• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım vajinal mantar

Tabi ki silinmeli ancak ıslak mendil gibi ürünlerde değil ayrıca çok fazla kurutmamalısınız bana doktorum en fazla duşta bebek şampuanı kullanmamı önermişti. Onun haricinde hiçbir şey kullanmıyorum vajinal temizlik için. Yüzeysel temizlik yapmalısınız kesinlikle içine su tutmak ya da vajinanın iç kısmına kadar herhangi bir şey kullanmamak gerekiyor gebelikte de mantar enfeksiyonuna yatkınlık oluyor diye biliyorum. Olabildiğince vücudu doğal haline bırakmak gerekiyor :)
Anladım çok sağolun bilmiyordum ben dediğiniz gibi su tutma fln yapıyor dum şimdi sadecee beyaz kokusuz peçete ile temizliyorum inşallah bir an önce geçer

Eminim geçecektir ancak dikkatli olduğunuz sürece tekrarlanacağını düşünmüyorum :)
Şu ağrıyı en son 3 yıl önce kızımda ameliyat olurken çektim resmen bir yerim sanki kesik gibi oturup kalkmak eziyet oldu bna eşimin yardımı ile oturduğum yerden kalkıyorum 😔

Merhaba öncelikle ben mantar sürecimden bahsedeyim. İlk cinsel ilişki sonrası sistit olduğum için ve antibiyotik kullandığım için mantar oldum. Buradaki yorumları okudum ve herkesten bir parça bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Öncelikle hemen doktora gitim doktor bana hap ve fitil verdi. Bunları kullanırken ve hala asla vajinamı yıkamadım. Hiçbir şekilde. Banyodan çıktıktan sonra fön makinesinin soğuk tarafıyla kuruttum. Ve bence en çok etki edenlerden birisi de şekeri tamamen kestim. Kesinlikle şekerli şeyler tüketmeyin çünkü maalesef şekeri mantarlarımızda çok seviyor :/
İç çamaşırlarımı 90 derecede yıkayıp ütüleyip kullandım ve sık sık çamaşır değiştirdim. Yoğurt ve elma sirkesini ara sıra içim kazındığında çok sık olmamakla birlikte pamuğa sürüp tampon hareketlerle uyguladım. Ped olarak kotex kullanıyordum fakat instagramda beije marka organik pedleri sipariş ettim şimdi onları kullanıyorum. Mantarı ciddi oranda kestiğini yorumlarda okumuştum.
Şimdi ben mantar olalı bir ay oluyor ve mantarım geçtikten hemen sonra tekrar ikili antibiyotik tedavisine başladım. Antibiyotik tedavim bitti üzerine tekrar regl oldum ve reglim bitti ve mantarım tekrarlamadı. Şu an doktorumun verdiği gynoflor fitili kullanıyorum. Fakat canım biraz acıyor bunun yerine önereceğiniz fitil varsa sevinirim

Evet anlayabiliyorum fazla ağrı kaşıntı yanma olur ama ilaç kullandığınız için birkaç güne geçecektir
Birşey sorcam kbyin bu mantar dan dolayı 4 ,5 gündür puturlu bir beyaz akıntı vardı bugün sabahtan normal akıntı gibi yani puturlu değil acba neden böyle bir bilginiz var mi

pütürlü beyaz akıntı mantarda görülür. değişmeye başlaması iyi bir şey
Aynen en başta puturlu akıntı vardi işte 2 gündür normal akıntıya dönmüş ama sarı rengi akıntinin bu gece ilk defa iyi uydum çok şükür rabim bütün hastalara bizlere şifa versin

Back