• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adalet yerini bulacak elbet

hmyrali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.630
1
116
Kocaeli
Şu mübarek günde yakınlarım o kadar çok canımı yaktıki anlatamam. Yıllarca anneme etmedikleri kalmamış hep haksızlıkla arsızlıkla üste çıkmış amca beyler yine aynı arsızlıklarını sürdürüyorlar. Daha ben dünyaya gelmeden başlamış çirkeflikleri. Babamı enayi yerine koyup yıllarca sömürmeleri, annemi köle niyetine kullanıp yetmez gibi üstüne yürüyüp dövmeleri… neler neler. Canım annecim hala anlatırken ağlar.

Babam küçük yaşta annesini annemle nişanlıykende babasını kaybetmiş yoksulluk içinde büyümüş 3abisi var. Annemle evlendikten sonrada abilerinden biriyle aynı evde oturmak zorunda kalışlar. 5yıl boyuncada birlikte oturmuşlar ama o 5yılda annemin çekmediği cefa kalmamış. Daha 3günlük evliyken amcam babamı yurtdışına çalışmaya yollamış elimiz sıkışık diye ama kendisi karısının dizinin dibinde. Babamın gidişiyle birlikte annemi bi köle gibi her işlerine kullanmışlar sonra ben doğmuşum ama haksızlıklar devam etmiş. Annem anlatır bazen sen daha küçücüktük sarar sarmalardım seni öyle yatırırdım çünkü amcan bizim odanın sobasını yaktırmazdı, sütüm kesildi seni emziremedim 1kilo süt alırdım yenge hanım 1kilo süte 1kilo su kattırırdı süt kaç para elimiz dar diye sonra kendi doğum yaptı sana 1kilo süte 1kilo su kattıran insan kendi çocuğuna da suyla yapılıp içirilecek mamayı sütle yapıp içirdi… daha bunlar yaptıklarının sadece bir kısmı. Sonra evlerimiz ayrılmış ama babam yurtdışına gitmeye devam ediyor o yüzden para yine amcamda yani gelire ortağız. Bizim evde annem, ben (5yaşındayım) birde kardeşim (2yaşında) amcamların evde de amcam, eşi, 2oğlu var okula gidiyor bir oğluda 4yaşında sizce bu iki evin gideri bir olabilir mi? Bizim eve haftanın bir günü amcam bir günü Pazar alışverişi yapardı annemin eline de bi kaç kuruş bırakırdı biz yoksulluk çekerken ben size ne alıyorsam evime de onu alıyorum derdi ama evlerine bir giderdik bi kuş sütü eksik çocukların dolapların da çeşit çeşit kıyafetler…

Sonun da babam gözünü açtı ve biz onların bu sömürüsünden kurtulmak için memleketi terkettik başka bir ile taşındık. Ama onlar hala üzerimizde hakimiyet kurmaya çalıştılar hep huzurumuzu kaçırdılar. Yıllar geçti ama onlar çirkefliklerinden bir şey kaybetmedi. Ev aldık memlekette bizi soyup gittiler bizden çaldıklarıyla ev aldılar dediler ,ben üniversite kazandım gittim gittiğim üniversitenin dedikodusunu yaptılar, kardeşim çok iyi bir üniversitede çok çok iyi bir bölüm kazandı ona işte annem için çocuğu zorla o bölüme yolladı çocuk istemiyor hava olsun diye yolladı gibi dedikodular çıkardılar (ki annem istememesini rağmen kardeşim kendi isteğiyle o bölümü seçmişken) Şimdi ben nişanlanacağım ve memlekette almış dedikodular başını gitmiş. Ben ilk başta yine iyi niyetli düşündüm nişanlımın kürt olmasını sorun ediyorlar kültür çatışması olur kızımız zorlanır diye öyle diyorlar dedim ama onlar bir kere daha yıktılar bizi. Daha önce görüştüğüm biri vardı olmadı zamanla anlaşamayacağımı anladım ve bir şekilde bitti amcamın da bundan haberi oldu çocukları falan öğrendi neyse şimdi nişanlanacağım insanı duyunca herkese benim böyle kızım olsa öldürürüm birini bırakıyor öbürüne gidiyor annesi nasıl müsaade ediyor…ağıza alınmayacak sözler (ben bu yaşa geldim görüştüğüm 2insan oldu ilkiyle anlaşamadık bitti onunla anlaşamadım diye bir daha bir insanla bu güzel anları yaşamaya hakkım yok mu soruyorum sizlere? :14::14:Memlekette bana bir tek alenen çok afedersiniz ama bu kız o… demedikleri kalmış. Bunları söyleyen insanlar yada çocukları 2-3 kez evlilik dışı çocuk aldırdı başka biri düğününde eşi 5aylık hamileydi biri desen evli ama eşiyle eviyle alakası yok elalemin ortaya düşmüş kadınlarıyla gezip tozuyor düşüp kalkıyor… bunlar gibi bir sürü ahlaksızlık. Ama şimdi kalkmışlar benim kendimi onun kucağından bunun kucağına attığımı, annemin babamın bunlara göz yumduğunu iddia ediyorlar. Hep ezilen haksızlığa uğrayan taraf olduk :14::14: ben erkek arkadaşımla bana özel ders vermesi bahanesiyle tanıştım. İşte özel ders aldığı hocayla evleniyor adamı da yoldan çıkarmış evine gelip özel ders aldığı adamla nasıl nişanlanır diyorlar. Sanki ben özel ders alırken bi ahlaksızlık yaptım:14:

