Adet düzensizliğim hakkında bana fikir verebilecek birileri var m?

Eceeeeeee

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
10
0
16
Ankara
Öncelikle herkese merhabalar.. Ben 21 yaşındayım öğrenciyim ismim Ece. Kızlar bence benim dururmum baya ilginç. Lütfen aynı durumda olanlar varsa yardım etsin.. Konu şu; ben adet olduğum ilk günden beri adetlerim hep 4 gün erken olur bazen de 5. yalnız bu kış aylarında bir hafta erken olmaya başladım 3 aydır böle. Bir de aşırı derece meme ağrısı çekiyorum. Dokunamayacak derecede şişiyo neredeyse göğüslerim. adet olduktan sonra geçiyo. sonra 1 hafta sonra tekrar başlıyo ağrımaya. Bir ay çok yoğun adet görüyorsam bir sonraki adetim az oluyor. Ayrıca uzun sürüyor bir hafta süyor. Tamamen bittikten sonra 2 gün pembe çok koyu kıvamlı akıntı geliyor sonra o da geçiyor. Artık kendimdeki değişikliklere ayak uyduramaz oldum. Acayip moralim bozuluyor. Okulum çok yoğun inanın zaman ayırcak vaktim yok. Ayrıca bir de aşermek nasıl oluyor bilmiyorum ama değişik bir şekilde çok alakasız şeyleri canım çekebiliyor. ya da aklıma geliyor. Bir de ben yine kendimi bildim bileli kabızım. Allah kimsenn başına vermesin berbat bir durum. Bu yüzden midir yoksa bu adet düzensizliklerimden midir bilmem karnımın alt bölgesinde guruldamalar oluyor. Bu ara ara hep olurdu bana yalnız yine son 1 aydır arttı. Kızlar gerçekten çok takmaya başladım ben bu durumu. Hormonal midir nedir? Böyle yaşayan varsa noooluuurrr yardım etsinnn lüüüttfeeennnnnnn.....

Son düzenleme:
canım ıyı geceler,ben de 21 yasımdayım ve benım de adetım duzensız bayadır..sen gıttın mı hıc doktora..

Hayır gitmedim canım :/ Hiç vaktim yok bu ara ya dahep bişey oluyo erteleniyor. Bir an önce gitmem lazım aslında ama denk gelmiyo. Bir de hormon talili için 3. gün gitmek mi lazımmış neymiş ben hep o günü kaçırıyorum..

canım bi dr. a gidip 2 regl arasında günü hesaplattır derim ben bi düzensizlik görmedim açıkcası bir öncekş aya göre erken ya da geç olması normal düzensizlik bir kaç ay adet olamamaya deniliyor mesela bende hep 6-7 gün gecikerek oluyorum o senin adet görme düzenin oluyor mesela ben 35-40 günde bir oluyorum gibi

Gögüslrdeki hassasiyet tuzu çok tüketiyorsan ödem yapar şişer vücudun fibrokirst vardır muhtemelen korkulacak bişey değil ama bende de var
Mümkün olduğu kadar sütyeni az kullan evde hiç tama mesela
Aşerme durumu bende her ay oluyor mlesef ağzım yoruluyor yemek yemekden artı değişik şeyler istiyorum sürekli

akıntı problemide bende adet öncesi olur bir kaçgün önce eğer üşüttüysem o ay veya çikolata kirst denilen kirstle oluşmuşsa oluyormuş
Bol su iç...

