• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet günü idrar testi

cimengozlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2019
83
33
38
30
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 25 yaşında 9 aylık evli çalışan bir kadınım. Evliliğimizin ilk zamanından beri çocuk isteyen eşim oldu hep ben ise ilk 6 ay doğal yöntemlerle korunmayı tercih ettim. Korunmaktaki niyetim evliliğin tadına varmak ve kariyerimi oturtmaktı. Ama son 2 aydır kendimi cocuk meselesine olumlu bakarken buldum korunmayı bıraktım yumurtlama dönemlerinde korunmasız ilişkiden kaçan ben şimdi tam tersini uyguluyordum.
Geçen ay bi şüphem oldu 2 adet idrar testi ilk başta negatifken saatler sonra 2. silik çizgiyi göstermişti bana ve ben kan testlerine yönelsemde kan testleri ile negatif olduğu ıspatlandı. Bu olayın üstüne doktora muayene oldum herşeyin sağlıklı ilerlediğini sadece gebelik düşünürsem folik asit kullanımına başlamam gerektiğini ve rahmimde olan önemsiz ama gebelikte ufakta olsa olumsuz payı olan bi akıntı için antibiyotik ve fitil verdi.
Ben Folik asit kullanımını 2 haftadır düzenli yapıyorum. Fakat eşimin isteği vei "madem önemli bi durum değil boşuna neden ilaç kullanasın hemde antiibyotik" söylemi üzerine fitil ve antibiyotiği kullanmadım. Bu arada adetlerim düzenli 28 günde 1 olur ve 4-5 gün sürer.
Bu ay için yumurtlama günüm arada kalacak şekilde bir öncesi ve bir sonrası ilişkim oldu. Yumurtlamadan ise 5-6 gün sonra bir günlük kahverengi lekelenmem oldu. Bat ise bugün 08.05.2019. Ama ne bir belirti ne bir lekelenme var.

Şimdi size soruyorum bugün test yapsam çıkar mı? biraz daha bekleyeyim mi aslında yaşıma evlilik süreme bakınca acelem yok ama tek çizgiyi görünce de üzülmüyor değilim. O yüzden size sormak istedim. Ben gibi olup adet gününde hamilelik öğrenen var mı?

Yapsan çıkar canım hakkında hayırlısı o fitili kullanıp üzerine hamile kalan çok kişi biliyorum olmaz ise kullan iltihabın iyice aksın ha az ha çok sonuçta iltahap

Merhaba Arkadaşlar,
Ben 25 yaşında 9 aylık evli çalışan bir kadınım. Evliliğimizin ilk zamanından beri çocuk isteyen eşim oldu hep ben ise ilk 6 ay doğal yöntemlerle korunmayı tercih ettim. Korunmaktaki niyetim evliliğin tadına varmak ve kariyerimi oturtmaktı. Ama son 2 aydır kendimi cocuk meselesine olumlu bakarken buldum korunmayı bıraktım yumurtlama dönemlerinde korunmasız ilişkiden kaçan ben şimdi tam tersini uyguluyordum.
Geçen ay bi şüphem oldu 2 adet idrar testi ilk başta negatifken saatler sonra 2. silik çizgiyi göstermişti bana ve ben kan testlerine yönelsemde kan testleri ile negatif olduğu ıspatlandı. Bu olayın üstüne doktora muayene oldum herşeyin sağlıklı ilerlediğini sadece gebelik düşünürsem folik asit kullanımına başlamam gerektiğini ve rahmimde olan önemsiz ama gebelikte ufakta olsa olumsuz payı olan bi akıntı için antibiyotik ve fitil verdi.
Ben Folik asit kullanımını 2 haftadır düzenli yapıyorum. Fakat eşimin isteği vei "madem önemli bi durum değil boşuna neden ilaç kullanasın hemde antiibyotik" söylemi üzerine fitil ve antibiyotiği kullanmadım. Bu arada adetlerim düzenli 28 günde 1 olur ve 4-5 gün sürer.
Bu ay için yumurtlama günüm arada kalacak şekilde bir öncesi ve bir sonrası ilişkim oldu. Yumurtlamadan ise 5-6 gün sonra bir günlük kahverengi lekelenmem oldu. Bat ise bugün 08.05.2019. Ama ne bir belirti ne bir lekelenme var.

