Adanalilar, deprem riskiyle nasil yasiyorsunuz?

Bizimde sallandı ama yürünecek sekildeydi.evet sahil kesmi zaten evler cok eski.Allah'a emanet diyorum Napalim.evimizde hasar yok cok sükur.zaten olursa bu kadar millet nereye sığar onuda bilmiyorum

5.8 depremi öncesinden büyük İstanbul depremi o tarihlerde olacak beklentisi vardı. Hem astroloji hem ekşi sözlük sürekli yazıyordu. Ben yazı annemlerde geçirdim Eylül'de eve döndüm. Önce 4 kusur olan oldu. İki gece deprem olacak gibi hazırlıklı yattım. Dualar deprem çantası. Kitaplardan çocukların yatağına bariyer falan gibi. Sonra gündüz beklemedigim anda oldu. Başlayınca ev yıkılacak sandım çünkü büyük İstanbul depremi başladı sandım.

Sonra 10 gün ciddi depresyona girdim. Dualarla aştım. Evimi taşıdım hemen sonrasında pandemi başladı bende de panik atak başladı.

Gerçekten çok zorlayan bir hastalık ve tedavisi de cok kolay gelmiyor bana.

Beklediğiniz zaman olmaz zaten 99 dan beri biz bekliyoruz henüz olmadı. Yapılacak şey evinizin sağlamlığından emin olmak. Sağlam değilse zemini iyi ve daha tepelik yerlerde bir eve çıkmak. Maddi durumu zorlasa bile. Ben maddi olarak çok zorlandım ama deprem açısından daha kafam rahatladı. Yine de olacak olanlardan korkuyorum ama gece rahat uyuyorum en azından.

Hastalık geldiğinde tedavisi için de hem zorlanıyor hem maddi külfeti oluyor. O yüzden şartları zorlayıp evi bir şekilde sağlamlaştırmak yada sağlam olduğu düşünülen bir yere çıkmak lazım.

Onun dışında yaşam üçgeni oluşturacak yerler belirleyin. Ben yatarken hazırlığını yapıyordum ama gündüz olduğunda sadece çocuğumu kucağıma alıp koltuğun kenarına egilebildim. Bir cocugum da okuldaydi. Aklım ondaydi hep. Üstümü adam akıllı giyinmeden ilk okula ulasanlardan biri oldum. O kadar endiselenmistim.

Gerekli tedbirleri alıp gerisini düşünmemek gerekiyor. Ben 99 dan beri deprem fobim olmasina rağmen, 5.8 den sonra yakın zamanda İstanbul depremi olur diye düşünmeme rağmen bir zaman sonra deprem çantasıni da bıraktım, her odada bir yerlere su bırakmayi da bıraktım. Çünkü sürdürülebilir değil. Nerde yakalanacagimiz da belli değil. Arkadaşım Hatay'da yaşıyordu. Ailesine gelmişti çocuğu hasta diye gitmeyi ertelemis. Depremi hissetmedi bile. Evi falan yıkılacak ama en azından o şehirde hissetmedi. Kimi de kalkıp başka şehirden ailesine gittiği için vefat etti. Otelde bir sürü insan vefat etti.

Benim de şehir dışında bir isim olacaktı. Belki benim gittiğim tarihte denk gelse ben de otelde yakalanacaktim. Hiç aklıma gelmez Malatya'da falan otel sağlam mı diye düşünmek.

Yani özetle ruh sağlığı çok daha önemli. Max. Önlem min..kaygı olarak geçirmek lazım bu süreci. Deprem deprem diye kafayı yiyen, şu süreçte hala uyku dengesi yerine oturmayan biri olarak söylüyorum.

Adanalı olarak tedirgin kaygılı korkulu uykusuz çok düşünceli herkes de sohbet hep deprem
olacak olacak olsun bitsin diyorsun ama ya uykuda yada ailemden ayrı yakalanırsak ya Allah korusun yıkıcı olursa vs..
şimdi de bilim adamları Adana da risk yok deniyor
Tevekkül Güzel Allah

Diken üstündeyim bişey olursa çocukları nasıl koruyacağız çok korkuyoruz

Ne zaman olacak kimse bilemez ama bazı kişiler 28inde olacak diyor apartmanda oturuyoruz bizde şuan annemin müstakil evinde kalıyoruz bir süre daha burdayız dediğine de katılıyorum olacaksa da bi an önce olsun gece yatarken bişey olur diye kalın kıyafetlerle yatıyoruz çanta hazırladık allahım küçük meleklerimiz çocuklarımızın hatrına bizi korusun

Allah sonumuzu hayır etsin, apartmanmi eviniz kaç katlı, bizim 2 katlı ama yinede korkuyoruz, hatayda yıkılan çok müstakil ev var

