• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet döngüsü kısa olanlar ya da sonradan kısalanlar???

gibigibiyim

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
13.046
22.236
598
Kızlar selam benim adet döngüm yaklaşık 30 yaşıma kadar 28 gündü, sonra 25-26 güne indi, son 3 aydır da 22-23 gün civarında :işsiz: yakında 15 güne bi olucak diye korkuyorum artık :işsiz: Bu ne demek oluyo bu şekilde adet döngüsü kısa olan var mı? Ya da sonradan kısalan var mı? Bu durum normal mi? Bu şekilde sağlıklı yumurta oluşturma ihtimalimiz var mı?

Annem. Ama 48 yaşında canım. Dediğin gibi 15 günde 1 oluyor şuan. Doğumdan önce daha uzunmuş 31 gün falanmış.

Kızlar selam benim adet döngüm yaklaşık 30 yaşıma kadar 28 gündü, sonra 25-26 güne indi, son 3 aydır da 22-23 gün civarında :işsiz: yakında 15 güne bi olucak diye korkuyorum artık :işsiz: Bu ne demek oluyo bu şekilde adet döngüsü kısa olan var mı? Ya da sonradan kısalan var mı? Bu durum normal mi? Bu şekilde sağlıklı yumurta oluşturma ihtimalimiz var mı?
Onceleri 30 gunu gecerdi simdi 30 gunden daha az suruyo 3 cocuktan sonra

Onceleri 30 gunu gecerdi simdi 30 gunden daha az suruyo 3 cocuktan sonra
Bu arada son döngüm tekrar 26 güne geldi :KK57: Çocuk da yok ama bende :D Büyük ihtimal yaşla hormonlarla birlikte kısalıyo diye tahmin ediyorum canım.. Çevremde de arkadaşlarıma sordum onların da kısalmış hep.. Çok teşekkür ederim :KK36::KK37:

Bu arada son döngüm tekrar 26 güne geldi :KK57: Çocuk da yok ama bende :KK70: Büyük ihtimal yaşla hormonlarla birlikte kısalıyo diye tahmin ediyorum canım.. Çevremde de arkadaşlarıma sordum onların da kısalmış hep.. Çok teşekkür ederim :KK36::KK37:
Ne bilim etrafimda bu sekil sorulari yoneltebilecegim pek kimse yok:) sorabileceklerimde ya yasitlarim ya da benden cok buyukler. :)

Bende yasitiz nerdeyse , benimkide suan 28-29 oyle bisey galiba.. onceleri halbuki dedigim gibi :4 gun bile oluyodu arasi. Dusunuyodum bende.. yumurtlamsm duzene mi girdi acaba diye
Aynen senin de kendine göre kısalmış demekki.. Ben de 28 den başladım ilk adet olmaya 25-26 ya düşmüştü son 3 aydır da 23 oluyodu bu sefer tekrar 26. günde oldum.. İşin kötüsü haziranda planladığım tatil patladı.. 23 gün olarak hesaplamıştım rezervasyonu ona göre yaptırmıştım.. şimdi böyle olunca 5 günlük tatilimde regl olucam hem de ilk günü :( ne kadar hoş değil mi zaten reglm de 5-6 gün sürüyo :( canım sıkıldı :(

Aynen senin de kendine göre kısalmış demekki.. Ben de 28 den başladım ilk adet olmaya 25-26 ya düşmüştü son 3 aydır da 23 oluyodu bu sefer tekrar 26. günde oldum.. İşin kötüsü haziranda planladığım tatil patladı.. 23 gün olarak hesaplamıştım rezervasyonu ona göre yaptırmıştım.. şimdi böyle olunca 5 günlük tatilimde regl olucam hem de ilk günü :KK43: ne kadar hoş değil mi zaten reglm de 5-6 gün sürüyo :KK43: canım sıkıldı :KK43:
Adet geciktirici kullanabilirsin belki? Gerci sen bebek icin ugrasiyodun dimi? Belki dengeni iyice sasirtir. Tampon kullanabilirsin belki? Ben hic kullanmiyorum beceremiyorumda kullanmayi gerci..