Çok ama çok canım acıyor. Resmen iftira atıyorlar. Annem bugün amcamın çocuklarından birini aradı bunlar nasıl laflar diye anneme siz bunları hakettiniz demiş. Evet hakettik biz kimsenin açığını ortaya koymadığımız için, hep iyi düşünüp alttan aldığımız için hakettik evet. Şu mübarek günde tek bir dileğim var Allahından bulsunlar. Ben başedemiyorum Allah’a havalediyorum. Gelip benim kapıma biz sana bu iftirayı attıkta başımıza bu iş geldi hakkını helal et desinler Rabbim bana bunu göstersin.

şu mübarek günde yakınlarım o kadar çok canımı yaktıki anlatamam. Yıllarca anneme etmedikleri kalmamış hep haksızlıkla arsızlıkla üste çıkmış amca beyler yine aynı arsızlıklarını sürdürüyorlar. Daha ben dünyaya gelmeden başlamış çirkeflikleri. Babamı enayi yerine koyup yıllarca sömürmeleri, annemi köle niyetine kullanıp yetmez gibi üstüne yürüyüp dövmeleri… neler neler. Canım annecim hala anlatırken ağlar.

Babam küçük yaşta annesini annemle nişanlıykende babasını kaybetmiş yoksulluk içinde büyümüş 3abisi var. Annemle evlendikten sonrada abilerinden biriyle aynı evde oturmak zorunda kalışlar. 5yıl boyuncada birlikte oturmuşlar ama o 5yılda annemin çekmediği cefa kalmamış. Daha 3günlük evliyken amcam babamı yurtdışına çalışmaya yollamış elimiz sıkışık diye ama kendisi karısının dizinin dibinde. Babamın gidişiyle birlikte annemi bi köle gibi her işlerine kullanmışlar sonra ben doğmuşum ama haksızlıklar devam etmiş. Annem anlatır bazen sen daha küçücüktük sarar sarmalardım seni öyle yatırırdım çünkü amcan bizim odanın sobasını yaktırmazdı, sütüm kesildi seni emziremedim 1kilo süt alırdım yenge hanım 1kilo süte 1kilo su kattırırdı süt kaç para elimiz dar diye sonra kendi doğum yaptı sana 1kilo süte 1kilo su kattıran insan kendi çocuğuna da suyla yapılıp içirilecek mamayı sütle yapıp içirdi… daha bunlar yaptıklarının sadece bir kısmı. Sonra evlerimiz ayrılmış ama babam yurtdışına gitmeye devam ediyor o yüzden para yine amcamda yani gelire ortağız. Bizim evde annem, ben (5yaşındayım) birde kardeşim (2yaşında) amcamların evde de amcam, eşi, 2oğlu var okula gidiyor bir oğluda 4yaşında sizce bu iki evin gideri bir olabilir mi? Bizim eve haftanın bir günü amcam bir günü pazar alışverişi yapardı annemin eline de bi kaç kuruş bırakırdı biz yoksulluk çekerken ben size ne alıyorsam evime de onu alıyorum derdi ama evlerine bir giderdik bi kuş sütü eksik çocukların dolapların da çeşit çeşit kıyafetler…

