• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet ağrısına neden olan bir durum ve çözümü

ofline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
271
7
46
İzmir
aşırı adet ağrısı yaşayanlardanım bende.bekarkende evlendikten sonra da o kadar doktora gittim her şey normal diyorlar ağrı kesici verip gönderiyorlar sinir oluyorum.her şey normalse ben neden o kadar kıvranıyorum anlayamıyorum bi türlü.
ama en son geçen gün başka bi sebebten dolayı doğum uzmana gittiğmde arada bu sıkıntımı da söyledim.
bana ilginç bi açıklama yaptı.
rahim geriye dönük duruyo ağrı onun için oluyo dedi.
hiç duymamıştım
ve hiç bi doktor bana böyle bir şey söylememişti.
neyse
bu durum aslında normal bi durummuş ve her hangi bir şikayete sebeb olmazmış
sadece adet ağrısına neden olabilir miş dedi.
bunun için bana adet ağrısı çektiğimde kesinlikle sırt üstü uzanmamam gerektiğini söyledi.
bu durum adeti iyce zorlaştırıyormuş
genelde yüz üstü ve bacakları karına çekerek duruşlar önerdi.rahmi normal bir pozisyona çekiyor bu hareket.
geçici bir rahatlama sağlayabiliyor.

ben de uğraştım yıllardır ve sonunda uğraşmaktan vazgeçip yapısal bişey olduğuna karar vermiştim...sancılar ve kanamalar rahmin kasılması ve içerideki maddeleri atmaya çalışması ile ilgili...

ben de yıllardır anlattığın gibi yüzüstü biraz olsun rahatlamaya çalışırdım sırtüstü daha da artardı sancılarım...belki de bu yüzdendir....

kesinlikle bu yüzden.bu durumun en büyük olumsuz etkisi bel ağrısı yapması,ben ağrı çekerken eşim beni hemen sırt üstü uzatır ben yüzüstü dönerdim otomatik olarak artık sebebini anlıyorum.şimdi webden bu konuyu araştırdım.doğumda düzleşiyormuş ama sonra tekrar ters dönüyormuş:)
çekecez anlaşılan.

beni tarif ettin yaa aynen dediğin gibi agrılarım evlendkten sonrada devam etti doktorlarda normal dedi bi sorun yok dedi demmekki benmkinin nedenide buymuş çünkü ben kendi kendime bu pozisyonları keşfettim rahatlatıyor diye:)tesekkürler paylaşım için

Back