12 katlının 2.katındayız az hasarlı deniyor
o az hasarın ne olduğunu ne yapıp edip öğrenin, detay öğrenin. nedir yani duvar mı çatlamış, ne olmuş? benim arkadaşa izmir depreminde az hasarlı dediler ama kiriş 2 cm kadar aşağı indiği için daire kapısı kapanmıyordu. biraz daha uzun sürse o kiriş kolondan ayrılacak tavanı da üstlerine bırakacaktı. bana göre hiç de az hasar olmuyor bu. odaları birbirinden ayıran duvar çatlar, olabilir der sıvasını yapar boyar geçerim mesela. ama taşıyıcı elemanlardaki en ufak bir hasar bile yeni depremler için ciddi risk demek bana kalırsa.

belediyenin instagramda paylaştığı linkten tarama tespitine başvurum. Evinizi mutlaka taratın

belediyenin instagramda paylaştığı linkten tarama tespitine başvurum. Evinizi mutlaka taratın
Ben binlerce kisinin oturduğu bir sitedeyim malesef kendi basıma basvuramıyorum ama yönetimimize bu konuda güveniyorum en azından, konustuk suan basvurulduğunu söyledi bakalım 4 gözle bekliyorum kontrol edilmesini

Adana’da değilim
İstanbulda yaşıyorum
Yani her an tetikteyim.
Son olaylarda psikolojim biraz bozulsa da sağlam durmaya çalışıyorum.
Neticede olacağı varsa olur.
O yüzden evinizi kontrol ettirin
Yapı denetim ile falan görüşüp
Gerekirse sağlamlaştırma çalışması yaptırın
Sonrasında ise kadere kısmete bırakın.

Adana’da değilim ama “7 üstü deprem olacak bugün değilse yarın kesin” denilen İzmir’deyim…Bina birkaç senelik ama kasım ayında Buca merkezli yüzeye yakın bir deprem olduğunda duvarlarda boydan boya çatlak oluştu…Sırf o çatlakları görmemek için salonu kullanmıyorum…Gündüzleri bir şekilde geçiyor ama geceleri korku ve endişe gibi duygular tavan yapıyor…4 tane kuşum var, 2’si Antep’ten geldi enkazdan kurtarılmış sahipleri vefat etmiş kuşlar…Hepsini akşamları yatarken büyük kafesten küçük kafese yanıma koyuyorum çıkabilirsek alıp kaçması kolay olsun diye..Deprem çantamda yatağımın yanında, çorapla hırkayla günlük kıyafetle yatıyorum…Gerisi bol bol dua ve en ufak bir seste, titreşimde gelen yoğun kalp çarpıntısı…

Evim Sakarya Hendek'te isyerim Düzce'de ailem de Düzcenin bir ilcesinde her iki yerde de kırilmamıs bir fay hatti var gecen aylarda 6.0 ya da 5.9 luk deprem yasadık dısarıda sabahladık arabadaydık ama cocukla perme perisan olduk cocuk yürümek istedi eve gitmek istedi montunu cıkarmak istediağladı falan hele cocugu olan icin daha zor.Insan artik olsa da bitse beklemesek diyor gercekten.Bir gün girme iki gün girme 2.gun mecbursun 99 daki depremlerde aylarca cadırda uyuduk ama evimiz yoktu girecek mecburduk simdi girilecek hasarsız bir ev varsa insan girmek zorunda kaliyor bir an önce alısmaya bakın.Artçılar devam edecek ne yazik ki burada bile hala devam ediyor daha bu sabah tekrar oldu artcılarla yasamaya alisacaksınız Insallah Adana merkezli deprem olursa da can kaybi olmadan hasarsizca atlatilir bunu diliyorum sizin icin her deprem uzmani farkli konusuyor insan hangisine inanacagini bilmiyor

Buca'da mı yaşıyorsunuz? Yeni binada oturma kaynaklı çatlaklar olabiliyor. Hangi duvarda var çatlak? Kolon ve kirişte çatlak yoksa endişe duymayın yeni binadan en azından. Kasımda olan deprem Buca merkezliydi ve hasar verebilecek bir deprem değildi. Çatlağın başka sebebi olabilir.

Ben de İzmirdeyim ve şehrin içinden geçen İzmir fayı epey korkutuyor. Denizde falan olan depremler zemini çürük yerlerde yıkıcı etki yapıyor genelde ama İzmir fayında olursa zemin kayaymış dolguymuş demeden zarar verir. İzmirde çok fay var ama en sıkıntılı olanı İzmir fayı. Uzun ve şehir içinde çünkü. Direkt bornovadan falan geçiyor, bucaya da çok yakın.

Yok karşıyaka’dayım. Buralar çoğunlukla kentsel dönüşüme girmiş ama aşırı eski yerler de var. Kolonlarda ve kirişte bir şey yok ama pencereye yakın duvarlar boydan boya hafif çatladı.

Yok karşıyaka’dayım. Buralar çoğunlukla kentsel dönüşüme girmiş ama aşırı eski yerler de var. Kolonlarda ve kirişte bir şey yok ama pencereye yakın duvarlar boydan boya hafif çatladı.
Karşıyaka hem en riskli yerlerden biri hem de evler aşırı eski. Ve çok yüksek kiralar isteniyor. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…