Adaçayı ile hamile kalanları öğrenebilirmiyiz?

Adaçayı içerken mi hamile kaldınız?

• Ankete Katılan
    50
adaçayı rahim kasılmalarını sağlar ve kan dolaşımını düzenler..
bunla birlikte de gebeliği engeller kızlar.
çünkü rahim kasıldıkça hamile kalsanız dahi anlamadan adet oldum sanır bebeği düşürürsünüz
içmeyin hamilelik düşünüyorsanız adaçayı filan.
benim doktorum hamileyken söylemişti adaçayı içme rahim kasılmalarına dayanamaz bebek ve düşer diye.

Canım allah razı olsun senden .Geçen ay içtiğimde o yüzden benim adete kadar kasıklarıma ve rahmime iğneler giriyordu:uhm:demek kasılmalar ondanmış.Bu ay 4 gün içtim ve dün yazını okuyunca bıraktım içmiycem:eek:klava:
Bu ay nedense 4 gün içtiğim günler içerken hep miğde bulantısı ve miğde ekşimesi yaptı bana içmiycem artık diyodum.Ama sarıbocgım canım yetişti.Bunlar sana canım a.s.

kızlar size bişey söyleyimmi, ot mot hikaye bence herşey beyinde bitiyo. ben doğuda görev yaptım kadınlar her yıl doğuruyo valla. ne ilaç içtikleri nede gebe kalmak için uğraşıyolardı.birazda bizim kendimizi strese sokmamızdan kaynaklanıyo.biraz herşeyi oluruna bırakıp kendimizi dinlemeyi unutmamız lazım.a.s yok ne zaman yumurtlıcam yok eşime neler yediricem kocalarımıza da delirtecez valla :sm_confused:.yok yok en iyisi çayları mayları her şeyi bi kenara koyup sakin sakin normal hayatımızı yaşayalım canım yeter artık yaaaa.mutlu mutlu mutlu olalım.:teytey:

cok haklisin giznur,bana kalirsada öyle benim ilk gebeligimde pes ettikden sonra geldi bebisim.kafamdan tamamiyle silidikden sonra hamis oldugumu ögrendim.ama simdi cok isdiyorum ,olmuyor gerci bu 4 uncu ay olacak,cok deil ama stressden kaynaklandigini dusunuyorum,yumurtlama olayi bile beyinden gelen emirle oluyor demekki bi baglanti var hani.

ama da nasil ?eger caresini bulabilirsen stress in banada söyleki bende uygulayim.

valla artık ben lustural diye bi ilaç kullanmaya başladım kafana bişey takmıyosun bende uykusuzluk problemi vardı gece 4 e kadar oturuyodum ertesi günde sersem salaş dolanıyodum. şimdi daha rahat uyuyorum . maa yumurtlama döneminden sonra içmemek lazım bide hamişlik oluverirse dimi.the secret diye bi kitap aldım onu okuyom. hep pozitif düşünmeyi öğretiyo canım.a.s

iyide hamislik dusunenler icin zararli olmazmiki ilac ?ben papatya cayi gibi rahatlatacak caylar deniyorum birde her gun ilk bi dus iyi geliyor ,yumusuyor insan .birde esimle sohbet etmek iyi geliyor biraz da olsun uzaklasiyorum bebis fikirinden.en iyisi calismak ya,ben evde oldugum icin isder isdemez aklima geliyor devamli,calisinca bari kafani baska islerle mesgul edersin ise bi baslasam ne:roflol:

kızlar size bişey söyleyimmi, ot mot hikaye bence herşey beyinde bitiyo. ben doğuda görev yaptım kadınlar her yıl doğuruyo valla. ne ilaç içtikleri nede gebe kalmak için uğraşıyolardı.birazda bizim kendimizi strese sokmamızdan kaynaklanıyo.biraz herşeyi oluruna bırakıp kendimizi dinlemeyi unutmamız lazım.a.s yok ne zaman yumurtlıcam yok eşime neler yediricem kocalarımıza da delirtecez valla :sm_confused:.yok yok en iyisi çayları mayları her şeyi bi kenara koyup sakin sakin normal hayatımızı yaşayalım canım yeter artık yaaaa.mutlu mutlu mutlu olalım.:teytey:

Canım doğudakiler hep doğal besleniyor. Bizim yediklerimizin neredeyse %90ı hormonlu yiyecekler. Doğudakiler işi gücü bizim kadar stres yapmıyorlar gün bulup gün yiyorlar ama bizzdeki maddi hırs öyle bir duruma gelmişki resmen kendimizi parçalıyoruz. Sadece çocuk için değil hiçbirşey için stres yapmamak lazım. Hormonlar sadece çocuk için stres yaptığında yükselmiyo günlük hayatta etkili.

kafama takıldı şimdi bu adaçayı meselesi ve benim özellikle bu ay çok kötü kasık ağrım oldu hala devam ediyor ve göğüslerim de acıyor,yarın doktora gidiyorum ve adaçayının faydalı olup olmadığını doktoruma sorayım,ona göre tekrar burdan yazarım arkadaşlar a.s.
a birde ben adaçayını günde 1 kere içiyorum ve adetimin 3.günü başlayıp 11.-12. günleri içmeyi bırakıyorum,2 kere içsem ne olurdu acaba :sm_confused: belkide buna bağlı değildir bilmiyorum yarın öğreneceğim

adaçayı rahatlatıp gevşetiyor stresli olmamak rahat olmak gerekiyor haiş kalacağın zaman bende denedim adet dönemimden yumurtlama dönemine kadar daha doğrusu aşılama günüme kadar hergün bir kupa içtim bilmem artık demekki faydası oldu yada nasipmişşş

Adaçayı ile hamile kalanları öğrenebilirmiyiz?

