• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Acil yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
kızlar bebeşim 2-3 gündür meme almıyo daha doğrusu emzirmek için kucağıma aldığım anda ağlamaya başlıyo (sanırım memenin koksunu alıyo) zorla meme veriyorum 3 saatte bir emzirmek istiyorum ama her defasında resmen savaşıyoruz kan ter içinde kalıyorum
bunun nedeni yalancı meme olabilirmi? yoksa sıcaktanmı böyle yapıyo bıraksam 5 saat uyuyo 5 saatin sonunda emmek istiyo
şuanda 2 aylık siz ne kadar zamanda emziriyosunuz ve ne kadar emiyo?
2-3 gündür çok mutszum :a015:

cnm benım kızda gecen gun boyle yaptı valla cok zor bıgundu neysekı bıgun surdu bende baktım emmıyo sutumu sadgım bıberonla verdım de bıraz karnı doysun dıye ama sagarken cok fazla sagamadım elle sagmak cok zor bı yandan aglarken bı yandan sagmak daha zor tabi neyse ondan sonra uyuttum uyuduktan sonra aldım yarı uykulu halde emzırdım o zaman emdı de rahat rahat uyudu uyurken emzırmeyı dene ıse yarıyo

Canım benim sütüm az olduğu için mama da veriyorum.Geçenlerde biz de yaşadık aynı sorunu.Emzirmek için adığımda çok feci ağlıyordu oğlum ama ben ağlasa da emzirmek için zorladım.Birkaç kez çekse bile yine de her seferinde emmeden bırakmadım.Böylece iyice soğumamış oldu memeden.Şimdiyse şükür ki güzel güzel emiyor.Bence sen de sakın ağlıyor diye bırakma.Umarım çabuk atlatırsınız.

bence yalancı emziği hemen kes, emme içgdüsüyle doğar bebekler yalancı emzik olmayınca mecbur göğsünü emecek. biberon da vermediysen henüz daha şanslısın. ben de yalancı emzik vermiştim, hatamı sonradan anladım. bazı bebekler çok iştahlı olur yalancı emzik etkilemez ama iştahlı olup olmadığını şu anda anlayamazsın. garibim ağlasa bile sesi çok az çıkıyordur şimdi kimi rahatsız etsin o sesle. ben verdikten sonra gitgide emme saatlaeri uzamıştı miktar azalmıştı. ben de hep ya uyuyacağa yakın ya da uyurken emzirdim, şimdi uyanıkken ne süt içiyor ne de bişey yiyor. belki de uykuda beslenmeye alıştı.
bence yalancı emziği kes ve her ağladığında meme ver , ağlamazsa da 2 saatte bir sakin bir şekilde huzurlu sessiz ortamda kimse yokken meme ver.

benim bebeğimde sıcaklar başlayınca öyle pek emmedi ama sonra düzeldi. bazende annenin sıktığı parfümden yada ter kokusundan falan emmek istemeyebilirlermiş. bebeğinin genel görünüşü iyiyse sorun olacağını sanmam ama bu arada sütünü sağsan iyi olur çünkü göğsün şişer ve süt üretimi azalacağından sıkıntı olur.

sütümü sağıyorum fakat onu vermek içinde bibrona başvurmak lazım bu seferde ona alışıyo anne memesini bırakıyo diye pek vermek istemedim gece daha iyi emiyo gündüzleri savaşıyoruz yalancı emziksiz uyumuyo illa onu alarak uykuya dalacak şimdiye kadar hiç almazdı şimdi ise onsuz uyumuyo memeyi ağzına dayıyorum ama kıyametler kopuyo ne yapacağımı şaşırıyorum bende iyice acıkana kadar bekliyorum o zmn yumluyo kaydirigubbakcemile3

yalancı memeden kurtar doktorum bana yalancı meme verirsen çocuğun açlığını tokluğunu bilemez baştan kolayına gelir ama sonra çok uğraşırsın demişti cnm benden tavsiye..

yaaa napıcam ben ama bizimki yalancı memeyi sadece uyuyacağı zmn alıyo o kdr normalde aramıyo zaten artık saatlerini belirledim 2.5 saatte bir emziriyorum zaten o da acıkmış oluyoki hemen yumuluyo

