• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acill diane 35 kullanan varmı

mervishnaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
132
0
26
Denizli
arkadaşlar 2 aydır diane 35 kullanıyrm. evli değilim. çene altı tüğlenmesi için gittim. hormonlarda hiçbişey çıkmadı. çko küçük polikistik over var dedi aslında kullanmana gerek yok ama dedi ben kuruntuluydur. ben vereyim 3 ay kullan dedi sonra doktor. 2 ay kullandım bitti. bu hafta adetim gelecek ama felaket ödem var bu gün. ilk defa bu kadar oldu. ayaklarım 2 misli şişti şuanda. özellikle sol ayağım. akşama doğru arttı bu kadar. yarın doktora gidicem inşallah ama şimdilik önerisi olan varmı. teşekkürle şimdiden

bende aynı konudan sorun yaşadım. diane 35 ağır bir ilaçtır. eğer tahlilde bir sorun çıkmadıysa genetik faktörlü bir tüylenme olabilir.bendeki öyle birşeydi. 7 ay yasmin kullandım. çok daha hafif bir ilaç ve etkili. ilaç bitince lazer epilasyonla sorunu çözdüm. çok şükür bi daha da bi sorun yaşamadım

bende aynı konudan sorun yaşadım. diane 35 ağır bir ilaçtır. eğer tahlilde bir sorun çıkmadıysa genetik faktörlü bir tüylenme olabilir.bendeki öyle birşeydi. 7 ay yasmin kullandım. çok daha hafif bir ilaç ve etkili. ilaç bitince lazer epilasyonla sorunu çözdüm. çok şükür bi daha da bi sorun yaşamadım

hap bittikten sonra lazere gidicektim inşallah zaten. hap kesin çözü değil lazer konusunda tereddütlerim vardı. iğneli epilasyonun daha iyi olduğunu önerdi arkadaşım. evt anlamadım normalde yasmin veriliyor ama bana diane verdi. dianeyi araştırdım biraz çok da iyi değil yan etkisi çok fazla. şuanda asıl problemim vücudumdaki şişlik aslında:s

arkadaşlar 2 aydır diane 35 kullanıyrm. evli değilim. çene altı tüğlenmesi için gittim. hormonlarda hiçbişey çıkmadı. çko küçük polikistik over var dedi aslında kullanmana gerek yok ama dedi ben kuruntuluydur. ben vereyim 3 ay kullan dedi sonra doktor. 2 ay kullandım bitti. bu hafta adetim gelecek ama felaket ödem var bu gün. ilk defa bu kadar oldu. ayaklarım 2 misli şişti şuanda. özellikle sol ayağım. akşama doğru arttı bu kadar. yarın doktora gidicem inşallah ama şimdilik önerisi olan varmı. teşekkürle şimdiden

Bir kaç yıl önce bende kullandım Diane35. Polikistlerime tamamen yaradı hiç bir şey kalmamıştı bir kaç ay kullandım bende. Bir kaç kilo almıştm ve gouslerim dolgunlaşmıştı baya. Başka bir yan etkisi vermemişti bende. Size yaramamış olabilir. Böyle durumlarda doktorunuzu aramanız gerekiyor benim ki her zaman değiştirebiliriz demişti. Şişlikler için bir yorumu yapamıyorum çünkü bende olmamıştı. Geçmiş olsun.

ben de tüylenme için bir yıl kullanmıştım ama yan etkisi olmamıştı,tüylenmeye de faydası olmamıştı,eczacı veya doktorunuza danışın...

