- 11 Mart 2013
- 33.215
- 53.162
- 32
-
- Konu Sahibi -EarthLing-
Ay ne olacak böyle bilmiyorum biz temmuzda tayin göreceğiz taşınacağız inşallah hayırlısıylaMaraş,hatay depreminde bu denli şiddetli sallandiysak Bingöl ve van depremini düşünemiyorum. Bu şehirler bize daha yakın. Hakkâri için de risk varmış, o da bize yakın. 7. Katta oturuyorum bina 3,4 senelik ama deprem de nolur bilmiyorum, yıkım olmasa da hasar çok olur diye düşünüyorum. Geçen Belediyeden gelip bakmışlar bina da herhangi bir sıkıntı yok denilmiş ancak bilemeyiz. Yüzeysel bakıp gitmişlerAllah sonumuzu hayır etsin
Hakkınızda hayırlısı olsun, belki biz deAy ne olacak böyle bilmiyorum biz temmuzda tayin göreceğiz taşınacağız inşallah hayırlısıyla
Amin amin. Surekli dua ediyorum, denizde uzakta olsun, kimsenin burnu kanamasin, gecsin, bitsin.Hepimize geçmiş olsun ben de Mersin'deyim burada yıkım olmadı ama çok kötü sallandi 3 büyük depremde de ömrüm de ilk kez böyle bir deprem yaşadım diyorum ilk olan deprem de biz de müstakil bir eve gittik aile dostumuzun kendisi çağırdı sonra eve döndük hasar yok bulundugumuz yer kayalık kesim.
Son olan deprem de çok şiddetli süre olarak kısaydı ama siddetliydi.
Gün içerisinde artcilar oluyor hissediyorum zaman zaman.
Simdi Adana'da büyük deprem bekleniyor diyorlar eğer dedikleri gibi olursa tek dileğim hiç kimsenin burnu bile kanamasin.
Butun herkes çok tedirgin bazen gözlerim avizeye gidiyor sanki sallanıyor gibi geliyorlar.
Dün bazı internet gazetelerinde okudum burada fay hattı diyorlar uzak ilçelerde var fakat bazı uzmanlar artık Mersin'de de tehlike olduğunu işaret etmis mesela olası bir Adana depreminde sahil kesimlerine dikkat çekmişler yıkıcı etkisi olabilir diye ki inşallah hiç bir şehirde bir daha böyle bir deprem olmaz.
Zaten adana da olursa etkilenmememiz mümkün değil.ben mersinde bise yok sanıyordum ama boşaltılan bina haberleri gönderdi esim tlfnda.Hepimize geçmiş olsun ben de Mersin'deyim burada yıkım olmadı ama çok kötü sallandi 3 büyük depremde de ömrüm de ilk kez böyle bir deprem yaşadım diyorum ilk olan deprem de biz de müstakil bir eve gittik aile dostumuzun kendisi çağırdı sonra eve döndük hasar yok bulundugumuz yer kayalık kesim.
Simdi Adana'da büyük deprem bekleniyor diyorlar eğer dedikleri gibi olursa tek dileğim hiç kimsenin burnu bile kanamasin.
Butun herkes çok tedirgin bazen gözlerim avizeye gidiyor sanki sallanıyor gibi geliyorlar.
Dün bazı internet gazetelerinde okudum burada fay hattı diyorlar uzak ilçelerde var fakat bazı uzmanlar artık Mersin'de de tehlike olduğunu işaret etmis mesela olası bir Adana depreminde sahil kesimlerine dikkat çekmişler yıkıcı etkisi olabilir diye ki inşallah hiç bir şehirde bir daha böyle bir deprem olmaz.
Dün ben de okudum haberleri birkaç sitenin ismi geçiyordu sanırım onlar da yine sahil kesiminde hatta dün babamla konuştuk oda dedi Mersin'de de hasarlı yerler varmış 3 depremden bu kadar etkilendiysek Adana depremi olursa ne yapacagiz diyorZaten adana da olursa etkilenmememiz mümkün değil.ben mersinde bise yok sanıyordum ama boşaltılan bina haberleri gönderdi esim tlfnda.
