merhaba niye kendini bu kadar zorluyorsun yaa 1 gün dinlen 1 gün ilişki yeter zaten siperm deki hücreler 2yada 3 gün yaşar yani ilişkiden iki gün sonrada gebelik olur inşallah hamilesindir ama adetine 8 gün var diyorsun adet öncesi belirtileri olabilir üşütmüş yada enfeksiyon kapmış olabilirsin gebelikten şüpeleniyorsan kan tahlili yaptır belki hamilesindir idar da çıkmayabilir ama kanda kesin çıkar
Hay Allah razi olsun cevapladiginiz icin.gun asiri derken bi gun yapip bigun yapmadik.bende pko vardi 1cm kadar ve sogan suyuyla yendim cok sukur bide vajinusmus vardi tabi o da cok yeni bitti.O kadar cahilim ki bu konuda anlatamam.agrim ve yanmam cok fena artiyordu korkuyorum da esim de uyuyor napicagimi bilemedim.
Simdi biraz hafifledi ama gecmedi midemin bulantisi artti.o kadar cok cocuk baskisi var ki uzerimde stresten de olmu olabilir ama bilemiyorumbu sekilde yumurtlama gununden 1-2gun sonra bu tarz belirtiler olur mu?hamile kalsam hemen 2-3gun olmus olabilir en fazla belirti gosterirmi?mevlam insallah hayirlisiyla o cemreyi isteyen herkesin rahmine dusurur saglik sihatle..
Kafama takilan bisey daha var;spermler iceri bosalinca tam da yumurtlama gununse sonrasindaki asamalar gun gun nasil gerceklesiyor acaba cok arastirdim ama bulamadim.yani yumurtlama olucak tamam da o spermler yumurtaya kac zamanda variyo sonra neler oluyo.acaba hemen olan bisey mi ki bu belirtilere sebep olan dollenme durumumuofff hicbisi bilmemek cok zor
Sperm ve yumurta hücresinin döllenme öncesi ve sonrasındaki hareketleri hakkında bazı bilgiler:
- Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
- Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur.
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
- Rahim içerisinde blastokistin yerleştiği yer çoğunlukla rahim arka duvarının üst kısmında orta hatta yer alır.
Yumurta hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
Yumurta hücresi kadın vücudunda yumurtalıktan salındıktan sonra ortalama 1 gün (24 saat) yaşayabilir.
Sperm hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
- Sperm hücresi ilişki sonrası kadın vajinasına ulaştıktan sonra ortalama 3 gün (en fazla 5 gün) yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlama olmadan 3 gün önce gerçekleşen bir ilişki bile gebelik oluşmasına sebep olabilir. Ancak yumurta hücresi en fazla bir gün yaşayabildiği için yumurtlamanın üzerinden 1 günden fazla süre geçtiğinde ilişki olsa ve sperm olsa dahi hamilelik oluşamayacaktır.
vallahi eline sağlık ne güzel yazmışsın bizleri bilgilendirdin ama benim sorunum da kasıklarımda ağrı var yumurtlama günümmü desem adetim ayın 3 ünde olacak ama bende polikistik over var adet olmaya bilirimde düzensiz adet görüyorum o yüzden yumurtlama günümde düzensiz olmuyomu vallahi kafam çok karışık ne olacam ben yaa :2:
Sperm ve yumurta hücresinin döllenme öncesi ve sonrasındaki hareketleri hakkında bazı bilgiler:
- Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
- Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur.
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
- Rahim içerisinde blastokistin yerleştiği yer çoğunlukla rahim arka duvarının üst kısmında orta hatta yer alır.
Yumurta hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
Yumurta hücresi kadın vücudunda yumurtalıktan salındıktan sonra ortalama 1 gün (24 saat) yaşayabilir.
Sperm hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
- Sperm hücresi ilişki sonrası kadın vajinasına ulaştıktan sonra ortalama 3 gün (en fazla 5 gün) yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlama olmadan 3 gün önce gerçekleşen bir ilişki bile gebelik oluşmasına sebep olabilir. Ancak yumurta hücresi en fazla bir gün yaşayabildiği için yumurtlamanın üzerinden 1 günden fazla süre geçtiğinde ilişki olsa ve sperm olsa dahi hamilelik oluşamayacaktır.