sonun da babam gözünü açtı ve biz onların bu sömürüsünden kurtulmak için memleketi terkettik başka bir ile taşındık. Ama onlar hala üzerimizde hakimiyet kurmaya çalıştılar hep huzurumuzu kaçırdılar. Yıllar geçti ama onlar çirkefliklerinden bir şey kaybetmedi. Ev aldık memlekette bizi soyup gittiler bizden çaldıklarıyla ev aldılar dediler ,ben üniversite kazandım gittim gittiğim üniversitenin dedikodusunu yaptılar, kardeşim çok iyi bir üniversitede çok çok iyi bir bölüm kazandı ona işte annem için çocuğu zorla o bölüme yolladı çocuk istemiyor hava olsun diye yolladı gibi dedikodular çıkardılar (ki annem istememesini rağmen kardeşim kendi isteğiyle o bölümü seçmişken) şimdi ben nişanlanacağım ve memlekette almış dedikodular başını gitmiş. Ben ilk başta yine iyi niyetli düşündüm nişanlımın kürt olmasını sorun ediyorlar kültür çatışması olur kızımız zorlanır diye öyle diyorlar dedim ama onlar bir kere daha yıktılar bizi. Daha önce görüştüğüm biri vardı olmadı zamanla anlaşamayacağımı anladım ve bir şekilde bitti amcamın da bundan haberi oldu çocukları falan öğrendi neyse şimdi nişanlanacağım insanı duyunca herkese benim böyle kızım olsa öldürürüm birini bırakıyor öbürüne gidiyor annesi nasıl müsaade ediyor…ağıza alınmayacak sözler (ben bu yaşa geldim görüştüğüm 2insan oldu ilkiyle anlaşamadık bitti onunla anlaşamadım diye bir daha bir insanla bu güzel anları yaşamaya hakkım yok mu soruyorum sizlere? :14::14:memlekette bana bir tek alenen çok afedersiniz ama bu kız o… demedikleri kalmış. Bunları söyleyen insanlar yada çocukları 2-3 kez evlilik dışı çocuk aldırdı başka biri düğününde eşi 5aylık hamileydi biri desen evli ama eşiyle eviyle alakası yok elalemin ortaya düşmüş kadınlarıyla gezip tozuyor düşüp kalkıyor… bunlar gibi bir sürü ahlaksızlık. Ama şimdi kalkmışlar benim kendimi onun kucağından bunun kucağına attığımı, annemin babamın bunlara göz yumduğunu iddia ediyorlar. Hep ezilen haksızlığa uğrayan taraf olduk :14::14: Ben erkek arkadaşımla bana özel ders vermesi bahanesiyle tanıştım. Işte özel ders aldığı hocayla evleniyor adamı da yoldan çıkarmış evine gelip özel ders aldığı adamla nasıl nişanlanır diyorlar. Sanki ben özel ders alırken bi ahlaksızlık yaptım:14:

çok ama çok canım acıyor. Resmen iftira atıyorlar. Annem bugün amcamın çocuklarından birini aradı bunlar nasıl laflar diye anneme siz bunları hakettiniz demiş. Evet hakettik biz kimsenin açığını ortaya koymadığımız için, hep iyi düşünüp alttan aldığımız için hakettik evet. şu mübarek günde tek bir dileğim var allahından bulsunlar. Ben başedemiyorum allah’a havalediyorum. Gelip benim kapıma biz sana bu iftirayı attıkta başımıza bu iş geldi hakkını helal et desinler rabbim bana bunu göstersin.

amcam ve halamla ilgili actıgım konuyu okumanı tavsiye ederim her aılede birine takıyorlar gereksız ınsanlar ben babama en sonunda benim halam da yok amcam da dedim cenazelerıne bıle gitmem o pisliklerin

Canım çok dolmuşsun :(

Allah'a havale etmek en güzeli

Kim ne derse desin, yuvanı kur ve kapını kapat. Bu insanlarla da görüşme.

Nişanlıymışsın ne güzel, hayatının en tatlı zamanları olmalı bunlar, böyle abuk sabuk insanları düşünüp kendini üzme

Rabbim bilir kime ne vereceğini.

Çok mutlu bir yuvan olur inşallah

Gönlünü ferah tut.. Er geç yaşayacaklar ettiğin ahı.. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor..
Bırak insanlar ne diyorsa desin.. Sen kendini biliyor musun? Gerisi laf-ı güzaf...
İyi kandiller...
:34:

amcam ve halamla ilgili actıgım konuyu okumanı tavsiye ederim her aılede birine takıyorlar gereksız ınsanlar ben babama en sonunda benim halam da yok amcam da dedim cenazelerıne bıle gitmem o pisliklerin
öyle ama canım yapmamış olduğum şeyleri anlatmaları hele hele de namusuma dil uzatmaları çok yıprattı beni

Canım çok dolmuşsun :(

Allah'a havale etmek en güzeli

Kim ne derse desin, yuvanı kur ve kapını kapat. Bu insanlarla da görüşme.

