Acilll konu kres

Lawinya34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
1.036
594
123
41
Merhaba kizlar 3 yasindaki oglumu krese yazdirdim 1.hafta cok guzel ve istekli gitti ben birakiyordum krese hic bir sorun yoktu.2.hafta babasi birakmaya basladi babasindan kopamadigi icin giriste cok aglamis.bu gun almaya gittim mutsuz ve mayisikti.aksam ogluma kres fotograflarini gosterirken anne krese gitmicem dedi.neden dedim korkuyorum dedi.tekrar fotograflari gostedim hayir yapma anne gitmicem uykum geldi dedimyatagina yatirdim anne korkuyorum dedi ve ilk defa bana sarildi bizim odamizda yatti.yani kres konusu acilsa uykum var diyip durdu.kres olayini cok arastirarak buldum gonderdigim yer iyi bir kres ve egitimi ogretmenleri cok iyi acaba cocugu benim gibi olan varmi?

Merhaba kız yeğenim aynı anlattiginiz gibiydi.Krese gitmek çocukta travma olmuştu.Uykusunda bile gitmek istemediğini söyleyip ağlıyordu,güzel güzel yediği yemeğini yemeyi bırakıp aklıma kres geldi nolur anneme soyle beni yollamasin kreşe diye basliodu ağlamaya.İki yeğenim var ve onlara aşırı düşkünüm.Onun ağlaması dan etkilenip ben de basliodum başka odada ağlamaya.Kardesime de anlattım durumu o da ısrarcı olmadi kreş konusunda.Sonra jimnastiğe gitti yeğenim uça uçaşimdi de 6 yaşında ve ilkokula başladı.Belki fikir olur diye anlatmak istedim

Bakıcılık yaptım ben iki kıza baktım biri ,4 yaşında oda öyleydi ahh minik kelebeğim özlemişim o günleri .aynı böyleydi oda ben onu uyandirdigimda okul için ağlardı bende okula bugün Noel Baba gelebilirmis vs busuru şeyler söylerdim gerçekten mi derdi evet derdim bir iki yaptım böyle kız zeki karpuz abla gelmiyor işte dedi en son ben bunu günlerce sürdürdüm kızcağız en son gelecek umuduyla sanırım . bidaha sorun yapmadı güzel güzel okula gidip geldi .deneyin isterseniz

Sizinkiler bayagi sogumus benim oglum bu kadar degil.bir tramva olabilir dediginiz gibi tsk ederim

Evettt guzel bir fikir bende sabah guzel bir bahane bulacagim cok cok tesekkur ederim

Evettt guzel bir fikir bende sabah guzel bir bahane bulacagim cok cok tesekkur ederim
Lütfen asla gerceklesmeyecek ya da yakın zamanda gerçekleşmeyecek bahaneler bulmayın. Size karşı güveni zedelenir. Arkadaşlarınla çok iyi anlaşacaksın zamanla deyin eminim bugün çok güzel bir oyun oynarsınız deyin. Ya da bir sorun bakalım çok ustelemeden kreşte bir şey mi yaşamış

Korkuyorum çok ciddi bir ifade.
Bence biraz bunun üzerine yoğunlaşın.
Çoğu çocuk ağlar, tepinir vs ama kendine böyle bir sebep bulması çok enteresan geldi.
Çocuğunuzu dinleyip, ciddiye alın derim.
En azından korkularını beraber yeneceğinizi göstermiş olursunuz.

Bende 4 yaş civarıydı oğlumu başlattığımda kreşe. Haftanın birkaç günü gidiyordu ve güvendiğim bir kreşti aynı zamanda kızımı da aynı kreşin (o zaman bu kreşe yakın taşınmıştık başka semtten) 6 yaşına göndermiş memnun kalmıştım. Ama gelin görün ki 4 yaşla 6 yaş arası sınıflar arasında uçurum var. Oğlum gitmek istemeye başlayınca gidip sınıfında durdum birkaç gün ve o zaman anladım durumu. O yaş grubu çocuklar birbirlerini tartaklıyor, bağırıyor, bir şeyler fırlatıyor, altına kaçırıyor vs. Oğluşum sakib mizaçlıydı öyle olunca kreş maceramız bir sonraki seneye kadar ertelendi. Mutlu mesut yaşadık. Şimdi ilkokulda daha iyi kreş anıları var artık diyebilirim. Yani acaba sizin küçük adamda böyle birşeyler yaşıyor olabilir mi? Öyledir demiyorum ama aklınızda bulunsun bi de bunu kontrol edersin diye anlattım.

Bence de ya 3 yaş için fazla bi kelime hatta.

Benim oğlumda gitmek istemiyor. Ama korkuyorum falan demiyor. Beni özlediğini söylüyor ben gitmiyim anne servis gelmesin diyo. Servise binince ağlama falan kalmıyor okulda da çok mutlu gelince de öyle. Ben en çok yemek problemi için yazdırdım çok şükür yemesi çok iyiymiş
Sizin minnoş neyden korkuyor onu anlamadm korktuğu şeyi üsteleyin sorun bir neymiş. Benim oğlum korkuyorum dese ben endiselenirdim herhalde ne oluyor orda acaba diye

Çok yakın zamanda aynı yollardan geçtik gecmeye devam ediyoruz. Benim kızımda ilk hafta çok severek gitti sonra ağlama krizleri vardı. Biz bırakınca 5 dk sonra en geç öğretmeni resim atardi oyun vs oynarken sanki az önce ağlayan çocuk o değilmis gibi biz öğretmeni ile hep diyalog halindeydik fikir danışırdım sabırlı olmamızı alışacağıni bize naz yaptığını çünkü okulda çok uyumlu çok mutlu olduğunu söylerdi hep. Ki bende gün içinde aldığım resim ve videolar ile bunun doğruluğunu anlıyordum . Şimdi durumlar çok daha iyi anne ben artık okula gidicem ağlamak yok bile diyor ama işte baba varsa bırakırken o gözler bı doluyor hala çokça . Dönüp dönüp öpmek istiyor hani minicik bı yüz versek kıyameti koparacak gibi. Hep konuşuyoruz net cevaplar veriyoruz seni aksam babanla almaya gelicem ben gelene kadar resmini bitir kızım diyorum mesela. Kızımda okula gitmicem dedi 1 ay kadar nerdeyse. Ama hiç korkuyorum demedi. Eğer söyleseydi bı düşünürdüm sanırım. Neden korktuğunu güzellikle sorun derim. Gerekirse öğretmen ile iletişime geçin. Korkuyorum lafı dışında herşey normal zamanla gerçekten alisiyorlar.

Gonderdigim kres te siniflar ayri en fazla 5 yas var siniflar kalabalik degil biz velileri iceri almiyorlar kameradan izliyoruz ogretmenide sevecen bir ogretmen benim kucuk bebegim var gidip kontrol edemiyorum napicam bilmiyorum

Bu gun gondermedim okula oglen evde sikilinca okul demeye basladi.bide sanirim babasi birakti agladigi gun babasindan ayrilamamis biraz once sordum gidecem diyor sende gel diyor

belki yeniden siz bırakırsanız gidebilir. bence deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…