- 25 Mayıs 2013
- 382
- 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Burda ters giden bişeyler var sanki :S
"kızlık zarı dikiminde yaşadıklarım" başlıklı konuda çok kişi olumlu yorum yaparken burada benzer sorunla yüzyüze kalan biri yerden yere vuruluyor.
Eğer ortada bir sahtekarlık, bir aldatmaca varsa her ikisi de sahtekar durumundadır. Sonuçta hata ise ortada olan her ikisi de hatalı.
Bu konudaki tutarsızlık dikkatimi çekti. Acaba birbirimizin yorumlarından mı etkilenerek yorum yapıyoruz???
Bu konuda haklısınız. Hata yapmayan insan yoktur, tabi boyutları farklıdır.
Kanımca bu gibi durumları karşı tarafla konuşarak çözebiliriz ama insanların nazarında öyle bir hal almış ki bu zar korkusu, akıl almaz boyutlara varıyor işin sonu (intihar , cinayet vs gibi)
Keşke eşler bu konuda daha ılımlı olsalar, birliktelikler bozulmasa...
Empati kurmama gerek yok ben ilk eşimle evlenmeden öncede bakire değildim.
Bu sadece beni ilgilendirir ve karşımda bacak aramdaki zar yüzünden gidecekse zaten bencede gitmeli.
Bakir erkeklemi evledik. Herkes düşüncesinde özgürdür.
Ben ilk gece bekaretini verenede saygı duyarım evlenmeden sevişenede.
Ama bu kandırmaya saygı duymam.
Ben kadınım ve kararlarım bana ait.
Vicdanım da kağıda değil kendime bağlı.
Alnımın ak olması da zarımda değil beynimde.
Çünkü ben bir et parçası değilim.İnsanım.
Ben o dediğini yaşayarak söyleyeyim sana empati kurmama gerek yok direk yaşadım. Sevgilim kabul etmedi bana bir ton laf saydı peki ne oldu defoldu gitti aylar sonra geri gelmeye çalıştı muhattap bile almadım. Evet bak rol yapmama gerek kalmadı beni ben olduğum için evlenecek adam ile ömrümü birleştireceğim ve böyle evlenen arkadaşlarımda oldu. Aman ailem duyar aman buna nikah kıydıramam diye ne paramı harcaarım ne kadınlık onurumu. Peki ben sana sorayım vicdanın ne kadar dürüst olabilir ki erkeği geçtim bir kadın olarak düşün et parçasımısın ? Cinselliği yaşarken ailen çevren yokmuydu bana bunlarla da cevap vermezsen sevinirim.
helal olsun derim o zaman. çünkü bildiğiniz gibi bu forumda yüzlerce başlıkta zar diktirme konuları tartışılıyor ve kadınlar bunu tek çare, buna mecburuz diye savunuyorlar ama sizin gibi örneklerin olduğunu kimse görmediği için, bunu erkeklik mesleesi(!) yapmayan erkekler yokmuş gibi davrandıkları için veya en basitinden bir tarafları yemediği için hemen bu kestirme yalana :120:başvuruyorlar.
kızlar aylarca ben kızlık zarı dikimin araştırdım ama arkadasımın boşver adet gününe getiren ilaçlar var onunla hallettim ben demesi üzerine bende aynısın yaptım sonuç mükemml boşuna onca paraya kıymayın derim rolünüzü iyi yaparsanız allahın izniyle hiç bişe anlamıyorlar aklınıza takılanlar varsa yaşadıklarımdan yardımcı olurum
helal olsun derim o zaman. çünkü bildiğiniz gibi bu forumda yüzlerce başlıkta zar diktirme konuları tartışılıyor ve kadınlar bunu tek çare, buna mecburuz diye savunuyorlar ama sizin gibi örneklerin olduğunu kimse görmediği için, bunu erkeklik mesleesi(!) yapmayan erkekler yokmuş gibi davrandıkları için veya en basitinden bir tarafları yemediği için hemen bu kestirme yalana :120:başvuruyorlar.
Arkadaşlar tabiki yapılanı onaylamak mümkün değil .Ama burada suçlu kim ??? Önce suçluyu bulalım .Suçlu bu genç kızımız mıdır ? Onu böyle bir yanlışa iten toplumun iğrenç değer yargıları mıdır ? Toplumda evlenmeden önce , cinsel ilişkiye giren erkeğin sırtını sıvazlarken cinselliği yaşayan bir kadına kötü gözle bakmak kimsenin haddi değildir.Ama ne yazık ki toplum genç kızlarımızın ahlak bekçisi olmuştur. Oysa hiç kimse , kimsenin ahlakından sorumlu değildir .Kişi kendinden sorumludur .Cinselliği yaşayan bir kıza kötü gözle bakılıp yaşamını karartıyorsak , erkeğe sınırsız haklar veriyorsak . kadınlarımız daha çok yanlış yapacaklardır .Kimbilir belkide kadınlarımzı böyle hatalara iten kişiler bütün bu yapılanları hak ediyordur .Çünkü dürüst davranırsa belkide toplum dışına itilecek , sevdiği adam onu istemeyecek .Yani düşünüyorumda çok zor bir durum .Bir yanda vicadanınız ömür boyu o bir yalanla yaşamak diğer tarafta toplumun değer yargıları ....
size gerçekten sonuna kadar katılıyorum... ben açıkçası bu başkığı açan arkadaşı asla suçlaöıyorum tek hoşlanmadığım uslubu olmuş... bence burda suçlu toplumun değer yargıları... erkeklere cinselliği serbest yapıp "milli" olduklarında onlara övgüler düzen, genç kız sevdiği adama inanıp güvenip onunla sevişti diye onu o..... ilan eden toplumdur burada suçlu.... ben çevremde o kadar çok gördüm ki erkek bakire olmadığını bilerek evleniyor kızı kabul ediyor ama evlendikten sonra köprüyü geçti ya hayatı karısına zindan ediyor... en ufak tartışmada hiç alakasızca geçmişini yüzüne vuruyor... sen zaten .............. dın.... walla kimse kusura bakmasın ama -her erkek demiyorum - bazı erkekler gerçekten kandırılmayı hak ediyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!