adaletli olmak ???

omurdeniz932

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2020
64
19
3
33
merhaba kızlar aılede 2 eltıyız bır de gorumcem var. kayınvalıdem sureklı diğer eltiyle benı kıyaslıyor sureklı onu savunuyor bulundugum ortamlarda sureklı konuyu ona getırıyor. sankı öz annesı gıbı eleştirenlerle tartısıyor laf soyleyemezsınız dye. ıyı hos guzel de bunların hıcbırını benım ıcın yapmazken sabah aksam ben ADALETLIYIM hayatta ayrım yapmam diye ortalarda bağırıyor. ben artık vazgectim ıyı anlasıyorsanız buyrun ben yokum sureklı bırıyle kıyaslanmak benı rahatsız edıyor dedım ve uzak durdum. eltımle hıc gorusmuyorum zaten. ama kadın hala durmuyor gorusun. ıste sen gır sen ara diye yıne benım huzrumu bozuyor ne yapmalıyım şaştım kaldım aılem burda değil ve ben baska sehırdeyım uzulmesınler dye fazla bısey paylasamıyorum da annemle. fıkırlerınıze ıhtıyacım var .

Mesafeli olun. Sadece eltiye değil kaynanaya da. Öyle sizi arayıp şunu ara bunu ara diyecek yüzü bulamasın. 'Kocaman insanım. Ben kimi aramam gerektiği bilirim' diyip konuyu kapatın. Sonra kötü gelin olacaksanız da olun. Zaten iyi gelin olarak çok da faydasını görmemişsiniz.

Görüşmemek için yanlış kişiyi seçmişsiniz sanki. Durum anlattığınız gibiyse, eltinin suçu ne, anlamadım? Fesatlık çıkaran kayınvalidenin kendisi. Onunla görüşmemeniz daha mantıklı olmaz mı? Ya da kendinizi görüşmek zorunda hissediyorsanız, ağzının payını verin, kimle görüşeceğime kendim karar verebilirim, karışmayın deyin.

duvardaki adalet yazısına gülüyorum..

Malesef kv ler böyle. Ben de bir dönem yaşadım. Kendi oğlu ve geliniyle arasını iyi yapmak için bana baskı yaptı. Aratmaya, saydırmaya sevdirmeye çalıştı. Onların gözünde sevimli olacaktı. Ben çok sabrettim. Mahal vermedim ama kavga da etmedim sabrettim ve dua ettim. O çok sevdiği ve saydırdığı oğluyla gelininden yedi kazığı. Sonra anladı onların gözünde değeri olmayacağını. kesti bana da yapmadı.

Çoğu ailede var. Bir tarafı sever öbür tarafı eleştirirler genelde. Eşinin tavrı önemli. İlla annemin dediklerine kulak as demiyorsa mesafe koyun. Ama bunu söyleyin güzelce kv ye veya kp e. bana bunu yaptığınız için soğudum deyin.

Canım benim, bizzat yaşadım bunları. Yapılacak tek şey göz ardı edip, eşine de durumu sakince anlatarak mesafeli durmak. Saygısızlık yapma ama aramazlarsa arama, sormazlarsa konuşma. Sen el üstünde tuttukça insan yerine koymuyorlar maalesef. Bir süredir hiç muhattap olmuyorum, şu anda benden değerlisi yok :) Şaka gibi ama ne yazık ki böyle.

valla bunu ben mi yazdım diye düşünmedim değil aynısını yaşadım yaşıyoruz. Sen alttan al, sen onu boşver o öyle der, o öyle, o öyle çalışkan, o öyle para biriktirir, o öyle çalışır. ööööö geldi. Bunu bir zaman sonra bilinçle yapıyorlar gibi geliyor çünkü 1 değil 2 değil bir kafa hep aynı mı olur. Güzel kardeşim ya bunları kafaya takacak çıldırıcan ya da bir kulağından girip öbüründen çıkacak. Allah öyle insanları ıslah etsin.

Geç dalganı. Onu övmeye başkayınca sen de aa hakikaten fevkaladenin fevkinde bir insan çok ulu kişi deyip gül her seferinde. Senin sinirlendiğini fark ederse üstüne gider, dalganı geçersen utanıp susar.

alındığını böyle belli edersen daha çok üzerine gelir.. "aa ne güzel maşallah" falan de övünce.. saf ayağına yat, he de geç.. bu eleştirileri hiç takmadığını görünce bırakır boş boş konuşmayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…