acil yardımm lütfennn...

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
sezeryanla doğum yaptım , sütüm doğumdan sonra damla damla gelmeye başladı, 1 ay boyunca bebeğimi sadece emzirdim ancak 1.ayın sonunda bebeğim sadece 450 gr.almıştı.sağma makinesi alıp sütümün ne kadar geldiğine bir baktım ki 10-20 ml.çıkıyor iki göğsümden. doktor mama takviyesine başlamamız gerektiğini söyledi, çünkü bebeğim hem 2200 gr.doğmuştu hem de kilo alımı çok azdı ve de ağlıodu sürekli.mama vermeye başladığımızda ağlamaları durdu,kilo alımı arttı.tabi ben de bu arada süt artırıcı ne var ne n e yok hepsini yedim-içtim ancak nafile...artmadı hiç,kendiliğinden akmadı bile,çamaşırımda leke bile görmedim..
şu an bebeğim 4 aylık ,ee tabi beni emmiyo diyebilirim çünkü sinirleniyor süt gelmiyor diye, sütümü sağıyorum 5-10 ml.mamaya karıştırıp veriyorum... gün geçtkçe azaldığını hissediyorum , bu durumda ne yapabilirim.? sütüm neden hiç artmıyor ?

benim de ilk ay öyle olmuştu mama verince gece sütüm birikiyodu.ama az gelse bile sürekli emzirdim.emdikçe çoğaldı çok şükür.bide haşlanmış mısır çok fayda etti. inş sütün artar arkadaşım.

Sebul çok geçmiş olsun arkadaşım
Bu durumda olan ne ilk ne de son annesin, o nedenle üzülme ve bebeğini üzme.
Tabiki bebek için en iyi anne sütüdür ama olmayınca yapılacak birşey yoktur. Sütünü artırmak için elinden geleni yaptın zaten, bundan daha fazla yapılacak birşey yoktur.
Bir çok bebek mama iyi besleniyor ve çok sağlıklılar. Çok fazla üzülme, olan sütünü de kaybedeceksin.
sen emzirmeye devam et, bebek 1 damla süt alsa bile yeterlidir. 1 damla süt, 1 damla ilaç ile eşdeğer.
Sağlıklı günler dilerim.
Bebeğin hayırlı olsun.

bende sezeryanla doğum yapmama rağmen ilk ay okadar sutum vardıkı oğlum sarılık için hastanede yatarken hemşireler şasırmıştı.. bi göğsümden 125 cc lik biberonu full doldurmuştum.. sonra eşim ve ailesiyle yasadığım sıkıntılardan sutum kesilıcek dıye cok korktum..ve gercekten azalmaya basladı..ilk ay sadece beni emmesine rağmen 1 kılo almışken ıkıncı ay neredeyse gece hariçki gece 5 dkdan fazla emmez mamayla besledim ve 700 grm aldı.2.ay sutumu artırmak için neler yapmadım kuru soğan beyz uzum helva bulgur dereotu roka ayva kompostosu vs vs vs..çok ağır grıp olduğum için 1 haftadır annemdeyim..ve cok rahatım..ustelık neredeyse sudan baska bısey tuketemıyorum..ama bı sutum var maşallah..su anda 66 günlüğüz ve anladımkı asla sütüm az dıye dusunme sakın stres yapma ve cok sıvı tuket sadece su bile yetiyor...

canım ya oncelıkle sıkıntı yapma bunu psıkolojıyle cok alakalı demıstı doktor bebegının agzına werırken acaba dıye baslama oncelıkle bırde sutum cogalacak dıye kompostoları serbetlerı dayama bence ayran maden suyu havuç ve su ayranı ayaktayken iç damarlarındam goguslerıne nasıl ındıgını hıssedeceksın ben bunları yaptım faydasını gordum gule gule buyut canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…