Nişanlıymışsın ne güzel, hayatının en tatlı zamanları olmalı bunlar, böyle abuk sabuk insanları düşünüp kendini üzme

Rabbim bilir kime ne vereceğini.

Çok mutlu bir yuvan olur inşallah
evet çok doldum inanın uyuyamıyorum geceleri bunları düşünmekten :14:
amin inşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Gönlünü ferah tut.. Er geç yaşayacaklar ettiğin ahı.. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor..
Bırak insanlar ne diyorsa desin.. Sen kendini biliyor musun? Gerisi laf-ı güzaf...
İyi kandiller...
:34:

muhakkak yanlarına kalmayacak canım o günü sabırsızlıkla bekliyorum

ya şimdi siz olayların fazla içinde olduğunuz için farkedememişsiniz.
bence belalarını çoktan bulmuşlar.
baksana evlilik dışı çocuk aldırma yok 5 aylık hamileyken evlenme filan.

onlar bırak konuşsunlar. onların çevresindekiler de onların arkasından konuşmuyor mu sanıyorsun

adamlara bak be. babanız bir şey demiyor mu bu olanlara

Allah'a havale et rabbim yarına bırak ama yanına bırakmaz. Layığını buluyor insan elbet er yada geç. Allah sabır ve güç versin size.

ya şimdi siz olayların fazla içinde olduğunuz için farkedememişsiniz.
bence belalarını çoktan bulmuşlar.
baksana evlilik dışı çocuk aldırma yok 5 aylık hamileyken evlenme filan.

onlar bırak konuşsunlar. onların çevresindekiler de onların arkasından konuşmuyor mu sanıyorsun

adamlara bak be. babanız bir şey demiyor mu bu olanlara
evet kendileri pisliğe batmaya başladı ama bu daha başlangıç
babam üzülüyor elbette diyor ama ne fayda
Allah insanı böyle insanlara çattırmasın

Allah'a havale et rabbim yarına bırak ama yanına bırakmaz. Layığını buluyor insan elbet er yada geç. Allah sabır ve güç versin size.
amin... Benim davam değil artık ben Allah'a havalettim ama kendimi üzülmekten alıkoyamıyorum

Çok çektirmişler, çok dolmuşsun belli canım. Sen en güzelini yapmışsın Allah!a havale ederek. Onlar ahirette verecekler bu yaptıklarının hesabını diyecekken burda görmeye başlamışlar bile. Boşver sen onları kim ne derse desin, sen helalinle nişan takmışsın Allah'ım hayırlı uğurlu etsin.
Onlar nişanlılığına, mutluluğuna gölge düşürmek istediklerinden yapıyorlardır belkide bunu, gelme sen oyunlarına.. Mutluluğuna gölge düşürmelerine izin verme. Allahım yardımcınız olsun.

Şu mübarek günde yakınlarım o kadar çok canımı yaktıki anlatamam. Yıllarca anneme etmedikleri kalmamış hep haksızlıkla arsızlıkla üste çıkmış amca beyler yine aynı arsızlıklarını sürdürüyorlar. Daha ben dünyaya gelmeden başlamış çirkeflikleri. Babamı enayi yerine koyup yıllarca sömürmeleri, annemi köle niyetine kullanıp yetmez gibi üstüne yürüyüp dövmeleri… neler neler. Canım annecim hala anlatırken ağlar.

