- 12 Mayıs 2024
- 29
- 25
- 25
- Konu Sahibi sehmuzbebeksi
Kızlar 25 yaşındayım tam bir yıllık evliyim, eşimle uzun süre çocuk düşünmüyoruz. Düzensiz adet sorunumdan dolayı doktora gittim, karnımda ve genital bölgemde aşırı kıllanma da vardı. Doktor progesteron hormonumun düşük, testesteron hormonumun sınırdan biraz yüksek olduğunu söyledi ve Zlyda 4mg isimli doğum kontrol hapını adetimin üçüncü gününden itibaren kullanmamı söyledi. İlaçtan üç kutu içince tekrar kontrole gideceğim ve ona göre sonuçlar değerlendirilecek. Dediğim gibi iki üç sene daha bebek düşünmüyoruz ama bu durum beni oldukça tedirgin etti. Dünden beri ağlamamı durduramıyorum. Bu durumu düzeltebilmek için neler yapabilirim? Sizler böyle bir süreçten geçtiniz mi, neler yaşadınız? 75 kilo 156 boyundayım zayıflamanın ve hayat standartlarımı iyileştirmenin bu duruma olumlu bir katkısı olur mu? Kimseyle paylaşamıyorum dün kuzenimle paylaştım mesela bana resmen kısır muamelesi çekti. “Bizim ailede de doğurgan olmayan yok ama sen istisna olacaksın herhalde” gibi bir cümle kullandı çok ağırıma gitti. Desteğinize ve fikirlerinize ihtiyacım var.