- 5 Şubat 2015
- 137
- 966
-
- Konu Sahibi kuebrahumeyra
hayir duymadim dedim gibi cevrem cok muhafazakar, carsaflida var, makyas asla yok, bende kendimi zorluyorum ama maalsef olmuyor artikTesettür içinde neden rahat değilsiniz? Tesettürlü iken birilerinden incitici laf mı duydunuz. Ki duysanız bile tesettürü içselleştirmeden takınca ilerde böyle arızalar olması normal. Şimdi bakıyorum(kınamak için demiyorum) örtülü ama bir ton makyaj veya dapdar giyim. Nereye gidiyor bu iş diyorum açıkçası
Tesettürlü müsünüz?Tesettür içinde neden rahat değilsiniz? Tesettürlü iken birilerinden incitici laf mı duydunuz. Ki duysanız bile tesettürü içselleştirmeden takınca ilerde böyle arızalar olması normal. Şimdi bakıyorum(kınamak için demiyorum) örtülü ama bir ton makyaj veya dapdar giyim. Nereye gidiyor bu iş diyorum açıkçası
evet yapsam büyük günaha gircemi biliyorum, yukardada yazdim gibi, fakat dislanmakda cevrem tarafindan istenmiyorum :-(Önceden bastırdığınız bir isteğiniz var mıydı?
Yapılacaksa Allah için yapılacak şeyler bunlar, gösteriş için değil. Yalnız yaşıyorsanız kimseye hesap vermeyin, sadece Allah’a verilecek hesap. O da sizin sorununuz.
Ama bana sorarsanız bence de yapmayın.
Bilmiyorum şu seçenekler arasında pekte seçim şansınız yok gibi. Belki de sizi durduran hayra sebep olan şey çevreniz.evet yapsam büyük günaha gircemi biliyorum, yukardada yazdim gibi, fakat dislanmakda cevrem tarafindan istenmiyorum :-(
evet tesettürlüyüm. ve tesettürlüleri kınamak değil asla amacım. lakin amacı dışına sapan çok fazla insan var artık. herkesin nefsi bir zaafiyeti vardır deyip hidayet dileyebiliyorum yalnızca.Tesettürlü müsünüz?
saten kinamak olarak algilamadim yazdinizievet tesettürlüyüm. ve tesettürlüleri kınamak değil asla amacım. lakin amacı dışına sapan çok fazla insan var artık. herkesin nefsi bir zaafiyeti vardır deyip hidayet dileyebiliyorum yalnızca.
Aynen öyle yapmalıyız evet.evet tesettürlüyüm. ve tesettürlüleri kınamak değil asla amacım. lakin amacı dışına sapan çok fazla insan var artık. herkesin nefsi bir zaafiyeti vardır deyip hidayet dileyebiliyorum yalnızca.
konu zorla ve kendilimden deyil, yani ailemde kadinlar kapali oldu icin kücük yasda kapandim, ozaman istiyorum ve istemiyorum diye bir düsüncem yokdu. bir sorun daha var kizim tesettürlü, komsumun biri gecen dediki, millet ne der kizi kapali annesi acik, haksizida deyillütfen kendinize dul demeyin, artık bekar bi kadınsınız.
ayrılık sonrası bu durumu yaşıyor bayanlar.
ama bence bu ciddi bi konu, çocuk oyuncağı değil. kapan,açıl.
eğer başkasının isteği ile kapandıysanız zaten artık sizi kimse tutamaz açılırsınız.
ama kendi isteğinizle kapandıysanız biraz daha sabredin, geçici bi durumdur. sonra pişman olmayın.
disalanmak derken, bir kac yakinima konuyu acdim ve cok kinadilar, yani daha beni disarda kimse acik gormedi. esimden ayrildim icin, akrabamin biri, cevren kotü gözle bakar, basinda erkek yok, kapali kal hem günaha girme hem milletin azina laf verme dediçevre de dışlanmak istemiyorum demişsiniz demek ki çevreden de dışlanma olayları var ,incitilme olayını sorarken bunu kastetmiştim aslında. Tam olarak nasıl dışlıyolar ? Çünkü saygısız insanları kaale almamanız gerekiyor aslında