kızlar merhaba.ben kaçarak evlendim malesef babam yok .eşimin babası da beş 6 ay önce vefat etti.vefat ettiği için düğünü ertelemek zorunda kaldık.şuan 13 haftalık hamileyim . 27 nisan da düğünümüz var .düğün salonunu gelinliği vs tuttuk bunların hepsi düğün parası ile düğünden sonra ödenecek .kayınvalidem 3 milyar para veriyor düğünden sonra 5 milyar olarak istiyor.ayrıca hiçbir masrafa karışmıyor bankasında 17 milyar para var üstelik maddi olarak annem ile aynı güçteler fakat benim annem beyaz eşyamı mutfak yemek masamı televizyonumu felan hep o aldı .kayınvalidem ise 2.500 tl lik bir tane bilezik yaptı ve yatak aldı.bakın yatak odası değil sadece yatak . düğüne bir ay var ve sürekli kavga ediyoruz eşimle.eşim benim ailemi sevmiyor ama kendi ailesine toz kondurmuyor.hiçbir masrafa karışmıyor.bizim de pek durumumuz yok.birşey istediğimden değil ama benim çok zoruma gidiyor 3 milyar para verip 5 milyar olarak geri istemesine .sizce ne yapmalıyım.
Kaçarken her şeyi göze alarak kaçmışsınız belliki, kaçtıktan sonra tanimayacaginiza gore. Hem düğün olmadan neden hemen çocuk yaptınız ki. 1 aya karniniz da tamamiyle büyüyecek.
Ne diyeyim ki Allah yardım etsin.
Sizce de bunları düşünmek için çok geç değil mi?
Kocanızla, pardon hatta çocuğunuzun babası olan kocanızla
para için, masraf için kavga etmeniz, ilişkinizi yıpratmanız mantıklı mı?
Kaça kaça evlendiğiniz adama aşkınız bu kadar mı?
Düğün babası vefat ettiği için ertelenmek zorunda kaldı.nikah yapıldı kazare hamile kaldım. Aslında kaçmak da değil bizimkisi. Annem bir adamla ilişki yaşadığı için kardeşimle beni evde istemedi kovdu. Sığınacak gidecek konuşacak kimsem yoktu
Öncelikle ondan gelen, Allahtan gelsin... deyin. Sonrada mümkünse o parayi ondan almayin. Üc verip bes almak ne demek ya. Belki herkes diyecek ki,kendi ayaklarinin üstünde durmayi ögrensinler falan... Ama biz anne babalar cocuklarimiza bakmaktan, onlara yardim etmekten sorumlu degil miyiz? Tabii kocasi öldügü icin güvence ariyor olabilir. Ama dedigim gibi bence ondan almayin, kredi falan cekin. Bi de simdiden araniza saygi cercevesinde bir mesafe koyun.
kızlar merhaba.ben kaçarak evlendim malesef babam yok .eşimin babası da beş 6 ay önce vefat etti.vefat ettiği için düğünü ertelemek zorunda kaldık.şuan 13 haftalık hamileyim . 27 nisan da düğünümüz var .düğün salonunu gelinliği vs tuttuk bunların hepsi düğün parası ile düğünden sonra ödenecek .kayınvalidem 3 milyar para veriyor düğünden sonra 5 milyar olarak istiyor.ayrıca hiçbir masrafa karışmıyor bankasında 17 milyar para var üstelik maddi olarak annem ile aynı güçteler fakat benim annem beyaz eşyamı mutfak yemek masamı televizyonumu felan hep o aldı .kayınvalidem ise 2.500 tl lik bir tane bilezik yaptı ve yatak aldı.bakın yatak odası değil sadece yatak . düğüne bir ay var ve sürekli kavga ediyoruz eşimle.eşim benim ailemi sevmiyor ama kendi ailesine toz kondurmuyor.hiçbir masrafa karışmıyor.bizim de pek durumumuz yok.birşey istediğimden değil ama benim çok zoruma gidiyor 3 milyar para verip 5 milyar olarak geri istemesine .sizce ne yapmalıyım.
