Acil yardım vajinal mantar

Hermione111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
119
17
28
26
Merhaba bi süredir mantar sorunu yaşıyorum. Eskiden kaşıntı, şişme ve yoğun akıntı ve vajina içinde beyaz tortular vardı. Sık iç çamaşırı değiştirerek ve orayı kuru tutarak kaşıntı şişme ve akıntı sorununu çözdüm. Ama bu vajina içindeki beyaz tortular gitmiyor. 1-2 kere içini yıkadım ( bunun zararlı olduğunu bilmiyordum.) tortular daha çok arttı. Bi yandan da korkuyorum. Doktor randevusu aldım ama buradan da bu sorunla yaşanan kişilerin deneyimlerini öğrenmek istedim. Lütfen yardımcı olur musunuz

merhaba öncelikle kesinlikle vajinal yıkama yapmamalısınız. vajinanın doğal yapısını bozduğu için direkt mantar oluşma sebebidir. korkulacak bir şey yok içinizi ferah tutun. doktorunuzun yazdığı ilaç hemen geçirecektir.

Yillardir sikintisini cekiyordum. Ve hangi dr a gitsem hep ayni tedavi yontemi uygulaniyordu. Inanilmaz bir gelisme oldu ve ilk defa bir dr borik asit fitil onerdi, bunu eczaneler yapiyor ama hepsi degil.cok eski bir tedavi yontemiymis ve bazen sasiran eczaci ve dr bile gördüm. 2 ay her gece yatarken kullandim ve su an tertemiz.

merhaba öncelikle kesinlikle vajinal yıkama yapmamalısınız. vajinanın doğal yapısını bozduğu için direkt mantar oluşma sebebidir. korkulacak bir şey yok içinizi ferah tutun.
Nasıl uygulanır biraz bilgi verir misiniz lütfen

z

Ya gerçekten mi forumda o kadar şey okudum ki yıllarca geçmeyen yada önce geçip sonra tekrar başlayan gözüm korktu
Geçtikten sonra tekrar başlaması tamamen size bağlı. Kesinlikle vajinal yıkama yapmamalısınız. Vajinanıza herhangi bir şey sürmemelisiniz. Kısacası vajinanın doğal florasının bozulacağı her şey mantara yol açacaktır dikkat ettiğiniz sürece bir şey olmayacaktır

Nasıl uygulanır biraz bilgi verir misiniz lütfen
Dr a danismadan kullanmayin tabi. Ben internette okumustum ama bi dr a soyledigimde guldu bana "cok eski bir yontem bu diye" sonra zaman gectikce baska bir dr bu borik asit fitille kokunden kurur diyince kendisinin yonlendirmesiyle ve receteyle,bana uygun gordugu dozda,bunu yapabilecek eczane buldum ve 2 ay kullandim. Bu nedenle dr a danisin derim.

Kızlar acil yardım ne yapmam lazım mantar için vajinaya sarımsak koydum içime kaçtı korkuyorum ne yaptıysam yok lütfen yardım edin korkuyorum

Kızlar acil yardım ne yapmam lazım mantar için vajinaya sarımsak koydum içime kaçtı korkuyorum ne yaptıysam yok lütfen yardım edin korkuyorum
Mantarın enfeksiyonunun birçok farklı çeşitli var maya matarlari candida gibi. Çok etkili ilaclar var özellikle hap olanlar bu dusumu tamamen çözüyor. Yaninda kremde kullanabilirsiniz ve unutmayın kaşımak iyilesmeyi cok geciktirir kaşıntı önleyici kremler kullanabilirsiniz. Mantarın direncine göre tedavi sureci bazen uzun olabiliyor.

Bu arada MANTAR ENFEKSİYONUNA EN ÇOK SEBEP OLAN ŞEY tükürüklerimizde kandidalar. Bu enfeksiyonu yaşayanlarin çoğunda ağız yoluyla genital bolge arasında temas olduğu gözlemlenmiş yani iliski sırasında tükürmek yada temas buna en çok sebep olan şey. Böyle bir durum olursada fazla gecmeden yıkamak ve KURU TUTMAK çok ama çok önemli kızlar. Yoksa tekrwr ediyor

Kızlar acil yardım ne yapmam lazım mantar için vajinaya sarımsak koydum içime kaçtı korkuyorum ne yaptıysam yok lütfen yardım edin korkuyorsanız
Salı doktora gittim bana hap verdi içinde 2 tane vardır 3 gün arayla ikisini içtim krem verdi bir de onu da sürüyorum şu an hiçbir şey yok. Doktora gitmeden birkaç gün önce çamaşırsız yatmaya başlamıştım sabah kalktığımda tertemizdi orası. Size de tavsiye ederim. Bir de sürekli peçete koyuyorum çamaşırın içine. Böylece çamaşıra değmiyor bunun da etkisini gördüm baya

Bende öyleyim temizliğe dikat edin denilince bende arkadaş gibi yıkıyorum sizce napilmali silinmeli mi , hiç karışamamak mi gerekiyor napmaliyiz

Bende gebeyim bugün gitim zelalin fitil 3 gün ara ile kullanmak için yazdı birde krem ama çok kötüyüm suan oturma kalkma çok zor ağrı çok yemin ederim ben ilk kızımı sezetyan ile aldım ancak orda bu kadar zorlandım ameliyatlı olduğum halde bu ne sanki bir yerim kesilip biçilmiş napalm bir yardımcı olblirseniz ben burda okdm bu akıntı puturlu olan sürekli geliyor ben okdum yıkamak çok sakıncalıymis nasıl vajina temizliği yapmalıyız yada yapmamalıyız

Ben gebeyim sanırım maya olblir dktor mantar dedi ama ne olduğunu söylemedi fitil ve krem verdi çok kötüym suan özelikle oturup kalkma çok zor benim için vajinyi yıkamak sakıncaliymis vajina temizliği nasıl yapmalıyiz

Gebelikte borik asit kullanımı nasıl olur

İç kısmını hicbir zaman yıkamamanız gerekiyor özellikle sabun vb seyler yapısını bozuyor ve mantara zemin hazırlıyor. Benim kullandığım bir ilac varsi çok direncliydi benimkide onun ismini söyleyim size bulabilirsem. Bu arada her saat kurutma makinasiyla kurutabilirsiniz çok etkili oluyor kesinlikle nemli olmamali bu süreçte

Çok sagolun tamam

Bende öyleyim temizliğe dikat edin denilince bende arkadaş gibi yıkıyorum sizce napilmali silinmeli mi , hiç karışamamak mi gerekiyor napmaliyiz
Tabi ki silinmeli ancak ıslak mendil gibi ürünlerde değil ayrıca çok fazla kurutmamalısınız bana doktorum en fazla duşta bebek şampuanı kullanmamı önermişti. Onun haricinde hiçbir şey kullanmıyorum vajinal temizlik için. Yüzeysel temizlik yapmalısınız kesinlikle içine su tutmak ya da vajinanın iç kısmına kadar herhangi bir şey kullanmamak gerekiyor gebelikte de mantar enfeksiyonuna yatkınlık oluyor diye biliyorum. Olabildiğince vücudu doğal haline bırakmak gerekiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…