Babam küçük yaşta annesini annemle nişanlıykende babasını kaybetmiş yoksulluk içinde büyümüş 3abisi var. Annemle evlendikten sonrada abilerinden biriyle aynı evde oturmak zorunda kalışlar. 5yıl boyuncada birlikte oturmuşlar ama o 5yılda annemin çekmediği cefa kalmamış. Daha 3günlük evliyken amcam babamı yurtdışına çalışmaya yollamış elimiz sıkışık diye ama kendisi karısının dizinin dibinde. Babamın gidişiyle birlikte annemi bi köle gibi her işlerine kullanmışlar sonra ben doğmuşum ama haksızlıklar devam etmiş. Annem anlatır bazen sen daha küçücüktük sarar sarmalardım seni öyle yatırırdım çünkü amcan bizim odanın sobasını yaktırmazdı, sütüm kesildi seni emziremedim 1kilo süt alırdım yenge hanım 1kilo süte 1kilo su kattırırdı süt kaç para elimiz dar diye sonra kendi doğum yaptı sana 1kilo süte 1kilo su kattıran insan kendi çocuğuna da suyla yapılıp içirilecek mamayı sütle yapıp içirdi… daha bunlar yaptıklarının sadece bir kısmı. Sonra evlerimiz ayrılmış ama babam yurtdışına gitmeye devam ediyor o yüzden para yine amcamda yani gelire ortağız. Bizim evde annem, ben (5yaşındayım) birde kardeşim (2yaşında) amcamların evde de amcam, eşi, 2oğlu var okula gidiyor bir oğluda 4yaşında sizce bu iki evin gideri bir olabilir mi? Bizim eve haftanın bir günü amcam bir günü Pazar alışverişi yapardı annemin eline de bi kaç kuruş bırakırdı biz yoksulluk çekerken ben size ne alıyorsam evime de onu alıyorum derdi ama evlerine bir giderdik bi kuş sütü eksik çocukların dolapların da çeşit çeşit kıyafetler…

Sonun da babam gözünü açtı ve biz onların bu sömürüsünden kurtulmak için memleketi terkettik başka bir ile taşındık. Ama onlar hala üzerimizde hakimiyet kurmaya çalıştılar hep huzurumuzu kaçırdılar. Yıllar geçti ama onlar çirkefliklerinden bir şey kaybetmedi. Ev aldık memlekette bizi soyup gittiler bizden çaldıklarıyla ev aldılar dediler ,ben üniversite kazandım gittim gittiğim üniversitenin dedikodusunu yaptılar, kardeşim çok iyi bir üniversitede çok çok iyi bir bölüm kazandı ona işte annem için çocuğu zorla o bölüme yolladı çocuk istemiyor hava olsun diye yolladı gibi dedikodular çıkardılar (ki annem istememesini rağmen kardeşim kendi isteğiyle o bölümü seçmişken) Şimdi ben nişanlanacağım ve memlekette almış dedikodular başını gitmiş. Ben ilk başta yine iyi niyetli düşündüm nişanlımın kürt olmasını sorun ediyorlar kültür çatışması olur kızımız zorlanır diye öyle diyorlar dedim ama onlar bir kere daha yıktılar bizi. Daha önce görüştüğüm biri vardı olmadı zamanla anlaşamayacağımı anladım ve bir şekilde bitti amcamın da bundan haberi oldu çocukları falan öğrendi neyse şimdi nişanlanacağım insanı duyunca herkese benim böyle kızım olsa öldürürüm birini bırakıyor öbürüne gidiyor annesi nasıl müsaade ediyor…ağıza alınmayacak sözler (ben bu yaşa geldim görüştüğüm 2insan oldu ilkiyle anlaşamadık bitti onunla anlaşamadım diye bir daha bir insanla bu güzel anları yaşamaya hakkım yok mu soruyorum sizlere? :14::14:Memlekette bana bir tek alenen çok afedersiniz ama bu kız o… demedikleri kalmış. Bunları söyleyen insanlar yada çocukları 2-3 kez evlilik dışı çocuk aldırdı başka biri düğününde eşi 5aylık hamileydi biri desen evli ama eşiyle eviyle alakası yok elalemin ortaya düşmüş kadınlarıyla gezip tozuyor düşüp kalkıyor… bunlar gibi bir sürü ahlaksızlık. Ama şimdi kalkmışlar benim kendimi onun kucağından bunun kucağına attığımı, annemin babamın bunlara göz yumduğunu iddia ediyorlar. Hep ezilen haksızlığa uğrayan taraf olduk :14::14: ben erkek arkadaşımla bana özel ders vermesi bahanesiyle tanıştım. İşte özel ders aldığı hocayla evleniyor adamı da yoldan çıkarmış evine gelip özel ders aldığı adamla nasıl nişanlanır diyorlar. Sanki ben özel ders alırken bi ahlaksızlık yaptım:14:

Çok ama çok canım acıyor. Resmen iftira atıyorlar. Annem bugün amcamın çocuklarından birini aradı bunlar nasıl laflar diye anneme siz bunları hakettiniz demiş. Evet hakettik biz kimsenin açığını ortaya koymadığımız için, hep iyi düşünüp alttan aldığımız için hakettik evet. Şu mübarek günde tek bir dileğim var Allahından bulsunlar. Ben başedemiyorum Allah’a havalediyorum. Gelip benim kapıma biz sana bu iftirayı attıkta başımıza bu iş geldi hakkını helal et desinler Rabbim bana bunu göstersin.