Şimdi size soruyorum bugün test yapsam çıkar mı? biraz daha bekleyeyim mi aslında yaşıma evlilik süreme bakınca acelem yok ama tek çizgiyi görünce de üzülmüyor değilim. O yüzden size sormak istedim. Ben gibi olup adet gününde hamilelik öğrenen var mı?

Kuzum her ihtimale karşı o antibiyotiği kullanıp vücudunda eğer enfeksiyon varsa onu atman senin için iyi olur. Eğer gebelik varsa altın günün üzerinden 12 gün geçtiyse belli olur. Ki bense beklenen adet günümde silik 2. Çizgiyi görmüştüm eşim heyecandan test yanlış getir bi tanede ben yapıcam demişti 😊 İnşallah meleğin seninledir 🙏

Not : Lekelenmem yumurtlama kanaması olabilir bende oluyordu hamile kalmadan önce son iki ayda.

Yapsan çıkar canım hakkında hayırlısı o fitili kullanıp üzerine hamile kalan çok kişi biliyorum olmaz ise kullan iltihabın iyice aksın ha az ha çok sonuçta iltahap
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için Hoppa bu ayki durumuma göre hareket ederim eğer gebelik olmaz kullanıma başarım kısmetse

Kuzum her ihtimale karşı o antibiyotiği kullanıp vücudunda eğer enfeksiyon varsa onu atman senin için iyi olur. Eğer gebelik varsa altın günün üzerinden 12 gün geçtiyse belli olur. Ki bense beklenen adet günümde silik 2. Çizgiyi görmüştüm eşim heyecandan test yanlış getir bi tanede ben yapıcam demişti 😊 İnşallah meleğin seninledir 🙏

Not : Lekelenmem yumurtlama kanaması olabilir bende oluyordu hamile kalmadan önce son iki ayda.
inşallah kuzum hayırlı şekilde hayırlı zamanda olur inşallah bebişim :KK68: kendimce cumartesiye kadar beklesem mi diyorum bir veya iki günlük gecikmeler ramazanda falan belki normaldir diyorum. Aa kahverengi lekelenme yumurtlamadan da olabilir mi?:KK64:

Tabi olabilir gecikmeler sabır edebiliyorsa iz edin edemiyorsan hemen bugün yap bizide haberdar et 😊

Tabi olabilir gecikmeler sabır edebiliyorsa iz edin edemiyorsan hemen bugün yap bizide haberdar et 😊
Ben bu sabırsızlık ve merakla bugün yapıcam gibi zaten hala kırmızılar yok meydanda :KK64: acaba diyorum o kahverengi lekelenme yumurtlama zamanıysa yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunuyor ya o yüzden 3-4 gün sonra gelir mi adet:KK43: tabiki haberdar ederim etmem mi

Ben bu sabırsızlık ve merakla bugün yapıcam gibi zaten hala kırmızılar yok meydanda :KK64: acaba diyorum o kahverengi lekelenme yumurtlama zamanıysa yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunuyor ya o yüzden 3-4 gün sonra gelir mi adet:KK43: tabiki haberdar ederim etmem mi

Herkeste 14 gün sonra olacak diye birşey yok. 😊 O birazda döngü uzunluğuyla alakalı

Kızlar öğlen 15:00 da yaptığım testin sonucu biraz ümitlendim ben ama sizce yersiz bi ümit mi?:110:

Eklentiler

• DSC_2202.JPG
    DSC_2202.JPG
    32,8 KB · Görüntüleme: 1.068
  • DSC_2201.JPG
    DSC_2201.JPG
    26,9 KB · Görüntüleme: 640
  • DSC_2200.JPG
    DSC_2200.JPG
    18 KB · Görüntüleme: 541
  • DSC_2199.JPG
    DSC_2199.JPG
    30,2 KB · Görüntüleme: 664
Bu çizgi hamilesin demek canım ama hcg değerlerin düşük henüz kimyasal olup olmadığını anlamak için bir kaç gün daha beklemen lazım

