• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adam Fawer-Empati

13 Nisan 2007
15.555
36.073
1.123
Empati / Adam Fawer

Kitaptan Alıntılar :

“Gardırobun kapısını açınca birisi midesine esaslı bir yumruk indirmiş gibi hissetti kendini. Çığlığı boğazına sarılan bir çift el tarafından yarıda kesildi. Yıllardır kabuslarına giren o tanıdık yüze bakakaldı….”

“Bedeninin soyutlanma arzusunu yenmeye yönelik, yıllar süren başarısız bir terapi sonrasında asla başkaları gibi olamayacağını kabullenmişti. Onun hiç dostu olmayacaktı. Bir kadına asla dokunamayacaktı….”

“Dişleri yumuşak çikolataya batınca yine çiğnemek için zaman kaybetmeden olduğu gibi yuttu. Ne var ki, çikolata boğazına yapışmıştı. Durmak istemiyor, ama soluk alamıyordu. Boğazını temizlemek için öksürdü ve salyaya bulanmış parçayı avucuna çıkardı….”

“Aynada çıplak boynuna bakarken içinden bir panik dalgası yükselmeye başladı. Gümüş haçın boynunda olmadığı bir zamanı anımsamıyordu bile. O şey neredeyse parmakları gibi bir parçasıydı onun. Asla çıkartmamıştı kolyeyi; ne duşta, ne konserde, ne de sevişirken. Asla. Yalnız bir kere denemişti bunu yapmayı…..”

Şahsi Yorumum:

Ülkemizde yayımlanan ilk kitabı “Olasılıksız” ile ilgi uyandıran Adam Fawer, ikinci kitabı “Empati” ile karşımızda.

Yukarıda rast gele alıntılar yaptığım kitap, daha ilk sayfadan itibaren okuyucunun ilgisini çekiyor.

Adam Fawer’in, Dan Brown la özdeşleştirdiğim bir tarzı var. Heyecan arzusunu arttırmaya yönelik kurgulanmış konular ciddi düzeyde bilgi birikimiyle destekleniyor.

Veriler o kadar gerçek ki; bir noktadan sonra yazarın hayal gücünü değil de zaten olmuş bitmiş bir olaya tanık olduğunuzu hissediyorsunuz.

Siz gerçekte kimsiniz? Duygularınızı kontrol ettiğinize inanıyor musunuz? Ve yukarıdaki cümlelerin sonunu merak ediyor musunuz? O halde doğru kitapçıya… yerimseniben

Yazarı Tanıyalım :

İlk romanı Olasılıksız şimdiden beş dile çevirilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006International Thriller Writers Award ödülünü kazanmıştır.

Fawer, Pennsylvania Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü derecelelerini tamamlamıştır. Stanford Graduate School of Business'da MBA'ini yapmıştır. Kariyeri esnasında Fawer; Sony Music, J.P. Morgan ve son olarak da About.com gibi türlü şirketler için çalışmıştır.

Fawer, eşi ve oğluyla New York'ta yaşamaktadır.

Kişisel sitesi için tıklayınız.

Kitap İle İlgili Genel Bilgi :
134350at3.jpg

Adam Fawer
A.P.R.I.L YAYINCILIK
Çeviren: Murat Kayı
Yayın Yılı: 2008
640 sayfa

Kapak Yazısı :

Yaşamınızın kontrolü sizde değil!
Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz.
Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz.
Bu kitabı kapatabilirsiniz.
O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz.
Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz.
Ne isterseniz yapabilirsiniz.
Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz.
Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o
kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz.
Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar.
Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın.
Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı
gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın.

Edebiyat, Bilim Ve Felsefe Ruhunuza Akacak,
Okudukça Bağlanacak, Bağlandıkça Okuyacaksınız...

Son düzenleme:
bu arada olasılıksızı empatiden sonra okudum:)
aslında önce olasılıksızı almıştım ama niyeyse başta ısınamadım kitaba,okumadım, sonra empatiyi aldım onu çok beğenince çok şey kaçırdığımı fark edip hiç vakit kaybetmedim, tatile giderken onu da yolda okudum:)
yolda okumak için ideal, yol nasıl bitiyor anlamıyorsunuz:)

Dan Brown'dan sonra beni etkilemeyi ve kendine bağlamayı başaran yazı tekniğiyle Adam Fawer ikinci favori yazarım oldu.Olasılıksız'ı çok beğendim.Empati'nin yarısından fazlasını okudum ve kitabın bitmesini istemiyorum.Çok etkileyici.

Olasılıksız cok methedıldıgını ve en cok satılanlar arasında oldugunu ogrenınce almayı kafama koymustum yazarın ısmı Adam fawer kıtapcıya gıttım adam fawer ısmını gorunce kapaga dıkkat etmedım ve Empatı ısımlı kıtabını almıs bulundum ıyıkıde almısım basta on yargılıydım ama okuyunca gercekten surukleyıcı bır roman bır de baska dunyaların kapılarını acıyor o tur romanları okuyunca zaten metafızıge ılgım gıttıkce artıyor guzel bır roman. Olasılıksızda en az onun kadar ıyı bır roman baska kıtapları varsa okurum ben bu yazarı begendım sahsen.

Dan Brown'dan sonra beni etkilemeyi ve kendine bağlamayı başaran yazı tekniğiyle Adam Fawer ikinci favori yazarım oldu.Olasılıksız'ı çok beğendim.Empati'nin yarısından fazlasını okudum ve kitabın bitmesini istemiyorum.Çok etkileyici.

tamamıyle katılıyorum dan brown 1 adam fawer 2

Back