Konunuzun basini okurken acaba benmi yazdim diye düsündüm amcalariniz annenize cektirdikleri falan ,kendi annem geldi gözümün onune 3-5 kurusluk mal mulk icin babama gucu yetmeyen amcamin evde yanliz buldugu bi vakit parmagindaki yuzugu kiricak sekilde annemi dövmesi,ben bu olaya allahtan sahit olmadim ama annemde bizde izlerini tasidik:(Nemi oldu ailecek annem, babam ,biz 4 kardes birbirimize siki siki sarildik her seyimizi kendimiz hallettik allahima sukurler olsun daha fazla mal aldilar ama yemek nasip olmadi diyebiliriz baslarinada olmadik isler geldi etme bulma dunyasi diyorum ben allah öbür tarafa bile birakmiyor cezalarini zamaninda demir sopalarla annemi döven amcam annemin ellerini öpüyor artik ama ne fayda.Bence sizde onlarin üstüne bi cizgi cizin,yok sayin ne derlerse desinler siz kendinizden emin,nisanliniz eminse birakin onlara cevap vermeyin arayip sormayin,cezalandirmak icin bile muhattap olmayin en iyisini yapmissiniz allah herkeze hakettigini versin deyin gecin.Insallah sizde ailenizde gelecek gunlerde daha mutlu olursunuz sevgiyle kalin.

Konunuzun basini okurken acaba benmi yazdim diye düsündüm amcalariniz annenize cektirdikleri falan ,kendi annem geldi gözümün onune 3-5 kurusluk mal mulk icin babama gucu yetmeyen amcamin evde yanliz buldugu bi vakit parmagindaki yuzugu kiricak sekilde annemi dövmesi,ben bu olaya allahtan sahit olmadim ama annemde bizde izlerini tasidik:(Nemi oldu ailecek annem, babam ,biz 4 kardes birbirimize siki siki sarildik her seyimizi kendimiz hallettik allahima sukurler olsun daha fazla mal aldilar ama yemek nasip olmadi diyebiliriz baslarinada olmadik isler geldi etme bulma dunyasi diyorum ben allah öbür tarafa bile birakmiyor cezalarini zamaninda demir sopalarla annemi döven amcam annemin ellerini öpüyor artik ama ne fayda.Bence sizde onlarin üstüne bi cizgi cizin,yok sayin ne derlerse desinler siz kendinizden emin,nisanliniz eminse birakin onlara cevap vermeyin arayip sormayin,cezalandirmak icin bile muhattap olmayin en iyisini yapmissiniz allah herkeze hakettigini versin deyin gecin.Insallah sizde ailenizde gelecek gunlerde daha mutlu olursunuz sevgiyle kalin.

Allah onlara da yemeyi nasip etmedi ama hatalarını kabul edip gelmediler kapımıza ben sadece bunu istiyorum bizim kapımıza gelsinler ben bunu göreyim içim soğuyacak
zaten bu olanlarda bardağı taşıran son damla oldu çoktan çektim üzerlerine bi çizgi allah bildiği gibi yapsın

İnsanlar işte bu sorunlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyor.İnsan intikam istiyor çünkü.
Genç insanların değil ama yaşını başını almış insanların olgun davranamamasına tahammülüm hiç yok.
Bu ne nefret bu ne kin öyle bir şey varsa bile örtmek gerekirken.
Kardeşim inan bana ne oldum değil ne olucam demeli insan .Dur bakalım böyle kızım olsun bilmem ne yaparım diyen adamı seyretmek lazım.
Zorla başına çağırmış bazı şeyleri.
Kader öyle şeyler çıkarıyor ki karşısına insanın .
Değil bir kişi ile gezmek istersen on kişi ile gez kimin ne haddine laf söylemek.Terbiyesiz insanlar.