Canım adaçayı hamile kalmayı kolaylaşıtırır mı onu bilmem ama hamile kalındıktan sonra içilmsi kesinlikle sakıncalı. Çünkü düşüğe yol açıcı etkisi var. Kesinlikle hamile kaldıktan sonra kullanmayın. Size deneyimli biri olarak yazıyorum. Hamile kaldığımda tabi böyle birşey bilmiyordum. Her gün bitki çayı diye ıhlamur ve adaçayı içtim. Sonuç ne oldu ? tabi düşükle sonuçlandı. Bunu biraz geç öğrendim ama şimdi aklım başıma geldi.Sizeide burdan uyarmak istedim. Haberiniz olsun.

yani hanimlar bilip bilmeden icmek iyi degil. sunu demek istiyorum. doktora gidersiniz de ki ostrojen hormonun dusuk. o zaman ostrojen hormonunu artirici ilaclar icersiniz. veya adacayi vs. ama ostrojen seviyeniz duzgunse bu size zarar verir. neden cunku vucutta yanlis bilmiyorsam progesteron ve ostrojen ters calisir. yani bir hormonu artirarak digerinin etkinligini azaltiyiorsunuz.

samira ve benim basima da ayni sey geldi. adetim 46 gunde geldi:KK43: adet olduktan sonra bilem gogsumun sisi inmedi. o kadar hormonlarimi bozdum yani.

ya vucudunuz hormonlar duzgunse oynamayin bosuna.

biri banada yardım eder mi bende hamile kalmak istiyorum ama bir türlü olmadı kalamadım adaçayı pekmez bunalrı denedik ama olmadı işde:KK43:(((((((((((888

evet ihtiaciniz yoksa icmeyin benim adetimi sokuyor mesela demekki benim ihtiyacim var birde vucudunda ihtiuyaci olmayan var tabi herseyin asirisi zarar

Kimse yok demekki.. Biz boşamı içiyoruz yoksa :)))

Valla tesadüfmüdür bilmıyorum ama ben içtiğim ilk ay hamıle kaldım,şu anda 17 haftalığım.2 yıl aşılam dahıl bı suru şey denedık olmadı.ama içitiğim ay hamile kaldım:)) bence içmeye devam...

bende günde iki fincan içtim bu ay sonuç HAMİLEYİM.

konu eski ama bir gören olur:KK1:
bende adaçayı aldım adetin ilk günü başlayıp 10 gün içeyim diyorum ama zararlı olduğunu söyleyenler var kafam karıştı günde 1 bardak içmeyi düşünüyorum?:44::44:

ben günde bir bardak içiyorum şok marketten paket olarak aldım yapraklı büyükçe bir parça atıp üzerine kaynar su döküyorum 5 dakika demlenince içiyorum
bugün 7.günüm 2 gün daha içip bırakıcam umarım vesilemiz olur :KK51::emir_bebek:

Çoğu bitkinin kullanılması gereken standart bir ölçüsü yok ve bünyeye göre çok zarar verip Allah korusun büyük sıkıntılara yol açabiliyor. tıbbi olarak standart dozu belirlenmemiş ilaç ya da bitkileri doktora danışmadan alanlar bu riskleri de kabul etmiş oluyor. kızlar herkesin durumu birbirinden farklıdır, ben kendi başıma geleni anlatayım. adet döngümün ilk yarısında bitki çayı ve yanında ballı bir macun kullandım. 33 yaşıma kadar neredeyse hiç sekmeyen adetim o ay çok az bir şekilde oldu ve yumurta takibinde yumurtamın çatlamayıp büyük bir kiste dönüştüğünü öğrendim. sonraki ay hiç adet olamadım, vücudum kızardı, kasık ağrısından acile gittim, bütün metabolizmam altüst oldu. sonunda doktor adet söktürücü verdi ve adet oldum. normalde adetim düzenlidir ama bu macun ve çayın beni çok etkilediğini düşünüyorum. o iki ay çok sıkıntılar yaşadım ve yumurtamı çatlatabilmek için çok uğraştım. 3. ay sanırım yumurtam çatladı ve hamile kaldım ama o zamana kadar bitki kullanmıycam diye defalarca tövbe ettim. Çoğu bitkinin kullanılması gereken standart bir ölçüsü yok ve bünyeye göre çok zarar verip Allah korusun büyük sıkıntılara yol açabiliyor. tıbbi olarak standart dozu belirlenmemiş ilaç ya da bitkileri doktora danışmadan alanlar bu riskleri de kabul etmiş oluyor.

X