- 16 Mayıs 2020
- 34
- 9
- 3
- 31
- Konu Sahibi anneyimmm23
-
Bu mu kolay olan en zoru bu karar en zoru beni zerre tanısaydınız ne kadar sabırlı güçlü biri olduğumu anlardınız bazen insanlara tak dediği dönemler olur onu yaşıyorum bekleyeceğim Allah ım dan tek dileğim hakkımda hayırlısını bana nasip etmekDevlet hastanesi de aynı işlemi yapıyor bunun için illa sezeryan doguma ihtiyaç yok siz üstüne düşmemiş araştırmamışsınız çocuklara yakız zaten iyi bir anne olsanız şuan karnında can bulanla onların arasında hiçbir fark olmadığını anlar ona da sahip çıkardın iyi bir hayat sunmak istiyorum diyorsun her çocuk nasibiylr gelir ona hayatı siz degil rabbim sunuyor verende odur alan da siz o çocukların sahibi degilsiniz onlar Allahın siz sadece aracısınız onlar emanet size sahip çıkmanız gerekir Allah her zorluğun kolaylığını sabrını verir siz kısa yoldan dönmek yerine Allah a sıgının bence ama kolay olan işinize geliyor
zaten tek korkum bu Allah ın bana bu dünya da ders vermesi evlatlarımın canına zeval gelmesi yoksa asla bu kadar düşünmezdim kararım belliydi en zor karar bu kolaya kaçmak değil aslaBenim annem 16 kardeş ki yokluk zamanı dedem erkenden ölmüş anneannem büyütmüş hepsini biz 5 kardeşiz annemler evlendiginde evinde tencere kaşık yokmuş komşudan 1 tencere 3 kaşık alıp yıllarca onunla yaşamışlar şimdi mala mülke sahipler yani nasip geliyor siz kolaya kaçmak yerine birdaha düşünün ya bu bebegi aldırdıktan sonra Allah göstermesin diger çocuklarından birine bişey olsa o zaman mumla ararsın bu bebegi
Kürtaja günah Allah la benim aramda hesabı ben vericem diyor tüpleri baglatsaydın yazdım çevresi günah Allahın zoruna gider demiş onun günahından korkup yaptırmamış onlara deseydi Allah la benim aramda diye bir gıcık oluyorum böyle işine geldigi gibi laf konuşup duranlara şimdi de o günah herkesin hakkı oldu kendi bile ne dediginin farkında değil benceayy canım hatun kürtaj günahını biliyor kendi günahı olduğunu söylüyor sanırsın inancı var ancak kürtaj her annenin hakkı diyerek de fetva veriyor
7 yıldır bekliyorum bir düşük bir dış gebelik bu ay bir düşük daha rabbim isteyen herkese nasip etsinEşinizin korunması yeterli mi bu kadar basit mi yani kazayla oldu aldırıcamyıllardır bebek isteyen çeşit tedaviler gören adet gününün gelmesini hiç istemeyen her ay bu ay hamile miyim diye gece gündüz Allaha yalvaran arkadaşlar var o bebek için neleri göze alıyorlar siz evladınızın yaşamını sonlandırmayı düşünüyorsunuz. Peki madem karnınızdakini değilde diğer 3 evladınızdan birinin yaşamını sonlandırın hepsi aynı evlat değil mi ne farkeder diğerlerinden birini öldürün o kadar basitse.
daha hangi bahaneye sığınacak merak ediyorumKürtaja günah Allah la benim aramda hesabı ben vericem diyor tüpleri baglatsaydın yazdım çevresi günah Allahın zoruna gider demiş onun günahından korkup yaptırmamış onlara deseydi Allah la benim aramda diye bir gıcık oluyorum böyle işine geldigi gibi laf konuşup duranlara şimdi de o günah herkesin hakkı oldu kendi bile ne dediginin farkında değil bence
Çok sabırlı güçlüysen 4. De sana zor gelmez ona da sabret güçlü ol ayakta dur ben bu çocugu dogurucam ne zorluk olursa olsun de güçlü olmak senin sandığın gibi degil güçlüysen hep güçlü olacaksın hep dik duracaksın Bi çocuk seni korkutmayacak ve evet sana göre kolay bu çünkü dogunca çok zorlanacagım diyorsun ilerde zorluk çekmek yerine o bebenin canına kıyıp günahı kabullenmek sana daha kolay geliyor boşuna kendini savunmaya kalkma ban yemeyecek olsam sana diyeceğim daha çok yerin dibine sokup çıkartırım seni burada da işte kendimi tutuyorum sen kendini haklı gördüğünden bizim dediklerimiz sana mantıksız geliyor kendine dışarıdan baksan anlarsınBu mu kolay olan en zoru bu karar en zoru beni zerre tanısaydınız ne kadar sabırlı güçlü biri olduğumu anlardınız bazen insanlara tak dediği dönemler olur onu yaşıyorum bekleyeceğim Allah ım dan tek dileğim hakkımda hayırlısını bana nasip etmek
zaten tek korkum bu Allah ın bana bu dünya da ders vermesi evlatlarımın canına zeval gelmesi yoksa asla bu kadar düşünmezdim kararım belliydi en zor karar bu kolaya kaçmak değil asla