Zamanında annem de yaşamış bazı şeyler ama ben burada babamı ve annemi biraz olsun suçladım. Dışardan baktığım için midir bilemiyorum ama babam elindeki parayı amcama vermiş... Neden vermiş? İşte zamanında verdik kızım. Onlara bir bağınız mı vardı? Yok... Babam amcamın iki katı kazanırken sanki evi amcam döndürüyor, o olmazsa yaşayamayacakmışız gibi taviz üstüne taviz vermişler. Hala daha arada verirler. Vermesinler yahu! :47: Bunu sizin aileniz için söylemiyorum tabiki her ailenin yaşanmışklıkları farklıdır. Baban elindeki parayı amcana neden vermiş ki? Annen daha iyi bilirdi hesabını. En azından çocuğuna su karıştırılmış süt vermemiş olurdu. Gerçi bu çirkeflerle nasıl baş edeceklerdi ayrı konu. Bu defa da annene iftira atabilirlerdi. Ayyhhh çok sinirlendim... :47::47::47:

Benim de öyle cici kuzenlerim var ki, yılda bir akıllarına gelirim, anneme babama, okuluma, soyadımı haketmediğime dair sayıp sayıştırırlar, akıllılar bir de bunları maille mesajla falan yaparlar:27: Bir kere cevap vermişliğim yok, beğenmedikleri annem tutmasa soluğu mahkemede alacağım:27: Yahu madem benden akıllısınız da beni beğenmiyorsunuz, bari hakaret ederken delil bırakmayın:27:

Ben de isterdim "normal" kuzenlerim olsun, can ciğer olalım, kardeş olalım, birbirimize sıkı sıkıya sarılalım ama olmadı.

Akrabanın ettiğini akrep etmez adama diye boşuna dememişler canım, ne derlerse desinler. Ben de başta çok sinirlenirdim, şimdi gülüp geçiyorum. Edenin yanına kar kalmaz. Benim babam da çok çekti, annem çok bunaldı, iftiraya maruz kaldı. Allah hepsinin hesabını soracak elbet.

kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş canım..bunu sana çevirirsek kimse yaptığı kendisine yapılmadan ölmez. o hale ya sabır diyen yaradana sığınıp bu mübarek günlerde daha da fazla dua ederek (asla beddua etme) bekle. ya sabır diyen mevlam elbet birşeyler biliyor da böyle zikretmiş. kandiliniz mübarek olsun

Son düzenleme:
Ailenize, size bunca ezayi, cefayi reva gören insanlari neden kafaniza takip üzülüyorsunuz ki.
Bu dünyada herzaman habiller ve kabiller olmustur / olacaktir.
Böyle bir durumda en güzeli Yaradana havale etmektir.
Üzülmeyin...

İnsanlar işte bu sorunlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyor.İnsan intikam istiyor çünkü.
Genç insanların değil ama yaşını başını almış insanların olgun davranamamasına tahammülüm hiç yok.
Bu ne nefret bu ne kin öyle bir şey varsa bile örtmek gerekirken.
Kardeşim inan bana ne oldum değil ne olucam demeli insan .Dur bakalım böyle kızım olsun bilmem ne yaparım diyen adamı seyretmek lazım.
Zorla başına çağırmış bazı şeyleri.
Kader öyle şeyler çıkarıyor ki karşısına insanın .
Değil bir kişi ile gezmek istersen on kişi ile gez kimin ne haddine laf söylemek.Terbiyesiz insanlar.
on kişiyle gezsem eminim bunların hiç biri olmazdı gezmiyorum yaa o yüzden bu duruma düştüm canım :(

Zamanında annem de yaşamış bazı şeyler ama ben burada babamı ve annemi biraz olsun suçladım. Dışardan baktığım için midir bilemiyorum ama babam elindeki parayı amcama vermiş... Neden vermiş? İşte zamanında verdik kızım. Onlara bir bağınız mı vardı? Yok... Babam amcamın iki katı kazanırken sanki evi amcam döndürüyor, o olmazsa yaşayamayacakmışız gibi taviz üstüne taviz vermişler. Hala daha arada verirler. Vermesinler yahu! :47: Bunu sizin aileniz için söylemiyorum tabiki her ailenin yaşanmışklıkları farklıdır. Baban elindeki parayı amcana neden vermiş ki? Annen daha iyi bilirdi hesabını. En azından çocuğuna su karıştırılmış süt vermemiş olurdu. Gerçi bu çirkeflerle nasıl baş edeceklerdi ayrı konu. Bu defa da annene iftira atabilirlerdi. Ayyhhh çok sinirlendim... :47::47::47:
sinirlenmemek elde değil kendini bilmez insanlar her zaman iyi niyetlilerin iyi niyetini suistimal ediyorlar işte canım
Benim de öyle cici kuzenlerim var ki, yılda bir akıllarına gelirim, anneme babama, okuluma, soyadımı haketmediğime dair sayıp sayıştırırlar, akıllılar bir de bunları maille mesajla falan yaparlar:27: Bir kere cevap vermişliğim yok, beğenmedikleri annem tutmasa soluğu mahkemede alacağım:27: Yahu madem benden akıllısınız da beni beğenmiyorsunuz, bari hakaret ederken delil bırakmayın:27:

Ben de isterdim "normal" kuzenlerim olsun, can ciğer olalım, kardeş olalım, birbirimize sıkı sıkıya sarılalım ama olmadı.

