Adet düzensizliği

gunesinnkizii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2024
41
9
1
Kızlar adet düzensizliği için doktora gittim, ultrosonda miyom kist görülmedi. adetten itibaren 21. Günde progesteron( kan testi) verdi yaptırdım. Düşük çıktı, yumurtlamayı ve gebeliği zorlaştırır adet düzensizliği yapar dedi. 3 gün sonrasına tekrar progesreron testi verdi tekrar bakıcakmış. Neden diye sordum düsüp çıktığına bakmak içinmiş. Başka açıklama yapmadı saçma geldi. Gittiğim özel hastane bin küsur tl para ödedik zaten bir teste. Tekrar para almak içinmi böyle bir şey yaptı sonrasında tedavi uygulayacağız dedi. Tecrübesi veya fikri olan varmı?

hayır. kistler yumurtlamayı, dolayısıyla regli etkiler. şöyle düsünün eğer yumurtlayamazsanız regl de olamazsınız. normalde reglin 21.günü sağlıklı döngü yasayan bir ladının şrogesteron değeri yükselir. sizde yükselmemiş, yani yumurtlamamışsınız. bir kaç gün sonra tekrar bakıcak ve yumurtladınız mı onu görecek. eğer yumurtlamada sorun varsa (gec yumurtlama ihtimalinize karşı tekrarlıyor) bu sefer size yumurtlalıkları uyarıcı bir ilaç gerecek (klomen, letu veya femara) bu sekilde takibinizi yapacak ve yumurtalıklar ilaca tepki veriyor mu bunu görecek. bu tedavi de genelde 3 ay denenir.

hayır. kistler yumurtlamayı, dolayısıyla regli etkiler. şöyle düsünün eğer yumurtlayamazsanız regl de olamazsınız. normalde reglin 21.günü sağlıklı döngü yasayan bir ladının şrogesteron değeri yükselir. sizde yükselmemiş, yani yumurtlamamışsınız. bir kaç gün sonra tekrar bakıcak ve yumurtladınız mı onu görecek. eğer yumurtlamada sorun varsa (gec yumurtlama ihtimalinize karşı tekrarlıyor) bu sefer size yumurtlalıkları uyarıcı bir ilaç gerecek (klomen, letu veya femara) bu sekilde takibinizi yapacak ve yumurtalıklar ilaca tepki veriyor mu bunu görecek. bu tedavi de genelde 3 ay denenir.
Valla doktordan daha açıklayıcı yanıtladınız teşekkür ederim. Bende sonucumu başka doktoramı göstersem acaba diye düşünmüştüm.

Valla doktordan daha açıklayıcı yanıtladınız teşekkür ederim. Bende sonucumu başka doktoramı göstersem acaba diye düşünmüştüm.
yok endişe etmeyin süreç böyle ilerliyot. bir dekilde regl olmanız gerekiyor ilaç tedavisine başlamanız için. progesteronun yükselmesi de yumurtlama oldu, ya gebelik ya da regl olacak anlamına geliyor. o yüzden değeriniz yükseldi mi diye bi kaç gğn sonra bakmak istemiş. cünkü bazen gec yumurtlama da olabiliyor kadınlarda

Back
X