acilll ! adetim 20 gün gecti

arkadaşlar boş yere konu sahibinin kafasını karıştırmayın.
doktoru gayet doğru yapmış
konu sahibi muhtemelen yumurtlaman olmadı bu ay.
yumurta olmayınca progesteron salgılayan cisimcik de olmadı.
adet kanaması demek progesteron çekilme kanaması demek.
adet olmadığın için rahim duvarın kalın.
progestanı kullanıp bırakınca adet göreceksin.
gebelerde düşük önlemeye yardımcı evet ama gebe olmayanlarda bir süre kullanıp bırakırsan adet olursun.
İlk defa duldum benim bildiğim adet olmayana söktürücü verirler

İlk defa duldum benim bildiğim adet olmayana söktürücü verirler
progesteron hormonu zaten adet olmamıza yarar :)
ama aynı zamanda gebeliği devam ettiren hormon.
adet olma sebebimiz progesteron salgısının kesilmesidir.
gebelik olmazsa progesteron salgılayan corpus luteum denilen cisimcik geriler, kaybolur, adet oluruz.
yumurtlamayla oluyor ama, o yüzden yumurtlaması olmayanlar adet olamıyor kendiliğinden.

çünkü sen zaten hamilesin, adet göremezsin.
progestan hem düşük önlenmesi amacıyla kullanılır, kaldı ki kesinlikle düşüğü önler diye bişey yok.
hem de adet olmak için kullanılır, 5 gün kullan bırak gayet ade olursun gebe değilsen.
Evet haklisin 5 gun kullanip birakacagini anlamadim ben.kullandigi surece adet olmuycak diye ordan yola ciktim.ilk tup bebek tedavimde bende progestani biraktiktan sonra adet gormustum.
Ben progestani sadece bebek isi icin lazim oldugunu bildigim icin baska gorevlerini hic arastirmadim.son 5 senedir ilgi alanim sadece hamile kalabilmek... adet olabilmek olmadigi icin bilmiyordum bunu..
Iddialasmadim zaten varsa bilen duzeltsin dedim sen biliyormussun duzelttin.

progesteron hormonu zaten adet olmamıza yarar :)
ama aynı zamanda gebeliği devam ettiren hormon.
adet olma sebebimiz progesteron salgısının kesilmesidir.
gebelik olmazsa progesteron salgılayan corpus luteum denilen cisimcik geriler, kaybolur, adet oluruz.
yumurtlamayla oluyor ama, o yüzden yumurtlaması olmayanlar adet olamıyor kendiliğinden.
Ben çok yaşadım adet gecikmesini çok düzensizdim ama hep söktürücü kullandım ilk burda duydum yani doğrudur

Arkadaslar az önce pembemsi cok az bir kanama geldi devami gelr heralde daha önce bu kadar az gelmedi o yüzden soruyorum :)

Back