Ama mutlaka dr.a görün ben drumun bana anlatıkları kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım
Bi test yaparlar sadece o kadar...
Kafana takma sağlıkla kal

Çok çok teşekkür ederim içimi rahatlattın biraz çok sağol :) gidicem ama en azından endişe etmem artık. Bi de ben veteriner hekim olucam az çok biliyorum bişeyler ama bunları bilmem bana daha çok korku veriyor tüm mekanizmayı gece yatmadan önce düşünüyorum acaba neden olur hangi hormonum bozuk filan diye kafayı yiyebilirim :) teşekkür ederim herkes sağlıkla kalsın :))

adet duzensizligi denilince aklima ilk gelen sey adacayi.
benim cook duzensizdi nedenini ogrenmek icin doktor birakmadim gezdim ama birsey cikmadi
doktorlarin hepsi hersey yolunda dediler Allaha cok sukur bir derdim veya tasam da yoktu
birgun biryerde adet duzensizligi diye bir yazi okudum normalde ne oldugunu bile bilmezdim ama basima gelmisti oturdum okudum
orda bol bol adacayinin tuketilmesi gerekiyormus diye yaziyordu.
bende denedim nasil olsa bitki dedim bisey olmaz iki ay sonra gunu gunune adet olmaya basladim saat gibi masallah
ama sen yinede bir doktora gorun saglik bu ihmale gelmez

ben gitmiştim canım gecen yıl..ultrason cektı,ufak bı kist var ama adetın düzene girerse sorun olmaz demısti bana..dogum kontrol hapı kullandım 6 ay..gayet düzene girdi,kist yok oldu..1-1.5 yıl adetimle ilgili sorun yasamadım hıc..ama bu ay ki adetım gecıktı yıne..dedıgın gıbı kahverengi bi akıntım var..gögüslerim kocaman oldu,şişti ve agrıdan dokunamıyorum..sanki adet olacakmışım gibi karnım ve belim agrıyor ama olmuyorum..doktora gidecegim yıne..bakalım ne cıkacak..ha bu arada bana hormon testi de yaptı,herseyın normal demişti canım..inan seni cok iyi anlıyorum tatlım insanın psikolojisini bozuyor bu konulardaki sorunlar..

Son düzenleme:

ada cayını ben de duydum,günde ne miktarda ictin cnm..ben de icmeyi düsünüyorum da..

Anladım evet olabilir gerçekten bitki çayları hem rahatlatmaya hem de düzenlemeye etkili olabiliyor. Yalnız benim bu düzensizlikle gelişen düzensizliklerim de var. Adetle sınırlı kalmıyorum bi yerim bozulunca her yerim bozuluyor sanki... Yani belimden aşağı tarafımı koparıp atasım geliyor artık o kadar sinirlerim bozuldu. Teşekkürler fikirleriniz için :)

Bir adetin başlangıç gününden diğer adetin başlangıç gününe kadar olan süre nedir?Yani siklüsünüz kaç gün?

Ne güzel beni anlayan biri var artık... Yalnız canım seninki gecikme genelde kistler gecikme yapıyorlar. ben sık oluyorum kist olsa bu da görülebilir mi acaba

Ne güzel beni anlayan biri var artık... Yalnız canım seninki gecikme genelde kistler gecikme yapıyorlar. ben sık oluyorum kist olsa bu da görülebilir mi acaba

iste orayı doktor bılebılır canımm,ama sakın ihmal etme 1 gününü ayır ve görün doktora hemen..test falan ne gerekıyorsa yaptır..çok gecmıs olsun,insallah hersey düzelir canımm..görüşme üzere

canım ben bi sorun göremedim senin adet düzenin 3 aydır öyleyse hep öyle olucaktır artık .bazen değişebilir öyle benimde 1 hafta oluyor bu uzun değil 10 güne kadar yolu var. ayrıca akıntın pembe geliyosa oda adet gününden sayılır tamamen beyaz gelene kadar bekliyeceksin .göğüs şişebilir ama ağrıyosa doktora görün. kabızlığından doktora gittinmi hiç goruldamalar bağırsakla ilgili adetle ne alakası var sen kafanı çok takmışsın. içini rahatlatmak için mutlaka git doktora tabi ayrıca 3. gün bekleme sen bir görün şikayetini anlat o seni gerekirse çağırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…