Akrabanın ettiğini akrep etmez adama diye boşuna dememişler canım, ne derlerse desinler. Ben de başta çok sinirlenirdim, şimdi gülüp geçiyorum. Edenin yanına kar kalmaz. Benim babam da çok çekti, annem çok bunaldı, iftiraya maruz kaldı. Allah hepsinin hesabını soracak elbet.
bizim oralarda da hep sen dostu kazan düşmanı annen doğurur derler ne kadar doğruymuş gerçekten :(
kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş canım..bunu sana çevirirsek kimse yaptığı kendisine yapılmadan ölmez. o hale ya sabır diyen yaradana sığınıp bu mübarek günlerde daha da fazla dua ederek (asla beddua etme) bekle. ya sabır diyen mevlam elbet birşeyler biliyor da böyle zikretmiş. kandiliniz mübarek olsun
beddua etmiyorum sadece benim kapıma gelip ben sana bu haksızlığı ettimde başıma bu geldi hakkını helal et desinler canım
ben göreyim onların hatasını anladıklarını ve pişman olduklarını
Can sıkıcı ama hiç oralı olmamaya çalış.

Ne demişler

... ürür, kervan yürür...
elimde değil inan :(
Ailenize, size bunca ezayi, cefayi reva gören insanlari neden kafaniza takip üzülüyorsunuz ki.
Bu dünyada herzaman habiller ve kabiller olmustur / olacaktir.
Böyle bir durumda en güzeli Yaradana havale etmektir.
Üzülmeyin...
bende öyle yaptım bu günün hürmetine onlara hak ettiğini versin yaradan

İnsanın zor zamanında sırtını dayayıp destek bulacağı kişiler akrabalarıdır diyorlar ama yok öyle bi dünya en büyük kazığı atanlar onlar asıl. dışardan biri yapsa koymaz ama en yakınlarının bunu yapması insanlık dışı. Ah annelerimiz bitanelerimiz. anneler kızlarının kaderini yaşar derler ama inşallah doğru değildir. Zavallıma neler cektirmişler, çektirdiler ve çektirmeye devam ediyorlar. Yemek vermeme, kışın o soğuğunda gebe halde sokağa atmaları kapnın önünde yatmaları. annem evlendikten sonra hamile kalamamış bir sürü tedavi görmüş ama işe yaramamış sırf bu yüzden ne eziyetler etmişler bana gebe kaldığında başkasından peydahladı bunu diye iftira atmışlar kadını sokağa bile çıkarmazken üstelik. aldığımız her şey gözlerine batardı. halalarımın çocukları derslerinde başarısız diye bana çamur atmaya calışırlardı. senin arkandan o... demişler ama benim öz halam gözümün içine baka baka söyledi çocuklarımızı yoldan çıkarıyorsun sen dediler dışlandım. peki neden ? kız arkadaşlarımla arada bir dışarı çıkıp 1 2 saat gezdiğim için. evime gelmesin derecesine kadar gitti. üniversiteyi kazandım yine aynı davranışlar. tatile geldim şurda burnumdan getirdiler. kuzenimle oturuyorum yeni gelmişim kızı kolundan çekip eve götürüyor. anlatmakla bitmez. babamın ailesinden nefret ediyorum desem yeridir başlarına gelen herşeyi hakediyorlar babaannem annemin helalliğini alana kadar ölmedi acı çekti bir gün sabah 5 6 gibi annemi çağırdılar meğer annemden helallik istemiş annem helal ettikten sonra son nefesini vermiş ilahi adalet gerçekten var yani bizzat şahit olmasaydım sadece filmlerde olur derdim. sen de emin ol o istediğin gerçekleşecek kimsenin hakkı kimse de kalmaz

bende adaleti bekliyorum. hiç beddua etmeyeceğim. çünkü benim düşündüğüm ceza onlara belki ödül olur. ama rabbimin onlara vereceği cehennemin aynası olur. ben şikayetimi allaha iletiyorum o zaten biliyor.
rabbim öyle mutluluklar versin ki sana onların yaptıklarını unutasın inşallah.

Back