emmeyi reddediyo olabilir, ben başaramamıştım bebeğim emmeyi reddetti, çok uğraştım ama olmadı, gece yarıları saat başı kalkıp acaba emermi diye denedim ama ne zaman memeyi versem iki ck cuk edip sonra kendini geri atıyodu, gece yarıları boğuşuyoduk çocukla resmen, sonunda ben yenildim başarısız oldum, emzik manyaklığımız da yoktu halbuki, ama bi yerde engelleyemiyosun, 4 aylıkken memeyi reddetmeye başladı zaten , tam ek gıdalara başladığımız zamanlarda, sürekli bağırıyodu, meme veriyodum istemiyodu, en sonunda su biberonunun ağzını çıkarttım verdim onu emdi uyudu, sonraki gnler yine uğraşmaya devam ettim ama hiçbi şekilde kabul etmedi, acaba sütümü mü beğenmiyo diye sağıp verdim o şekilde aldı, sorunu benim mememden emmicekmiş yani, inşallah emmeyi reddetmez bebeğin, insanın gücüne gidiyo, herkes emziriyo ben emziremiyorum, sütüm de vardı en çok o koyuyo, hani sütüm olmasa dicemki zaten sütüm yoktu emmiyodu, ama sütün varken emmemesi çok koyuo insana, emmiyosa bari sağayım vereyim dedim ama zamanla da kesildi, illaki kendisinin emmesi gerekiyo, sağmakla süt kesiliyo, kolay gelsin canım, ne yap et memeden soğumasına izin verme

emmeyi reddediyo olabilir, ben başaramamıştım bebeğim emmeyi reddetti, çok uğraştım ama olmadı, gece yarıları saat başı kalkıp acaba emermi diye denedim ama ne zaman memeyi versem iki ck cuk edip sonra kendini geri atıyodu, gece yarıları boğuşuyoduk çocukla resmen, sonunda ben yenildim başarısız oldum, emzik manyaklığımız da yoktu halbuki, ama bi yerde engelleyemiyosun, 4 aylıkken memeyi reddetmeye başladı zaten , tam ek gıdalara başladığımız zamanlarda, sürekli bağırıyodu, meme veriyodum istemiyodu, en sonunda su biberonunun ağzını çıkarttım verdim onu emdi uyudu, sonraki gnler yine uğraşmaya devam ettim ama hiçbi şekilde kabul etmedi, acaba sütümü mü beğenmiyo diye sağıp verdim o şekilde aldı, sorunu benim mememden emmicekmiş yani, inşallah emmeyi reddetmez bebeğin, insanın gücüne gidiyo, herkes emziriyo ben emziremiyorum, sütüm de vardı en çok o koyuyo, hani sütüm olmasa dicemki zaten sütüm yoktu emmiyodu, ama sütün varken emmemesi çok koyuo insana, emmiyosa bari sağayım vereyim dedim ama zamanla da kesildi, illaki kendisinin emmesi gerekiyo, sağmakla süt kesiliyo, kolay gelsin canım, ne yap et memeden soğumasına izin verme

ayy cnm bnm yaa demekki o tembelliğe alışmış anne memesini emmek daha bi uğraş istiyo diğerlerinden hemen geliyo tabii bizimki emmeye başladı şimdi çok şükür arada bir böyle huysuzlanıyo bebeğim kakasını 3 günde 1 yapıyo ben ona bağlıyorum huysuzluğunu rahatsız oluyo tabii o sorunumuzda ortadan kalksa ne güzel olur bende emmediği zmnlar sağıyorum onuda kaşıkla veriyorum azar azar tabii alışmasın bolluğa:olmaz:

ayy cnm bnm yaa demekki o tembelliğe alışmış anne memesini emmek daha bi uğraş istiyo diğerlerinden hemen geliyo tabii bizimki emmeye başladı şimdi çok şükür arada bir böyle huysuzlanıyo bebeğim kakasını 3 günde 1 yapıyo ben ona bağlıyorum huysuzluğunu rahatsız oluyo tabii o sorunumuzda ortadan kalksa ne güzel olur bende emmediği zmnlar sağıyorum onuda kaşıkla veriyorum azar azar tabii alışmasın bolluğa:olmaz:

ya canım eğer genel anlamda huzursuzluğu yoksa karnı da sert değilse olabilir, anne sütü alan bebekler daha az dışkılarmış, çünkü anne sütünün hemen hemen tamamına yakını vücutta sindiriliyo, çok az bişey kalıyo, o da bğaırsaklarda birikene kadar bikaç gün geçiyo olabilir, bazı arkadaşlarımın bebekleri kakalarını 5-6 gün yapmadıkları olmuştu, sakın ola poposuna kulak çubuğuymuş vs bişeyler sokayım deme, bağırsaklarını tembelliğe itersin, poposunun yırtılma ihtimali de var tabi, bir de olur olmaz fitil yada kaka yapsın die ilaç falan verme, bi kere popoya müdahale etme, onu en son çare yaparsın, hiçbi şekilde kakasını yaptıramazsanız yani, ilaç da vermemeye gayret et, bağırsakları tembelleşmesin, olmazsa hergün 1 çay kaşığı falan zeytinyağı içir, ıhlamur falan içir, bağırsaklarını yumuşatır, ama asla popoya müdahale yok tememmi şeker :olmaz:

Back