Ben de bunu anlamıyorum. Paran yoksa düğün yapmayacaksın. İlla bir şart olmuş düğün de düğün. Sanki bir şey oluyor. Acıyorum o giden paralara. Sade nikah bitti. Evini de bir iki parça diz tamamdır. Biz de eşimle aldık eşyalarımızı. Aileler sormadı bile neyiniz eksik diye. Borçla krediyle aldık bitti.
Eşim yeni işe girdi okulu yeni bitti. Babası öldüğünde annesine kardeşine ve eşime kişi başı 7.500 tl miras gibi birşey düştü. Fakat onu da elinden aldılar. Düğünden gelen altın ve paraları da istiyor kaynanam diyor ki ; sen mi taktın o altınları paraları hep biz götürdük bunlar ne kadar mantıklı. Eşim bunalıma giriyor sinir hastası oldu
Ben de bunu anlamıyorum. Paran yoksa düğün yapmayacaksın. İlla bir şart olmuş düğün de düğün. Sanki bir şey oluyor. Acıyorum o giden paralara. Sade nikah bitti. Evini de bir iki parça diz tamamdır. Biz de eşimle aldık eşyalarımızı. Aileler sormadı bile neyiniz eksik diye. Borçla krediyle aldık bitti.
Eşime kredi çıkmıyor. Keşkr çıksa. Elimizde ki paraya göz dikiyorlar biz de borçla harçla yapıyoruz zaten. Sıkıntıyı biz çekiyoruz ama düğünü kaynana yapmış oluyor. Birşey almıyorlar destek çıkmıyorlar olsun diyoruz ama elimizdekini de istiyorlar. Bari bunu yapmasınlar
Sizce de bunları düşünmek için çok geç değil mi?
Kocanızla, pardon hatta çocuğunuzun babası olan kocanızla
para için, masraf için kavga etmeniz, ilişkinizi yıpratmanız mantıklı mı?
Kaça kaça evlendiğiniz adama aşkınız bu kadar mı?
Eşimle resmi nikahımız var. Resmi nikahımız olunca bu çocuk oldu. Çocuğunuzun babası olan kocanızla diye belirtmenize gerek yoktu. Eşimle normalde çok iyi anlaşıyoruz. Ailem yardım etmiyor ne yapayım diyor tamam diyorum etmesinler. Borçla yapıyoruz. Düğünden gelecek altın ve paraları da istiyor siz takmadınız onları biz götürdük ki getiriyorlar diyor. Gözünü para bürümüş. Destek olmuyor bari köstek olmasın diyorum bende. Yorum yaparken keşke kendi başınıza gelmiş gibi empati yaparak yazsanız
Eşimle resmi nikahımız var. Resmi nikahımız olunca bu çocuk oldu. Çocuğunuzun babası olan kocanızla diye belirtmenize gerek yoktu. Eşimle normalde çok iyi anlaşıyoruz. Ailem yardım etmiyor ne yapayım diyor tamam diyorum etmesinler. Borçla yapıyoruz. Düğünden gelecek altın ve paraları da istiyor siz takmadınız onları biz götürdük ki getiriyorlar diyor. Gözünü para bürümüş. Destek olmuyor bari köstek olmasın diyorum bende. Yorum yaparken keşke kendi başınıza gelmiş gibi empati yaparak yazsanız
Benim başıma daha beteri geldi de böyle yazıyorum.
Normalde çok iyi anlaştığım eşimle şu sizin durduğunuz noktada para için kavga etmezdim.
Ailem yardım etmiyor ne yapayım diyor işte.
Doğru ne yapsın mesela?
Siz de tamam etmesinler deyip ardından kavga ediyorsunuz.
Değer mi?
Cidden ilişkinizi yıpratmaya değer bir konu olarak görüyorsanız devam edin..
İlerde karşınıza daha başka sorunlar çıkacağı için şimdiden tüketmeyin bir şeyleri
diye yazıyorum bunları ama pek etkisi olmayacak anlaşılan..