• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım

glsmhmt

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
1.712
1.895
333
1.sınıfa giden oğlum var ikidir şikayet alıyorum sorun başka arkadaşına ödev yaptırıyormuş yada derste yazı yazdırıyormuş. Kesinşikle çok yanlış. Benim oğlum çok özgüvenli öğretmenide öyle yorumluyor.
Diğer çocukta kırılgan endişe ve kaygı sorunu varmış. Oğluma yapma dediğimizi çok dinlemiyor . Yapıyor tekrarlıyor ne yapmalıyım sözümüzü basıl dinletmeliyiz ve bu huyundan nasıl vazgeçirmeliyim. Sakince anlattım hatasını tekrarladı. Önerilerinize açığım anneler

Öncelikle neden böyle bir yola başvurduğunu anlamaya çalışın. Yazarken yoruluyor mu, evdeki düzen çok mu sıkı? Daha bir sürü neden olabilir, ama burada konuşulacak kadar kısa değil. Eğer o arkadaşının yanında oturtuluyorsa, belki iki çocuğu ayırmak davranışı azaltabilir. Tabii bu sizin konunuz değil ama, aslında o kaygılı denilen çocuğun ailesiyle de iletişime geçmeli okul. Sizi ilgilendiren kısım, o çocukla nasıl bir ilişkisi var, hangi yaklaşımla kabul ettiriyor arkadaşına istediklerini yaptırmayı? Bir de özgüven ile baskıcı karakter çok karıştırılabiliyor. Çocuğunuz evde de her istediğini yaptıran bir karakterde mi? Esas odaklanılması gereken ebeveyn tutumları ve çocuğu bu davranışlara iten diğer nedenler. Ama buna ek olarak, verilen ödevleri takip edebilir ve arkadaşı ödevini yapmış olsa dahi evde kendisinin yapmasını sağlayabilirsiniz.

Back