Bu sabah tekrar test yapmayı düşünüyorum yine ikinci çizgi çıkacak mı yoksa o test mi hatalı diye gerçi adetim 2 gündür gecikmede eğer daha koyu çıkarsa ikinci çizgi kan testi düşünüyorum

Bu sabah tekrar test yapmayı düşünüyorum yine ikinci çizgi çıkacak mı yoksa o test mi hatalı diye gerçi adetim 2 gündür gecikmede eğer daha koyu çıkarsa ikinci çizgi kan testi düşünüyorum

Kardeşim Hayırlı uğurlu olsun .
Hamilesin biiznillah 😊
Ben adetimden iki gün önce çift çizgiyi görmüştüm.
ve silik çizgi demek de hamilelik demektir.
Sadece henüz yeni yeni hcg yümseliyor o sebeple ilk zamanlar silik çıkar.

Kahve rengi lekelenmen devam ederse hemen progestan alıp içmeye başlamalısın.
Zira bebegin şuan tutunmaya çalışıyor.
Bu aşamada düşükle sonuçlanmasın .
Bolca dua et.
Bendede adet günümde kahverengi lekelenme olmuştu.
Bukez bilinçliydim şükür hemwn söyledigim gibi yaptım acile gittim.
Ve rabbime hamdolsun bebegim tutundu.

Kardeşim Hayırlı uğurlu olsun .
Hamilesin biiznillah 😊
Ben adetimden iki gün önce çift çizgiyi görmüştüm.
ve silik çizgi demek de hamilelik demektir.
Sadece henüz yeni yeni hcg yümseliyor o sebeple ilk zamanlar silik çıkar.

Kahve rengi lekelenmen devam ederse hemen progestan alıp içmeye başlamalısın.
Zira bebegin şuan tutunmaya çalışıyor.
Bu aşamada düşükle sonuçlanmasın .
Bolca dua et.
Bendede adet günümde kahverengi lekelenme olmuştu.
Bukez bilinçliydim şükür hemwn söyledigim gibi yaptım acile gittim.
Ve rabbime hamdolsun bebegim tutundu.
Allah razı olsun canım seninde hamileliğin hayırlı olsun :KK54: adet dönemimde olmadı çok şükür lekelenme vaya kanama yumurtlamadan sonra 4-5 gün içinde oldu oda bi gündü zaten acaba sıkıntı mıdır oda :110:

Bunu da az önce yaptım 5 dk içinde ikinci çizgi daha koyu çıktı önceki teste göre :KK57:

Eklentiler

• DSC_2204.JPG
    DSC_2204.JPG
    31,7 KB · Görüntüleme: 560
Bunu da az önce yaptım 5 dk içinde ikinci çizgi daha koyu çıktı önceki teste göre :KK57:

Hayır sıkıntı değildir.
Önve olan lekelenmeler.
Yerleşme lekeleri onlar.
Evet bak daha belirgin olmaya başlamış
Ama sen sürekli yapmana gerek yok.

Şükür çıkmış bebişin
Yakın bir tarihte saglık ocagına git.
Orada gebelik testi yapmak istedigini söyle.
Kanda baksınlar.

Adetten 10 gün sonra da bir kadın dogumcu bulup gittiginde keseyi görebilirsin.
kanama olmazsa doktora şimdilik gerek yok.
Önce gitsende zaten 10 gün sonra gelmeni söylüyorlar.
Keseyi rahim içinde görmek için.

Biliyorum ve yaşıyorum ki inanılmaz zor beklemek.
Günler hiç geçmiyor gibi.

Ama inşaAllah takriben bir 20 gün sonra bebişinin kalbini duyunca herşey güzel olucak inan😊

Back