Adet geciktirici kullanabilirsin belki? Gerci sen bebek icin ugrasiyodun dimi? Belki dengeni iyice sasirtir. Tampon kullanabilirsin belki? Ben hic kullanmiyorum beceremiyorumda kullanmayi gerci..
aynen canım yani artık uğraşıyorum denemez de çok uğraştım diyim daha yeni de tüp bebek hormon falan hiç geciktirici işine girip dengemi iyce alt üst etmek istemiyorum.. Şimdi marketten geldim ba+tarçın+çörekotuyla düğünüme gelmesin diye reglmi 3-4 gün öne getitmeyi başarmıştım.. Belki yine başarırım 2. gününde başlanılıyordu yanlış hatırlamıyosam :D Bi deniyim bakalım :) Bana şans dile :KK68:

aynen canım yani artık uğraşıyorum denemez de çok uğraştım diyim daha yeni de tüp bebek hormon falan hiç geciktirici işine girip dengemi iyce alt üst etmek istemiyorum.. Şimdi marketten geldim ba+tarçın+çörekotuyla düğünüme gelmesin diye reglmi 3-4 gün öne getitmeyi başarmıştım.. Belki yine başarırım 2. gününde başlanılıyordu yanlış hatırlamıyosam :KK70: Bi deniyim bakalım :) Bana şans dile :KK68:
Hadi basarilar:)

Benim hep 22 günde bir oldu ergenlikten beri ve birgün şaşmadı doktora gittiğimde dedi ki 22-31 gün aralığındaki olan tüm döngüler normal saglikli kabuk edilir dedi ama tabiki seninki minimum olan döngü biraz şanssizsin ama normal kabul ediliyor istersen doğum kontrol hapiyla 28 güne çıkartabilirsin demişti bakalim evlenince belki düşünürüm :p

Benim hep 22 günde bir oldu ergenlikten beri ve birgün şaşmadı doktora gittiğimde dedi ki 22-31 gün aralığındaki olan tüm döngüler normal saglikli kabuk edilir dedi ama tabiki seninki minimum olan döngü biraz şanssizsin ama normal kabul ediliyor istersen doğum kontrol hapiyla 28 güne çıkartabilirsin demişti bakalim evlenince belki düşünürüm :p
ewt biliyorum aslında normal kabul edildiğini ama sonradan kısalınca biraz anlam vermedim.. ama o da normalmiş yaşla beraber onu da öğrendim :) Bence d.kontrol hapı falan kullanma tüm hormon dengesini bozuyo hiç gerek yok zaten normal düzenin buymuş

ewt biliyorum aslında normal kabul edildiğini ama sonradan kısalınca biraz anlam vermedim.. ama o da normalmiş yaşla beraber onu da öğrendim :) Bence d.kontrol hapı falan kullanma tüm hormon dengesini bozuyo hiç gerek yok zaten normal düzenin buymuş
Merhaba benim adet döngüm son aylarda 25 26 gün olmuştu Temmuz’da tüp bebek denedim olmadı geçen ay 18.günde adet olmadım oldum bu ay da adet gecikince 3 gün Tarlusal aldım sıcak basması da okuyor bazen menepoza gircem diye korkuyorum yazmak istedim moralim çok bozuk

Merhaba benim adet döngüm son aylarda 25 26 gün olmuştu Temmuz’da tüp bebek denedim olmadı geçen ay 18.günde adet olmadım oldum bu ay da adet gecikince 3 gün Tarlusal aldım sıcak basması da okuyor bazen menepoza gircem diye korkuyorum yazmak istedim moralim çok bozuk
canım benim düzenim tekrar 26 güne geldi bu konuyu açtığım ay. Ben de tüp bebek yaptırmıştım o süreçte çok hormon aldığımız için bikaç ay böyle aksaklıklar düzen değişiklikleri falan olabiliyo sanırım.. Daha çok yeni bi süreç atlatmışsın tarlusal da hormon ilacı sıcak basmasını o yapıyo olabilir, lütfen üzülme inşallah yoluna girer.

canım benim düzenim tekrar 26 güne geldi bu konuyu açtığım ay. Ben de tüp bebek yaptırmıştım o süreçte çok hormon aldığımız için bikaç ay böyle aksaklıklar düzen değişiklikleri falan olabiliyo sanırım.. Daha çok yeni bi süreç atlatmışsın tarlusal da hormon ilacı sıcak basmasını o yapıyo olabilir, lütfen üzülme inşallah yoluna girer.
Sağolun moral oldunuz amh geçen yıl 0.49 du çikolata kistlerim tedaviyle büyüdü onlar mı bu kadar kısa sürede bitirdi diye düşündüm doktora gitmekten de çok yoruldum

Sağolun moral oldunuz amh geçen yıl 0.49 du çikolata kistlerim tedaviyle büyüdü onlar mı bu kadar kısa sürede bitirdi diye düşündüm doktora gitmekten de çok yoruldum
Benim de amh değerim sizinle aynıydı en son bakıldığında. Çikolata kist de belki problem yaratıyo olabilir tedavinizi aksatmayın ama soğan kürü çikolata kiste inanılmaz iyi gelen bişey lütfen onu bi araştırın. Ben son tedavimden beri doktor yüzü görmedim açıkçası o hissi çok iyi anlıyorum. Son 1-2 aydır bitkisel bişeyler içiyorum fsh için. Ocakta bi kontrol düşünüyorum. Bakalım ne alemdeyiz :)

Back