açılma ve sancı olmadan suni sancı ile doğum yapan varmı

kardelen6060

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
96
2
slm kızlar
ben 40+4 günlük hamileyim doğum belirtilerinden hiçbiri yok 3 güne kadar bebiş gelmezse suni sancı vericek dr. açılması olmadan suni sancıyla normal doğum yapan varmı çokmu zor oluyor tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

ben varımmm hemde iki kere sancısız açılmasız(2 cm açılmam vardı ikisindede yok sayılır) suni sancıyla doğum yaptım biri tam 39 haftalıkken biri 38+4 de.sırf doktorumun nöbetine denk gelmek için bu şekilde doğurdum.her ikisinde sabahtan hastaneye gittim 10 gibi takıldı serum.ilkinde sancı tutmadı tam 12 saat sancısız bekledim akşam 10 da sancım gelmeye başladı gece 3.45de de doğurdum.

ikincisinde öğlen 2 gibi hafif hafif başladı sancılar 6.30 da da doğum yaptım.ilk doğumum zordu ama ikincisi kolaydı.

neden bilmiyorumben suni sancıyı seviyorum.üçüncü doğumumda aynı yöntemi tercih etmeyi düşünüyorum.

teşekkr ederim ya azda olsa içim rahatladı 24 saat sancı çeken var diyorlar iyice tırsıyorum bende. bir günüm kaldı inş. kolayca doğururum.
allah hayrlı ömürler versin bebişlerine

Belki sana cevap vermekte geç kaldım ama diğer arkadaşlarımın bilmesini istiyorum bende 40+4 te normal doğum yaptım o gün aynı hastanede bir arkadaşım daha doğum yaptı 0 sancı ve açılmayla geldi tam 2 saat sonra suni sancı sayesinde bebeğini kucağına aldı onun 2. Doğumu o yüzden kolay oldu benimde ilk doğumumdu suni sancı takıldıktan 6 saat sonra doğdu iyi düşünün iyi olsun sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almanız dileğiyle

teşekkür ederim cvp için.
akşam 5.30 da suni sancı başladılar ggece 12 ye kadar hiç açılma olmadı.. dr da boşuna riske atmak istemiyorum sizi dedi ve sezeryan oldum mecburen sağlıkla oğluşuma kavuştum çok şükür o kadar korkulacak bişey değilmiş sezeryan

Bende aynisini yasadim.. iyi bari sana cektirmemisler.. ben aksam 10'dan ertesi gün saat 2'ye kadar sanci cektim..(suni sanci) sonra suyum gelince ve devam acilma olmayinca sezeryana aldilar.. 6cm'e gelmistim.. ama felaket bisey..

bende senin gibi 41 haftaya kadar bekledik bende sancı falan hiç birşey yok doktorum suni sancı ile doğumu başlatırız dedi bende 15/05/2013 sabah 08:00 hastaneye yattım taktılar serumu ve sancılar başladı 2cm 4 cm 6 cm derken sancılar artıyor artık dayanılmaz bir hale geliyor 10 cm olunca doğuma aldılar 17:00 doğum mamasına yattım 17:05 de doğum bitti prensesimi kucağıma aldım 9 saat suni sancı çektim doğumum suni sancı ile başlattılar çok canın yanıyor çok acı çekiyorsun ama doğar doğmaz bütün acıların bıcak gibi kesiliyor Allahım hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin bir avazda kurtulursun inşallah

benim doğumda da ne sancı ne açılma vardı az az suyum gelmeye başlamıştı hastaneye gittiğimde. su bitip de bebek enfeksiyon kapmasın diye suni sancı verdiler. önceleri açılma fln olmadı 2-3 saat öyle sancı çektim. bu kadar sancı çekiyorum eğer açılma olmayacaksa sezeryana alın diye yalvardım ama sonra Rabbim yardım etti öyle hızlı açılmam oldu ki. 2 de suni sancı vermeye başlamışlardı 7:15 de kızım dünyaya geldi. o kadar kötüydü sancılar o zaman ama şu an o ağrıları hatırlamıyorum bile

yani demem şu ki suni sancı diye çok da korkutmayın kendinizi .....

Doğumu kolaylaştıran doğum süresini kısaltan jel şok şok şok

• doğum süresini kısaltır.

• Annede perine bölgesindeki yırtık oranını azaltır.

Bebeğin doğum süreci iki evrede gerçekleşir. Genişleme evresi adı verilen ilk evre sırasında rahim boynu genişleyerek açılır. Rahim boynu tamamen genişlediğinde (10 cm), ıkınma evresi adı verilen ikinci evre başlar.

Her vajinal doğumda, anne, bebeğini doğurmak için büyük bir enerji sarf etmek zorundadır. Şayet doğum uzun sürerse, hem annenin hem de doğmak üzere olan bebeğin enerji seviyeleri fark edilir derecede düşer.

Bebek, her ne kadar gebelik süresince etrafında bulunan ve onu koruyan sıvı ve cildini saran kaygan madde ile çevrili olsa da, vajina ile arasındaki sürtünmeden dolayı doğum kanalına doğru kolayca kayamaz.

Ikınma evresi esnasında, vajinal doku ve çevre dokular kendiliğinden yırtılabilir. Doğumların yaklaşık %45'inde bu durum meydana gelir. Bu gibi durumlarda Ebe ya da kadın doğum Uzmanı, güvenli bir doğrultuda küçük bir kesi yaparak kontrolsüz yırtılmaları önlemeye çalışacaktır. Ancak, yırtılmayı önlemek her zaman mümkün değildir.

Kayganlaştırır, Doğumu kolaylaştırır...

Normal doğumu kolaylaştıran GynoTAL® steril doğum jeli ile daha rahat bir doğum artık mümkün!

• doğum kanalında kaygan bir film tabakası oluşturarak, anne ile bebek arasındaki sürtünmeyi azaltır.

• doğum akı$ım hızlandırarak riskleri azaltır.

• Tüm normal doğumlar ve suda doğumlarda güvenle kullanılabilir.

• Tamamen sterildir, koruyucu maddeler ve lateks içermez.

suni sancı sizi korkutmasın sinek ısırığı kadar hissetmedim sancıyı 3 saate yakın takılı kaldı ama işe yaramadı bebeğımın kafası pelvis kemiğine takılmış normal doğum yapamadım ama suni sancının tadına baktım :) ebe açılmamı kontrole geldiğinde nst deki sancılara baktı dalga geçti benimle sen gül daha millet bu sancıyla doğuruyor diye

Merhaba, suni sanci herkese etki etmiyor banada takildi sabahtan oglene kadar hic canim acimadi sadece adet sancisi gibi sancim oldu hatta ondan bir tik agirdi bende ooo ben hic hissetmiyorum falan diye egleniyordum sonra doktro geldi dediki sen sanci cekmiyorsun dedi bu sanci degim dedi sancin gelince hastaneyi inletirdin dedi sonra benim suyumu patlatti gercek sanci o zaman basladi o sanciya dayanabilmek imkansiz yani oyle yatakta cekemezsin. Bende sizin gibi soktora diyordum cok sancili degil korkrugum gibi olmadi falan diye sonra doktor bana bakti dediki senin bu sanci degil daha baslamadi dedi bunlr oncu dedi yani demek istedigim o sizinki sanci degil siz suni sanci almissiniz ama sancilariniz gelmemis her suni sanci alan dogum sancisi cekmiyor malesef hatta cogu saman basarisizda olabiliyormus yani sizinki gib

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…