Acil yardm ltfen....

sulekolik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
15
0
mesajlarım siliniyor ..:KK43: erkek arkadşımda hepatit b var. ben daha öbce 2 aşımı olmuştum okuda iken ..şimdi 3 cü aşımı olmak üzereyim . ancak hepatiti b nin kan ve cinsel yolla bulşatığıın öğrendim acaba bana bulaşmışmıdır ? :KK43: lütfen bilgiis olan cevap versin lüytffeenn ..( (tam olarak bi cinsellik olmadan da bulaşmış olabilirmi.

benim bildiğim hepatit b ilk doz aşı olununca korunma başlıyor. Sen ikinci dozu da olmuşsun bence korkmana gerek yok ama gene de 3. dozu olacağın zaman doktoruna bir danış.

Bir de o hepatit aşılarını olduktan 5 sene sonra kanda hala bağışıklık varmı diye baktırmak gerekiyor bazı insanlarda aşıdan 5 yıl sonra tek doz aşı olmak gerekebiliyor. Bu grup dışında aşı ömür boyu koruyucudur. Benim bir yakınımın başına bu geldi, yıllar önce hepatit b aşısı olmuştu ama ameliyat olduğu hastaneden hepatit b kaptı. Aklında olsun.

Ayrıca hepatit B sadece kan ve cinsel yolla değil, tükürükle de bulaşıyor hepatitli kişinin yediği çataldan yemek, diş fırçasını kullanmak, traş bıçağını kullanmak, tırmak makası gibi kişisel aletlerini kullanmakta hastalık bulaştırır bu da aklında olsun. Bu yüzden kuaförde manikür yaptıracağın zaman kesinlikle kendi manikür setini götürmelisin sakın bilmediğin yerde manikür ve ağda yaptırma.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim bilgilerin için çok sağol birde şöyle bişey var. tanıyorum ama oldu yani..olan la ölmüşe çare yok .. ablam taşıyıcıydı . doğum yaptı şu an ne eşind nede çocuğunda bu hastalık yok ... sadece kendinde var bizden birinede bulaşmadı ... erkek arkadaşımdada var oda taşıyıcı geçmişse de ondan geçmiştir. genede tam bir cinselk olmadan bulaşırmı? taşıyıcala bulaştırmaz yazıyor bir sitede ama ..çok yetersiz bilgi.

benim bildiğim taşıyıcılar hasta olmaz ama insanlara bulaştırırlar. Adı üstünde taşıyıcı. Ayrıca taşıyıcıların sağlık dosyalarına hepatit B + yani pozitif yazarlar ve hasta kategorisine koyarlar. Ama doktor değilim ötesini bilemem. Doğumdan sonra bebeğe hemen koruyucu önlem alınırsa - ki alınmıştır bebek hastalanmaz, ablanın eşinin aşısı vardır. Tam cinsellik olmadan bulaşır mı onu bilemem ama 2 doz aşı olmuşsun. Bence korkma ama aşı olacağın zaman doktora mutlaka sor 2. dozdan sonra hepatit b ile temasım oldu ne yapmalıyım de..
3. yani son doz aşını da sakın sakın ihmal etme.

teşekkrüler bugun gidip srdum . ama söleyemedim . kadına oda git test yaptır dedi. hiç ilgilenmdei şu devlete ait hastanelerden nefret ediorum ... naısl soracağımıda bilmedeim yarın inaşllaah gidecğim.. offf :KK43: teşekkrü edrim tekrar

X