Yaa sende de mi kasik agrisi varAllah sifa versin en kisa zamanda hepimize.soyle oldu ben adetim biter bitmez sabah ac karnina basladim bi bardak icme suyunu ocakta kaynattim icine bir sari yemeklik sogani kabugunu guzelce yikayip ama soymadan dorde bolup attim ve t 5dk kaynattim sonra 5dk agzi kapali dinlendirip sicaktan biraz ilik olucak sekilde yudum yudum ictim.ayagimin altina da sicak su torbasi koydum normalde aksam da yapilmasi lazimdi ben yapmadim usendim.sonra 8.gun tam pazar gunuydu kahvaltiya gitmistik hatta bi anda kasigima bi agri saplandi ama oluyorum sandim hemen acile gittik orda nobetci doktor ultrasonla bakti(o donem vajinusmustum)kistin duruyo hala diyip bisi bulamadi ama ben agridan adim atamiyorum neyse eve geldik 1hafta sonra baska doktora gittim alttan ilk kez muayne yaptirdim ve kistten eser yoktu cok sukur zaten 1cm kucuk bisiydi ve adetlerim duzenliydi bende hasimato var ondan olustu buyuk ihtimal.normalde sabah aksam 15gun icip 1 hafta ara verip 10gun daha iciliyo sonra 1ay bekleyip tekrarlaniyo gecmezse insallah iyi gelir dua ederek baslayin sifa ayetlerini okuyun ben oyle yapmistim
ya bende aynısnı yaptım ben de bi değişiklik olmadı bünyeden dolayıdır şimdi başka topikte duydum agnucaston diye bi ilaç varmış hayıt hapıymış eczanede satılıyormuş çok iyi diye duydum hamile kalanlar da var ben adetimin birinci günü başlıyacağım bakalım sonuç ne olacak
Arkadaşlar çok acil bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var.adetim bittikten 3gün sonra gün aşırı ilişkiye girdik eşimle ve bu arada ovulasyon testi yapıyorum.pazar silik Pazartesi salı baya belirgin Çarşamba yani bugün yine silik çizgi çıktı ve biz cuma gece pazar gece salı öğlen ilişkiye girdik ve bugün sag kasığımda öyle böyle değil çok şiddetli bi agrı var.rahimin olduğu bölgede şişlik var.midem bulanıyoracayip de idrara çıkıyorum.adetime 8gün kaldı ve öğlen de rahim bölgesinden başlayıp bacak içlerimden diz kapaklarına kadar yayılan acibiber sürmüş gibi bi yanma vardı bu agrı ve yanma neyin nesi anlamadım daha yumurtlamam yeni oldu aklımı oynatıcım ağrıdan bide bacağıma vuran yanmam biber sürümüzün gibi lütfen bi yardım edin bişi söyleyin böyle olan varmı neden olduğunu bilen acaba yumurta mı döllenmeye başladı :2:
Canim yumurta dollenmesi yani eger sperm yumurtacklardan birine ulasmissa 3-4 gun icinde dollenir.fakat mide bulantisi gibi bi belirti yassman zor cunku mide bulantisi gebeligin 6.haftasinda olur.psikoljk olabilir kendini kasma.ayrica agi ve sizi yanma hissi iltihap belirtisi de olabilir.Hay Allah razi olsun cevapladiginiz icin.gun asiri derken bi gun yapip bigun yapmadik.bende pko vardi 1cm kadar ve sogan suyuyla yendim cok sukur bide vajinusmus vardi tabi o da cok yeni bitti.O kadar cahilim ki bu konuda anlatamam.agrim ve yanmam cok fena artiyordu korkuyorum da esim de uyuyor napicagimi bilemedim.
Simdi biraz hafifledi ama gecmedi midemin bulantisi artti.o kadar cok cocuk baskisi var ki uzerimde stresten de olmu olabilir ama bilemiyorumbu sekilde yumurtlama gununden 1-2gun sonra bu tarz belirtiler olur mu?hamile kalsam hemen 2-3gun olmus olabilir en fazla belirti gosterirmi?mevlam insallah hayirlisiyla o cemreyi isteyen herkesin rahmine dusurur saglik sihatle..
Kafama takilan bisey daha var;spermler iceri bosalinca tam da yumurtlama gununse sonrasindaki asamalar gun gun nasil gerceklesiyor acaba cok arastirdim ama bulamadim.yani yumurtlama olucak tamam da o spermler yumurtaya kac zamanda variyo sonra neler oluyo.acaba hemen olan bisey mi ki bu belirtilere sebep olan dollenme durumumuofff hicbisi bilmemek cok zor
Canım yanma şikayeti yüzde doksan iltihap oluyor Allah korusun hamile kalmana engel olablidiği gibi gebelik oluşmuşsada düşüğe neden oluyor diye biliyorum bence hemen bi dr a görünmen lazım bekleme
Canim yumurta dollenmesi yani eger sperm yumurtacklardan birine ulasmissa 3-4 gun icinde dollenir.fakat mide bulantisi gibi bi belirti yassman zor cunku mide bulantisi gebeligin 6.haftasinda olur.psikoljk olabilir kendini kasma.ayrica agi ve sizi yanma hissi iltihap belirtisi de olabilir.
Daha cok yeni gittim doktora bisey cikmadi cok sukur suan yanmam yok tamamen gecti sag yumurtaligimda bi agirlik ve batma hissi vAr.Rabbim hayirlisini versin:)
geçmiş olsun canm. benm de sol kasiigimda batma var.ben de merak ettgm.icin dikkatimi çekti. bende iltihap da yok acaba dollenme belirtisi olablrmi ki
Cok sagol canim ya.yatiyorum evde perisan haldeyimbende de inan hic belirtisi yok hatta bobrekler mesane her yer temiz cikti ama idrarda kan tespit etmisler hozle gorunmeyen ve cok ufak kum zerrecigi.insallah dollee yasiyorsundur Allah gonlune gore versin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?