• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği hamilelige engelmi? Yardım..

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.090
4.169
173
Merhaba kızlar benim sorunum adet düzensizliği. Hiç korunmadm ve 7 aydır da hamile kalamadim. 4 ay once vajinal koku için doktora gidip tahlil yaptirdim idrar yolu enfeksiyonu cikti antibiyotik ve fitil kullandim. Koku ilaclardan sonra gene devam etti. Adetlerimde hep düzensizdi. Bu sfer de düzensizlik için gittim kan verdim ultrasona girdim . ultrasonda bisey cikmamis. Birde ultrason da bayan bana daha önce spiral mi vardı diye sordu.. Ama hiç bi zaman taktirmadimmm. cocuk olmadigi icin Hormonlarimin bi kısmına baktılar normalmis, diğer hormonlarima regl olunca gidicem öyle bakacaklar. Ve adet düzensizliği için doğum kontrol hapı verecekmis doktor.. Kızlar ben neden 7 aydır hamile kalmadim acaba bunun sebebi adet düzensizliği olabilir mi? Çok üzgünüm ya düzene girince hamile kalır mıyım? :( bebis istiyoruz :((( benim durumumda olan yada yaşamış arkadaşlar varmı?

Adet düzensizliğiniz nasıl oluyor?
yani 2 ay bir gibimi?
hem gittiginiz doktor demedimi size adetiniz düzensiz diye. yoksa sizmi bunu söylüyosunuz bildiginiz kadarıyla.

Hiç birşey olmaz merak etme
Benimde 50 güne bir 2 ayda 1 olurdu yada tam tersi 20 gün de birde olurdu günlerce sürerdi
doktor kontrolunde herhangi birşey kullanmadım ve bebişlerim oldu
Stres yapıp bunu kendine dert edinme
Doktor gerekeni yapıp ilaçlar ile destekleyecek seni üzülme

Adet düzensizliğiniz nasıl oluyor?
yani 2 ay bir gibimi?
hem gittiginiz doktor demedimi size adetiniz düzensiz diye. yoksa sizmi bunu söylüyosunuz bildiginiz kadarıyla.
Evet şikayetn ne dedi ve ben söyledim. Adetlerm hiç belli olmuyor mesela en son kiler, 26 mayıs, haziranda olmadım,8 temmuz şeklinde. Önceleri de böyleydi. Bazen iki ay felan üst üste hiç olmuyorum. :(

Muhtemelen polikistik oversin, bende öyleydim, hamileliğe engel değil ama sürekli kafana takarak çocuk için ilişki yaşarsan engelini kendin yaratmış olursun.

Hiç birşey olmaz merak etme
Benimde 50 güne bir 2 ayda 1 olurdu yada tam tersi 20 gün de birde olurdu günlerce sürerdi
doktor kontrolunde herhangi birşey kullanmadım ve bebişlerim oldu
Stres yapıp bunu kendine dert edinme
Doktor gerekeni yapıp ilaçlar ile destekleyecek seni üzülme
Çok teşekkürler yorumunuz için bilmiyorum 1sene dolsun çocuğum olmazsa büyük bi hastaneye gidicem artık :(

Evet şikayetn ne dedi ve ben söyledim. Adetlerm hiç belli olmuyor mesela en son kiler, 26 mayıs, haziranda olmadım,8 temmuz şeklinde. Önceleri de böyleydi. Bazen iki ay felan üst üste hiç olmuyorum. :KK43:
Doktor sana aaa cok düzensiz vs. demedimi.
Bence daha başka işinin ehli bi doktora gidin derim.

Muhtemelen polikistik oversin, bende öyleydim, hamileliğe engel değil ama sürekli kafana takarak çocuk için ilişki yaşarsan engelini kendin yaratmış olursun.
İlk başlarda çok takıyordum sonra kendi haline biraktim ama nafile :( olmuyor nedense. Ama pco olsam ultrason da cikmazmiydi acaba :(,

Doktor sana aaa cok düzensiz vs. demedimi.
Bence daha başka işinin ehli bi doktora gidin derim.
Sadece oo dedi. Ve hormonlarıma bakması için regl olmam lazimmis olunca gel bakalım dedi. Ve doğum kontrol hapı vereyim dedi.ben de öyle düşünüyorum başka hastaneye gidicem:/

Çok teşekkürler yorumunuz için bilmiyorum 1sene dolsun çocuğum olmazsa büyük bi hastaneye gidicem artık :KK43:

Bu arada yukarıda yazmışsınız en son 26 mayıs TA GÖRDÜM .haziranda olmadım demişsiniz ama 8 temmuz hemen başında olmuşsunuz okdar gecikme olabilir stres düşünce sıkıntı herşey etken . çocuk olmasını istiyorsunuz birde başlı başına hormon hoplatma denge bozma ;) normali en fazla 35 günde bir olması ama dediğim gibi doktor desteği ile aşabileceğiniz şeyler...

İlk başlarda çok takıyordum sonra kendi haline biraktim ama nafile :KK43: olmuyor nedense. Ama pco olsam ultrason da cikmazmiydi acaba :KK43:,

Muhtemelen dedim canım zaten kesin bi yorum yapmadım, bizden daha iyi doktorlar teşhis koyar.
Bu arada konun yanlış bölümde, kadın hastalıkları bölümünde senin durumunla ilgili bir çok açılmış konu var, onları okumanı tavsiye ederim.

Herkeste var bu illet. .:kızgın:

Malesef . Hastalık olsa tedavisi olucak ama bu doğumdan ölene kadar farklı etkileri olan bi sendrom.

En kötüsüde madem bukadar yaygın teşhis neden gecikiyo anlamadım.

Burda defalarca yazdım onlarca kadın doğumcuya gittim saçma salak bahanelerle gönderdiler beni.
Cildiyeci çözdü işi.
lh/fsh oranına bakılsa teşhis konulabilirlen niye bakmıyolar ki ?

Sadece oo dedi. Ve hormonlarıma bakması için regl olmam lazimmis olunca gel bakalım dedi. Ve doğum kontrol hapı vereyim dedi.ben de öyle düşünüyorum başka hastaneye gidicem:/
Ya benim kuzen de kist vardı. Cocuk olmasını engeller demiş doktor. Kızı korkutmuşta.
Korunmuyolar. bir süre.
Sonra başka doktora gidio. sende kist falan yok diyo.
Ve hamile. Şimdi doğurdu.

Bu arada yukarıda yazmışsınız en son 26 mayıs TA GÖRDÜM .haziranda olmadım demişsiniz ama 8 temmuz hemen başında olmuşsunuz okdar gecikme olabilir stres düşünce sıkıntı herşey etken . çocuk olmasını istiyorsunuz birde başlı başına hormon hoplatma denge bozma :KK66: normali en fazla 35 günde bir olması ama dediğim gibi doktor desteği ile aşabileceğiniz şeyler...
Evet baya stresli dönemden geçtim gerçekten . çok teşekkürler yorumunuz için bakalm :(

doktorunu niye değiştirecek onu anlamadım.
bu hormonları zaten adetin 2.-3. günü bakarlar.
doktoru da adet olunca gel demiş zaten.

Back
X