- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.719
kendimde tam anlamıyla açılmaya hazır değilim ama açılma hevesinden kurtulamıyorumBir omur elalem icin yasanmaz ki. Alisirlar iki aya
Ne güzel ailen vesile olmuş kapanmana ne mutlu sana bende kapanmak istiyorum allah yolunda gitmek istiyorum bu dünya fani boşver açılma kapanmak kadar güzeli varmı.. Not bu benim görüşüm her insan hürdür.Kararımı yargılamayın, döverek aşırı baskıyla falan değil yanlış anlaşılmasın ailem üzülmesin diye başımı kapattım. Ama artık içimden gelmiyor. yapamıyorum vicdanen içim hiç rahat değil ama bir yandan istiyorum. Açılsam vicdan azabı çekecek gibi hissediyorum. Sürekli düşünüyorum açılsam pişman olur muyum diye ama ben yine de kendimi açılma hevesinden kurtaramıyorum. Kapandığım 6 yıl oldu 15 yaşındayken tesettürün anlamını bilmeden kapandım. Kendimi tanımaya başladıktan sonra çelişmeye başladığımı gördüm. Tam anlamıyla layığıyla görevimi getiremiyorum. İnsanlarla iç içe olmayı, gülmeyi kahkaha atmayı severim ve çok neşeliyim. Örtüm beni bunlardan biraz kısıtlıyor ister istemez. "Bu ne biçim kapalı?" dedirtecek tarzım yok ama uygun giyindiğim söylenemez. Bunu aileme nasıl anlatırım annemle konuşmayı denedim ama pek ciddiye alıp dinlemiyor. Susturuyor lütfen bana bir akıl verin. Nasıl kabul ettirebilirim bu durumu yoruldum? Babama söylemekten de çok korkuyorum.
Tam anlamıyla açılmaya da hazır değilim gerçekten kafam çok karışık kendimi bu düşünceden alamıyorum amaBen de tesettürlüyüm. 12 yaşımdan beri. Üstelik ailem daha erken vs derken kararı kendim verdim. 26 yaşındayım, hala tesettürlüyüm.
Ama bir gün takmak istemezsem de bu benim kararım. Kapanma kararı aldığım gibi.
Durum sizi mutsuz ediyorsa elbette devam ettirmeyin. Hayat sizin. Kimse sizin yerinize yaşamayacak.
Tam anlamıyla açılmaya da hazır değilim gerçekten kafam çok karışık kendimi bu düşünceden alamıyorum ama
Dinde zorlama yoktur evet, peki bunun din seçimi için olduğunu biliyor muydunuz?Dinde zorlama yokturdersiniz ne zorunlu din dersi
Tesettür zihindedir görüntüde değil
O yüzden ben müslüman ken Hristiyan olmak istersem bana diyecekleri şey dinde zorlama yoktur istediğiniz dine geçebilirsinDinde zorlama yoktur evet, peki bunun din seçimi için olduğunu biliyor muydunuz?
Açılmak istiyorum diye okuyunca karşı cinse açılacaksınız sandım. Ilahi ben:)!Kararımı yargılamayın, döverek aşırı baskıyla falan değil yanlış anlaşılmasın ailem üzülmesin diye başımı kapattım. Ama artık içimden gelmiyor yapamıyorum vicdanen içim hiç rahat değil ama bir yandan istiyorum. Açılsam vicdan azabı çekecek gibi hissediyorum. Sürekli düşünüyorum açılsam pişman olur muyum diye ama ben yine de kendimi açılma hevesinden kurtaramıyorum. Kapandığım 6 yıl oldu 15 yaşındayken tesettürün anlamını bilmeden kapandım. Kendimi tanımaya başladıktan sonra çelişmeye başladığımı gördüm. Tam anlamıyla layığıyla görevimi getiremiyorum. İnsanlarla iç içe olmayı, gülmeyi kahkaha atmayı severim ve çok neşeliyim. Örtüm beni bunlardan biraz kısıtlıyor ister istemez. "Bu ne biçim kapalı?" dedirtecek tarzım yok ama uygun giyindiğim söylenemez. Bunu aileme nasıl anlatırım annemle konuşmayı denedim ama pek ciddiye alıp dinlemiyor. Susturuyor lütfen bana bir akıl verin. Nasıl kabul ettirebilirim bu durumu yoruldum? Babama söylemekten de çok korkuyorum.
Başkasının diyeceği şeyler gerçeği değiştirmez.. Neye inanırsanız inanın da bi zahmet saçma sapan din görüşlerinizi kendinize saklayın.O yüzden ben müslüman ken Hristiyan olmak istersem bana diyecekleri şey dinde zorlama yoktur istediğiniz dine geçebilirsin
Yersen
Her dinde zorlama vardır
İlahi dinler zaten kanla yayılmıştır
Önce sen net kararıni ver ki çevrenin kabul etmesi kolay olsun. Kendini nasıl huzurlu mutlu hissedecekse oyle giyinmeli insan.Kararımı yargılamayın, döverek aşırı baskıyla falan değil yanlış anlaşılmasın ailem üzülmesin diye başımı kapattım. Ama artık içimden gelmiyor yapamıyorum vicdanen içim hiç rahat değil ama bir yandan istiyorum. Açılsam vicdan azabı çekecek gibi hissediyorum. Sürekli düşünüyorum açılsam pişman olur muyum diye ama ben yine de kendimi açılma hevesinden kurtaramıyorum. Kapandığım 6 yıl oldu 15 yaşındayken tesettürün anlamını bilmeden kapandım. Kendimi tanımaya başladıktan sonra çelişmeye başladığımı gördüm. Tam anlamıyla layığıyla görevimi getiremiyorum. İnsanlarla iç içe olmayı, gülmeyi kahkaha atmayı severim ve çok neşeliyim. Örtüm beni bunlardan biraz kısıtlıyor ister istemez. "Bu ne biçim kapalı?" dedirtecek tarzım yok ama uygun giyindiğim söylenemez. Bunu aileme nasıl anlatırım annemle konuşmayı denedim ama pek ciddiye alıp dinlemiyor. Susturuyor lütfen bana bir akıl verin. Nasıl kabul ettirebilirim bu durumu yoruldum? Babama söylemekten de çok korkuyorum.
O ne saçmalık !! Tesetturluyum tam manasıyla kapanamasamda yaşımın küçüklüğünden ama kendimce iyi olduğunu düşünüyorum gülüyorum eğleniyorum mahkeme duvarı tabiri saçma güleç geldi kaplı bayan bunları yapabilir .konu açana gelince keyfin bilir düzgünce konuş senin hayatın haa ilerde pişman olursun ya hiç kapanmycaktin .bundan sonrasında abesk durur.kinayanlarda olacaktırBaşlığa cevap;dök içini rahatla
İçeriğe cevap;kapalı olmak gülmeye,neşeye,kahkahaya engel mi
İyi ki bunu şimdi öğrendim,yoksa hayatımı mahkeme duvarı gibi geçirecekmişim
Dinde zorlama yoktur evet, peki bunun din seçimi için olduğunu biliyor muydunuz?