Bi binada öne doğru eğilmis
Bu haberleri gördükçe huzursuzluğum artıyor abla.Hepimize geçmiş olsun ben de Mersin'deyim burada yıkım olmadı ama çok kötü sallandi 3 büyük depremde de ömrüm de ilk kez böyle bir deprem yaşadım diyorum ilk olan deprem de biz de müstakil bir eve gittik aile dostumuzun kendisi çağırdı sonra eve döndük hasar yok bulundugumuz yer kayalık kesim.
Niğde de de korkudan uykular kaçıyor vala yaşayamıyoruz..Herkese merhaba ve gecmis olsun. Uc depremi de yasayan bir Adanaliyim. Sinir sistemim, moralim, psikolojim cok kotu. Bir de ustune, daha bitmediiiii sira Adana'da diyen uzmanlar yuzunden yasadigimiz hayat cehenneme dondu. Pazartesi gunku depremden sonra bir gece arabada bir gece annemin mustakil evinde gecirdikten sonra eve donduk. Cunku bunun sonu yok. Ne zamana kadar boyle yasayabilir insan? Eve donduk ama huzursuzluk gecmiyor. Keske bir an once olsa da kurtulsak, hayatimiza geri donsek diyor bir cok kisi, ben de onlardanim. Cunku illa ki olacak biliyoruz. Biz eve donduk, bazi tanidiklar da evlerine dondu ama hala toplama alanlarinda ya da arabada geceleyen insanlar var. Siz napiyorsunuz? Ne zamana kadar boyle devam edecek bu durum?
98 Adana Ceyhan depremi olmuştu 12 yaşındaydim onuda hiç unutamadım yaz mevsimi akşam üzeri olmuştu 2 gün eve girememistik evlerimizde birşey yoktu ama oda şiddetli hissedilmisti.Bu haberleri gördükçe huzursuzluğum artıyor abla.
Mersin'de fay hattı yokmuş güya, Çukurova havzası işte, fay hattı olsa ne, olmasa ne?
Biz bütün depremleri burada hissediyoruz sürekli. Hele ki Adana dibimizde.
Denge falan da kalmadı, uykusuzluktan öleceğim ama uyuyamıyorum. Gene evde yalnızım. Nefret ettim bu yalnızlıktan.
Mevlâ hepimizi korusun.
En son ki olan deprem sanki daha şiddetli geldi banada yada öyle hissettim ama sanırım şiddetli gelmesinin nedeni aynı anda hem defne ilçesinde hem Samandağ ilçesinde aynı anda olması.Ben dogma buyume adanaliyim, mersinde yasiyorum. Annemler tum ailem adana da. Ilk Kahramanmaraş merkezli depremden sonra annemler ara sira eve girip ihtiyaclarini alarak 1 haftayi disarda gecirdi. Sonra el mahkum eve girdiler. Cok kaygılı degillerdi genel itibariyle. Yasadiklari bina saglam görünüyor ve müteahhitleri tanidik guvendikleri biri. Sonraki Hatay depremini ilk depremlerden daha da siddetli hissettik dediler ama evden bile cikmadilar. Nereye kadar sokakta durabiliriz ki. Eninde sonunda geleceksek gerek yok cikmaya dedik oturduk diyorlar. Bir sekilde maddi durumu el verdigi kadar yasanilan binayi guvenilir secmek ardindan da teslimiyet biraz da gerekiyor sanirim. Yoksa yasanmaz kaygiyla malesef
Kayseride neredesiniz bizimkiler de orda of orada sallanıyormis korkuyorumBiz bir iş için dün gece Kayseri’ye gelmiştik . Bu sabah komşularım arkadaşlarım aradılar msj yazdılar ki Tuğçe 2 kere sallandık bugün dönme annenlerde kal dediler . Siz hissettiniz mi ?
