Şu mübarek günde yakınlarım o kadar çok canımı yaktıki anlatamam. Yıllarca anneme etmedikleri kalmamış hep haksızlıkla arsızlıkla üste çıkmış amca beyler yine aynı arsızlıklarını sürdürüyorlar. Daha ben dünyaya gelmeden başlamış çirkeflikleri. Babamı enayi yerine koyup yıllarca sömürmeleri, annemi köle niyetine kullanıp yetmez gibi üstüne yürüyüp dövmeleri
neler neler. Canım annecim hala anlatırken ağlar.
Babam küçük yaşta annesini annemle nişanlıykende babasını kaybetmiş yoksulluk içinde büyümüş 3abisi var. Annemle evlendikten sonrada abilerinden biriyle aynı evde oturmak zorunda kalışlar. 5yıl boyuncada birlikte oturmuşlar ama o 5yılda annemin çekmediği cefa kalmamış. Daha 3günlük evliyken amcam babamı yurtdışına çalışmaya yollamış elimiz sıkışık diye ama kendisi karısının dizinin dibinde. Babamın gidişiyle birlikte annemi bi köle gibi her işlerine kullanmışlar sonra ben doğmuşum ama haksızlıklar devam etmiş. Annem anlatır bazen sen daha küçücüktük sarar sarmalardım seni öyle yatırırdım çünkü amcan bizim odanın sobasını yaktırmazdı, sütüm kesildi seni emziremedim 1kilo süt alırdım yenge hanım 1kilo süte 1kilo su kattırırdı süt kaç para elimiz dar diye sonra kendi doğum yaptı sana 1kilo süte 1kilo su kattıran insan kendi çocuğuna da suyla yapılıp içirilecek mamayı sütle yapıp içirdi
daha bunlar yaptıklarının sadece bir kısmı. Sonra evlerimiz ayrılmış ama babam yurtdışına gitmeye devam ediyor o yüzden para yine amcamda yani gelire ortağız. Bizim evde annem, ben (5yaşındayım) birde kardeşim (2yaşında) amcamların evde de amcam, eşi, 2oğlu var okula gidiyor bir oğluda 4yaşında sizce bu iki evin gideri bir olabilir mi? Bizim eve haftanın bir günü amcam bir günü Pazar alışverişi yapardı annemin eline de bi kaç kuruş bırakırdı biz yoksulluk çekerken ben size ne alıyorsam evime de onu alıyorum derdi ama evlerine bir giderdik bi kuş sütü eksik çocukların dolapların da çeşit çeşit kıyafetler
Sonun da babam gözünü açtı ve biz onların bu sömürüsünden kurtulmak için memleketi terkettik başka bir ile taşındık. Ama onlar hala üzerimizde hakimiyet kurmaya çalıştılar hep huzurumuzu kaçırdılar. Yıllar geçti ama onlar çirkefliklerinden bir şey kaybetmedi. Ev aldık memlekette bizi soyup gittiler bizden çaldıklarıyla ev aldılar dediler ,ben üniversite kazandım gittim gittiğim üniversitenin dedikodusunu yaptılar, kardeşim çok iyi bir üniversitede çok çok iyi bir bölüm kazandı ona işte annem için çocuğu zorla o bölüme yolladı çocuk istemiyor hava olsun diye yolladı gibi dedikodular çıkardılar (ki annem istememesini rağmen kardeşim kendi isteğiyle o bölümü seçmişken) Şimdi ben nişanlanacağım ve memlekette almış dedikodular başını gitmiş. Ben ilk başta yine iyi niyetli düşündüm nişanlımın kürt olmasını sorun ediyorlar kültür çatışması olur kızımız zorlanır diye öyle diyorlar dedim ama onlar bir kere daha yıktılar bizi. Daha önce görüştüğüm biri vardı olmadı zamanla anlaşamayacağımı anladım ve bir şekilde bitti amcamın da bundan haberi oldu çocukları falan öğrendi neyse şimdi nişanlanacağım insanı duyunca herkese benim böyle kızım olsa öldürürüm birini bırakıyor öbürüne gidiyor annesi nasıl müsaade ediyor
ağıza alınmayacak sözler (ben bu yaşa geldim görüştüğüm 2insan oldu ilkiyle anlaşamadık bitti onunla anlaşamadım diye bir daha bir insanla bu güzel anları yaşamaya hakkım yok mu soruyorum sizlere?
Memlekette bana bir tek alenen çok afedersiniz ama bu kız o
demedikleri kalmış. Bunları söyleyen insanlar yada çocukları 2-3 kez evlilik dışı çocuk aldırdı başka biri düğününde eşi 5aylık hamileydi biri desen evli ama eşiyle eviyle alakası yok elalemin ortaya düşmüş kadınlarıyla gezip tozuyor düşüp kalkıyor
bunlar gibi bir sürü ahlaksızlık. Ama şimdi kalkmışlar benim kendimi onun kucağından bunun kucağına attığımı, annemin babamın bunlara göz yumduğunu iddia ediyorlar. Hep ezilen haksızlığa uğrayan taraf olduk
ben erkek arkadaşımla bana özel ders vermesi bahanesiyle tanıştım. İşte özel ders aldığı hocayla evleniyor adamı da yoldan çıkarmış evine gelip özel ders aldığı adamla nasıl nişanlanır diyorlar. Sanki ben özel ders alırken bi ahlaksızlık yaptım
Çok ama çok canım acıyor. Resmen iftira atıyorlar. Annem bugün amcamın çocuklarından birini aradı bunlar nasıl laflar diye anneme siz bunları hakettiniz demiş. Evet hakettik biz kimsenin açığını ortaya koymadığımız için, hep iyi düşünüp alttan aldığımız için hakettik evet. Şu mübarek günde tek bir dileğim var Allahından bulsunlar. Ben başedemiyorum Allaha havalediyorum. Gelip benim kapıma biz sana bu iftirayı attıkta başımıza bu iş geldi hakkını helal et desinler Rabbim bana bunu göstersin.