çenemdeki sivilceler için diana verecekti doktor,
yan etkisinden korktuğumu ve kilo almak istemediğimi söyledim o da yazz 24+4 verdi.
daha az şişkinlik yapar dedi.
daha kullanmaya başlamadım.

hap bittikten sonra lazere gidicektim inşallah zaten. hap kesin çözü değil lazer konusunda tereddütlerim vardı. iğneli epilasyonun daha iyi olduğunu önerdi arkadaşım. evt anlamadım normalde yasmin veriliyor ama bana diane verdi. dianeyi araştırdım biraz çok da iyi değil yan etkisi çok fazla. şuanda asıl problemim vücudumdaki şişlik aslında:s

arkadaşların dediğine katılıyorum. bu tip ilaçlar kişinin bünyesine göre yan etkisi değişebiliyor. en doğru yanıtı doktorunuz verebilir. ama banada ilk başta diane verdiler eczacı bi arkadaşım ağır olduğunu söylemişti ondan duydum bende. hiç kullanmadım onun yerine başka doktora gittim o yasmini verdi... hap sadece vücuttaki hormonların salgılanmasını düzenliyor bunun içinde 6-7 ay kadar bir süre yeter diyorlar. iğneli epilasyon açıkçası biraz daha acılı ve leke riskinden dolayı ben lazer yaptırdım.. ama ikisinide gerçekten profesyonel kişilere yaptırınca bir sorun olacağını sanmıyorum. benim en çok korktuğum kan tahliliydi bir sorun çıkar mı diye ama değerler normal çıktıysa endişelenmeyin. genlerden kaynaklıdır onu da epilasyon çözüyor. bir de önerim böbrek üstü bezlerinden de kaynaklanabiliyormuş çoğu doktor atlıyor onu bakmıyor. isterseniz onu da kontrol ettirin aklınızdan tamamen çıksın.

Yüzde ve Vücutta Aşırı Tüylenmenin Nedenleri:
Op.Dr.Taşdemir aşırı tüylenmenin genellikle kandaki androjen(erkeklik hormonu) artışına bağlı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: "Androjen erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere, hem erkek hem de kadınlarda bulunan hormonlardır. Androjenler ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert, uzun kıllara dönüşmesine neden olur. Androjen düzeylerinin yükselmesine ve bunun sonucu olarak da tüylenmeye neden olan bu durumları
şöyle sıralayabiliriz;

Menopoz: Bu dönemde yumurtalıklardan östrojen (kadınlık hormonu) sentezi azaldığı halde androjen sentezi devam eder, buna bağlı olarak kıllanma görülebilir.
Genetik: Annesinde veya büyükannesinde aşırı tüylenme olan kişilerde aynı hastalığın görülme olasılığı fazladır.
İlacın Etkileri: Erkeklik hormonları veya androjenlik özellikler gösteren ilaçlar alan kişilerde aşırı tüylenme görülebilir.
Polikistik Over Hastalığı: Bu hastalıkta yumurtalıklarda bir çok kist oluşur ve erkeklik hormonları fazla üretilir. Hastalarda aşırı tüylenme, düzensiz yumurtalama, adet düzensizlikleri, kısırlık ve şişmanlık görülür.
Yumurtalık Tümörleri: Nadir görülen ve androjen salgılayan tümörler de aşırı
tüylenmeye neden olur.
Böbrek Üstü (adrenal)Bezleri: Androjenler böbrek üstü bezinde üretilir. Bu böbrek üstü bezlerin büyümesi fazla androjen üretilmesine ve aşırı tüylenmeye neden olur.

herkese çok teşekkür ederim. doktor hormonal bozuklukta üst bacak, üst kol, göğüs, sırt ve karın bölgesi ölçüt dedi. benim öyle bi problemim yok şükür. sadece çene altımda. nitekim hormonlarda birşey çıkmadı ama büyüklüğünü hatırlamıyrm çok küçük dedi polikistik over var dedi. hapı neden verdi anlamadım. özele gitmiştim. acaba hap vermeden yollamıyım diye mi yaptı anlayamıyrm kafamı kurcaladı. bugün büyük ihtimallle bir de dahiliyeye gitmeyi düşünüyrm. evet böbrek üstü bezleri ne de baktırmam lazım. belki de vücudumdaki şişlik de ondan kaynaklanıyor olabilir

Back