arkadaşlar, benim ablamın komşusu bir bayan var. geçen kış birlikte spor salonuna gitmiştik. bayağı balık etliydi arkadaş. ablam geçen bi görmüş incecik. hiçbir fazlalığı kalmamış. ısrar ettiyse de önce ne yaptığını söylememiş. sonra aktardan açlık otu diye bir ot aldığını, onu düzenli içtiğini, ve böylece tüm fazlalıklarının eridiğini söylemiş. ben netten baktım böyle bir ot ismi çıkmıyor. ama aktarda buldum ve aldım. yalnız bayağı bi karın ağrısı yapıyor belirteyim. bu otu bilen, duyan arkadaşlardan bilgi bekliyorum.
bileşik yapraklı, çoğunlukla sarı çiçekli, baklaya benzeyen yassı, odunumsu ve sert meyveli bitkilerdir. Bu meyvelerinin içinde, rengi kırmızımsı tatlı tohumları bulunur.Açlık otu türleri Afrika'da çeşitli bölgelerde yetişen türleridir:
Faydaları:
Açlık hissini giderir.
sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.Vücuttaki birikmiş yağları çözerek, yeni yağ oluşumunu engeller.
Mide - Bağırsak gazlarını giderir.Bağırsak parazitlerine karşı etkilidir. laksatif özelliği olan açlık otu kabızlığı ve hazımsızlığı önler.
Böbrekteki kumların düşürülmesinde ve yüksek tansiyonda etkilidir.
Kullanımı: 10 yaprak kadar açlık otu 1 cezvede kaynatılır,öğle ve yatmadan önce bir su bardağı içilmesi tavsiye edilir
bende içiyorum .. bursada aktarlanddan aldım benbide biber hapı aldım ohh ohh incecik olcam
benim ark. almış kullanmış zayıflamış bununla.
bende alazaaaaam incecik olazaaam
arkadaşlar ben ve annem yıllardır bu otu demleyip kabızlık çektiğimiz zaman içiyoruz ve 1 kere kullandığımızda uzun süre kabızlık sorunu yaşamıyoruz yani sinameki gibi hergün içmeye gerek yok zaten sinameki bağırsaklara zararlı fakat zayıflatma etkisini bilmiyorduk ayrıca ödemi de vücuttan attırıyor ertesi gün 1-2 kilo daha zayıf çıkıyorsunuz tartıda... Öğlen için akşama hemen tuvalete çıkarsınız günde iki tane içmeyin derimlmaz:
izmirde karşıyakada bir aktarda buldum adresini verebilirim...izmirde alan varmı ben bulamıyorum da :)
izmirde karşıyakada bir aktarda buldum adresini verebilirim...izmirde alan varmı ben bulamıyorum da :)
ben tam anlayamadım bu zayıflama otu sınamekı ıle aynı mı yoksa farklı mı ????? bılen bırı cevaplarsa çok sevınırım..