Bizde ailemle Adana ceyhan da oturuyoruz ,sabaha kadar nöbet sistemi kuruyoruz birimiz uyanık kalıyor, çok korkuyoruz her an olacakmış gibi hissediyoruz ,. Herşey Allah'tan geliyor,ilk başlarda çok korkuyordum ama artık önlem alıp Allah'a bıraktık , bize merhamet etsin inşallah bu felaketleri durdursun bi an önce, evimiz 2 katlı biz üste oturuyoruz diye biraz rahat hissediyorum ki Hatay'ın köyleri ilçeleri müstakil evlerr hep yıkılmış hiç apartman müstakil vs dinlemiyor depremin şiddeti her türlü yıkıyor evleriHerkese merhaba ve gecmis olsun. Uc depremi de yasayan bir Adanaliyim. Sinir sistemim, moralim, psikolojim cok kotu. Bir de ustune, daha bitmediiiii sira Adana'da diyen uzmanlar yuzunden yasadigimiz hayat cehenneme dondu. Pazartesi gunku depremden sonra bir gece arabada bir gece annemin mustakil evinde gecirdikten sonra eve donduk. Cunku bunun sonu yok. Ne zamana kadar boyle yasayabilir insan? Eve donduk ama huzursuzluk gecmiyor. Keske bir an once olsa da kurtulsak, hayatimiza geri donsek diyor bir cok kisi, ben de onlardanim. Cunku illa ki olacak biliyoruz. Biz eve donduk, bazi tanidiklar da evlerine dondu ama hala toplama alanlarinda ya da arabada geceleyen insanlar var. Siz napiyorsunuz? Ne zamana kadar boyle devam edecek bu durum?
Hatay daha yakın maras tan cunku. O yuzden muhtemelen. Biz o sirada mersinde evimizde degildik ama mersindeki arkadaslarimiz da aynisini soylediEn son ki olan deprem sanki daha şiddetli geldi banada yada öyle hissettim ama sanırım şiddetli gelmesinin nedeni aynı anda hem defne ilçesinde hem Samandağ ilçesinde aynı anda olması.
İstanbullular 24 senedir öyle yaşıyor herhalde bir yerden sonra göz ardı ediliyordurHerkese merhaba ve gecmis olsun. Uc depremi de yasayan bir Adanaliyim. Sinir sistemim, moralim, psikolojim cok kotu. Bir de ustune, daha bitmediiiii sira Adana'da diyen uzmanlar yuzunden yasadigimiz hayat cehenneme dondu. Pazartesi gunku depremden sonra bir gece arabada bir gece annemin mustakil evinde gecirdikten sonra eve donduk. Cunku bunun sonu yok. Ne zamana kadar boyle yasayabilir insan? Eve donduk ama huzursuzluk gecmiyor. Keske bir an once olsa da kurtulsak, hayatimiza geri donsek diyor bir cok kisi, ben de onlardanim. Cunku illa ki olacak biliyoruz. Biz eve donduk, bazi tanidiklar da evlerine dondu ama hala toplama alanlarinda ya da arabada geceleyen insanlar var. Siz napiyorsunuz? Ne zamana kadar boyle devam edecek bu durum?
Hepimize geçmiş olsun, bende adana da 3 depremi de evde tek yasadim , çok sancılı bir süreç ama evdeyim yine nereye kadar nereye gidilir ki...ne zaman ne olacağı belli değilHerkese merhaba ve gecmis olsun. Uc depremi de yasayan bir Adanaliyim. Sinir sistemim, moralim, psikolojim cok kotu. Bir de ustune, daha bitmediiiii sira Adana'da diyen uzmanlar yuzunden yasadigimiz hayat cehenneme dondu. Pazartesi gunku depremden sonra bir gece arabada bir gece annemin mustakil evinde gecirdikten sonra eve donduk. Cunku bunun sonu yok. Ne zamana kadar boyle yasayabilir insan? Eve donduk ama huzursuzluk gecmiyor. Keske bir an once olsa da kurtulsak, hayatimiza geri donsek diyor bir cok kisi, ben de onlardanim. Cunku illa ki olacak biliyoruz. Biz eve donduk, bazi tanidiklar da evlerine dondu ama hala toplama alanlarinda ya da arabada geceleyen insanlar var. Siz napiyorsunuz? Ne zamana kadar boyle devam edecek bu durum?