet olamıyorum ilaçlarla adet oluyorum doktora gittim bana yumurtalarımın normal insanlara göre biraz büyük ve çok olduğunu söyledi ama Adet döneminde ve yumurtlama zamanı tembelleşiyorlarmış gynositol verdi Kasım 23 den beri kullanıyorum ama hala adet olmadım idrar kan testi yaptım hamile değilim gynositol kullanıp ilk ayda adet olan var mı yoksa biraz beklemeliyim mi?

Sanırım polikistik oversiniz. Fazla kilonuz varmı eğer varsa vermeniz durumunda adetlerinizide büyük ölçüde düzene giriyor.
Bahsettiğiniz ilacı bilmiyorum fakat folik asit olabilirmi acaba ?

21 yaşında 58 kiloyum doktor zayıflamam gerektiğini söylemişti 2 kilo verdim 58 oldum ama araştırdım polikistlik over yumurtalıktaki kist yada yumurtalığın az olmadı küçük olmasıymış bende kist yokmuş küçükte değilmiş

21 yaşında 58 kiloyum doktor zayıflamam gerektiğini söylemişti 2 kilo verdim 58 oldum ama araştırdım polikistlik over yumurtalıktaki kist yada yumurtalığın az olmadı küçük olmasıymış bende kist yokmuş küçükte değilmiş
Polikistik over bahsettiğiniz şekilde olmuyor.
Umarım yakın zamanda gebe kalırsınız 6 ay çok kısa bir süre zaten hormon tahlillerinizi yaptırmadıysanız eğer onuda yaptırmanızı öneririm. Bazen gebeliği bir prolaktin yüksekliği bile engelleyebiliyor çünkü.

Hormon testi kan yumurtalık testi hepsini yaptırdım sadece yumurtalıklarımın büyük olduğunu ve çocuk İçin hiç bir engelin olmadığını söyledi ama tedirğinim bu ay yine gideceğim doktora

Hormon tahlillerinizide eklerseniz konunuza bilgili arkadaşlar rahatça yorumlarlar.
Stres yapmayın hayırlı vakitte gelir bebişinizde inş. Güzel haberlerinizide verirsiniz umarm :)

Aklıma geldi de bulamıyorum kağıdı ya ama merak ediyorum gynositol kullanıp ilk ay adet olan ve onun sayesinde hamile kalan var mı

Back