Açlık tokluk şekeri hakkında

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.174
63
Ben 27. Haftadayım bugün itibariyle şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum. Açlık tokluk ölçtürücem. Bu açlık ve tokluğun aynı gün mü ölçülmesi gerekir yoksa bugün tokluk versem öbürgün de açlık versem olur mu?

Ben de hamileyim şuan 14+5 haftalık hamileyim henüz şeker yüklemesi söz konusu olmadı ama ben de yaptırmak istemiyorum normalde de beslenmeme dikkat ediyorum belli zamanı var sanırım yaptırmak için .eğer bazı bulguları vardır onları yaşarsam yükleme olmadan yaptirilabilecek şeyleri yaptırırım.
Açlığı tokluğu muhtemelen aynı gün yapmazlar zaten

Seker hastaligi gibi bir durumunuz varmi yoksa doktor dedi diyemi yaptiracaksiniz...? Seker yüklemesi çok önerilen bir sey degil hem anne hemde bebek için... Egerki kritik bir durumunuz yoksa tavsiye etmiyorum...
Aclik tokluk konusunda bisey diyemiyorum ben yaptirmamistim...

merhaba ben hamileyken yaptirmistim, cok arastirmistim sonunda yaptırmaya karar vermiştim.yine hamile olsam yine yaptiririm, toklukla açlık ayni gün olamaz ki, açlıkta sabah acken gidip sivi iciyorsunuz sonra bekleyip kan veriliyor.
tokluk yaptirmistim ben. ogle yemeği sonrası 1 saat sonra hastaneye gidipsiviyi ictim, kan vermiştim. ayni gunde sonucu almistim.

Neden ama sabah aç gidip açlık versem. Sonra da yemek yiyip 1 saat sonra tokluk veremez miyim?

Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum o yüzden açlık tokluk baktırayım dedim. Öyle bir rahatsızlığım yok fakat doktor şeker yüklemesi yapalım dedi onu istemediğimden açlık tokluk şekerine batırıp az çok bilgi sahibi olabilirim diye düşündüm.

Şeker yüklemesi mi yoksa açlık tokluk baktırmaya mi karar verdiniz anlamadım. Sabah aç gidip açlık verip sonrasında kahvaltı yapıp tokluk veremez miyim?

Kandan sadece glukoz baktiricaksaniz. Sabah erkenden saglikocagi veya bir hastanede ac karniniza kan verip sonra yemek yiyip 1 saat sonra tok karnina kan verdiginiz de aclik tokluk seker sonucunuz cikar. Ben cuma saglik ocaginda sadece aclik kan sekerime baktirdim. Bugun sonucu cikmis 56. Cogu kisi dusuk dese de doktorum normal dedi.

Şeker yüklemesi mi yoksa açlık tokluk baktırmaya mi karar verdiniz anlamadım. Sabah aç gidip açlık verip sonrasında kahvaltı yapıp tokluk veremez miyim?
Seker yüklemesi ya acken veya tokken yapiliyor. Benim hastane ayni gun 2 kere yapmiyordu.zaten 1 gunde 2 kere seker mi alacaksiniz yanii.. Ben tokken yapilan seker yuklemesini yaptirmistim. O kadar cok hamileye yapiliyor ki..arastirip yaptirmaya karar vermistim..zaten ben de toklukta yapilan da seker cikmamisti. 1 kutu icecek verdiler 50 cc onu ictim herkes tadi kotu vs dedi.. hiç de kotu degildi. 1 dk da ictim hatta :)))

Canım şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum ben o yüzden bir açken kan verip şekerime baktırıcam bir de kahvaltı edip şekerime baktırıcam şekerim ne kadar yükselmiş diye. Bunu demek istedim.

En doğrusu doktorunla konuşman ama ben şeker yüklemesi yapılmadan diyabet tespit edilen hamilelerdenim. 12. Haftada yapılan kan değerleri ölçümünde açlık şekeri varmış ben bakmamıştım bile, sabah aç gidip kan verdim çıkan ölçüm diyabeti işaret ediyormuş, yaklaşık 1 aydır insülin başlandı evde cihazla sürekli ölçüm yapıyorum

gebelık sekerım var bnmde ama dıyetle normale dondu aclık sabah saatı gıdıp vermen gerekıyor ardından bıseyler yemenı bır saat sonra tekrar tokluk verıyorsun ona gore dıyetısyene yonlendrıyolar bn kendım dıkkat ettım dustu normale dondu ılk aclık 121 ken dıyetle dıkkat ederek 87 ye dustu tokluk 141 cıktı normalmıs ama yınede dıkkatlı olmamıs sart oluyor tabı aserırken bı okdrda zor

kızlar merhaba günaydın hepinize.. bende şeker yüklemesi zararlı olabilir diye düşünenlerdendim..
ilk gebeliğimde yaptırdım çünkü anormallikler oldu bende vucudum davul gibi şişti doktorun ısrarıyla şeker olabilir diye yaptık.. 50 gramlık biraz yüksek çıkınca tanı için 100 lük yaptırdım fakat normal çıktı bende nasıl olsa şekerim yok diye rahat rahat takıldım meğersem gizli nükseden şeker varmış beni PREEKLAMPSİye itti.. vucudum öyle bi şişti ki görseniz korkardınız doğumdan sonra oturamadım bile ayaklar katlanmıyordu.. 33 haftlalık erken doğurdum bu illet yüzünden..

gelelim 2. gebeliğime tabi ben gizli şekerin tetiklediğini bilmiyordum PREEKLAMPSİyi.. yeni bi doktor seçtim baktım memnun değilim 2. doktora geçiş yaptım bana gizli şekerin çok etkili olduğunu söyledi yapalım diye ısrar edince 50 lik yaptırdım yine yüksek çıktı 75 gramlığa yönlendirdi beni yormamak için 100 ağır geliyor çünkü.. neyse 75 liği yaptım evet şekerim var hem de gizli şeker boyutunda ve erken teşhiş edildi.. hemen dahiliye doktoruna gittim.. tansiyonuma baktı genel kiloma aile durumumuzu sordu genetik şeker var mı diye ve beni diyetisyene yönlendirdi..
diyetisyen gebeliğe uygun bi diyet hazırladı.. günde 3 kere şeker ölçüm aleti ileti açlık tokluk ölçüyorum diyetle düzene girdi gibi duruyor düştü şeker değerlerim.. ayrıca kilo kontrolü içinde iyi böyle olması zaten fazla kiloyla hamile kalmıştım..
size yükleme yaptırın yaptırmam demem çok yaptırmak istemiyorsanız şeker ölçüm cihazı alın evinizde dursun bi tane sabah açlık tokluk ve öğle akşam tokluk değerlerinizi not alın internette olması gereken değer aralıkları var eğer aşarsanız sınırı dahiliye doktoruna sıra alın riske atmayın..
gebelikte şeker ve gizli şeker bebekte irilik yapabiliyor bazı kalp hastalıklarına sebep olabiliyormus normal doğumu zorlaştırıyor ve onun dısında 4 kat preeklampsi yüksek tansiyonu tetikliyormus direk dahiliye doktoru anlattı bunları bana.. kar-zarar oranı yaparak yola çıkın ben yaptırdım pişman değilim belki böylelikle bu gebeliğimde vaktinde doğururum bebeğimi.. hepinize hayırlı ve güzel sağlıklı doğumlar dilerim simdiden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…