Bende bekliyorum ban yiyecek olmasam yapacağım çok da iştedaha hangi bahaneye sığınacak merak ediyorum
Tüpleri baglatmaya çevresi Allah ın zoruna gider demiş buda korkmuş ama bebek aldırmaya gelince dili uzatıp Allah la benim aramda günah benim diyor zihniyet bu yaniYaa demek eşinizden oldu biz bunu farketmemiştk. Siz çocuğunuzu tek başına büyütüyorsunuz halbuki biz komşularla büyütüyordk. Tek başına büyütüp zorluğunu çeken 3. Doğumdan sonra tüpleri bağlatr Bi daha düşünmezdi hamile kalır mıyım diye. Ve demişsinki ailede çocuk aldıran yokmu yokkk biz verilen nimetin kıymetini biliriz istemiyorsak dikkat ederiz korunmanın kaç çeşit yolu var sonuçta bfnim büyüklerim bunu biliyoken bu zamanda bilmemek tuhaf
Rabbim bu mubarek aylarda yüzünü güldürsün inşallah7 yıldır bekliyorum bir düşük bir dış gebelik bu ay bir düşük daha rabbim isteyen herkese nasip etsin
Amin Rabbim kimseyi evlat sahibi olmaktan mahrum etmesin bir çocuğu dünyaya getirmek en kolayı sonrasın da anne olmayı nasip etsin herkese7 yıldır bekliyorum bir düşük bir dış gebelik bu ay bir düşük daha rabbim isteyen herkese nasip etsin
Ne kadar da haklı Bir kadın her sıruyada Bi cevabı var korunamazmış çünkü kocası korunuyo muş bsğlatamazmış çünkü günahmış çocuklarına çok iyi bakıyormuş ama çocukları çok üzgünmüş çocuk olmuş çünkü kocası yüzündenmiş kürtaj en doğal haklıymış. Her konuda temize çıkmışTüpleri baglatmaya çevresi Allah ın zoruna gider demiş buda korkmuş ama bebek aldırmaya gelince dili uzatıp Allah la benim aramda günah benim diyor zihniyet bu yani
Sorma deli oldum sabah sabah sinirden kuduruyorum burada dün zaten kötü haber aldım içimde hep bi korku var bu gelmiş rahat rahat bebek aldırmak istiyorum normal yoldan düşürmenin yolu yokmu günahına bizi de ortak edicekNe kadar da haklı Bir kadın her sıruyada Bi cevabı var korunamazmış çünkü kocası korunuyo muş bsğlatamazmış çünkü günahmış çocuklarına çok iyi bakıyormuş ama çocukları çok üzgünmüş çocuk olmuş çünkü kocası yüzündenmiş kürtaj en doğal haklıymış. Her konuda temize çıkmış
Öyle bir hakkı kimse kimseye vermiyor kimse kimseye tercihleri ve kararları yüzünden hakaret edip yerin dibine sokamaz benim yakınlarım beni anlıyorsa neden bu kadar istemediğimi biliyorsa bu bana yeter siz beni asla anlamazsınız bunu da gördümÇok sabırlı güçlüysen 4. De sana zor gelmez ona da sabret güçlü ol ayakta dur ben bu çocugu dogurucam ne zorluk olursa olsun de güçlü olmak senin sandığın gibi degil güçlüysen hep güçlü olacaksın hep dik duracaksın Bi çocuk seni korkutmayacak ve evet sana göre kolay bu çünkü dogunca çok zorlanacagım diyorsun ilerde zorluk çekmek yerine o bebenin canına kıyıp günahı kabullenmek sana daha kolay geliyor boşuna kendini savunmaya kalkma ban yemeyecek olsam sana diyeceğim daha çok yerin dibine sokup çıkartırım seni burada da işte kendimi tutuyorum sen kendini haklı gördüğünden bizim dediklerimiz sana mantıksız geliyor kendine dışarıdan baksan anlarsın
Aynen bende çok ağır konuşucam yazıp siliyorum ban yicem diye bunu için değmez ban yemeye Allaha havale ediyorum vicdanıyla başbaşa. Hayırdr ne kotü haber aldn inşallah herşey güzel olurSorma deli oldum sabah sabah sinirden kuduruyorum burada dün zaten kötü haber aldım içimde hep bi korku var bu gelmiş rahat rahat bebek aldırmak istiyorum normal yoldan düşürmenin yolu yokmu günahına bizi de ortak edicek
Anlayacak hiçbir yanın yok çocuk istemezsin anlarım o zaman ama zevki yaşamaktan mahrum kalmayıp üstüne hiçbir korunma yöntemine yanaşmayıp üstüne hamile kalıp aldırıcam diyorsan benden anlayış bekleme ne kadar zor şartlarda olursan ol bir bebegin canını almak için hiçbir haklı sebebin olamaz yok yani bunun haklı tarafı olsa ben zaten kimseyi yargılamam hak veririm bebegi sakat olacağını bile bile aldırmayıp doguran var benim çevremde 8 yaşında olup hala kırklı bebek gibi büyümeyen o kadın anne işte ne olursa olsun mutsuz da olsa zorluk da çekse dogurdu o bebegi ve bakıyor çok güzel annelik budur öyle senin sandığın gibi digerlerine iyi bakıyım mutlu olsunlar diye birini öldürmek degildir annelikÖyle bir hakkı kimse kimseye vermiyor kimse kimseye tercihleri ve kararları yüzünden hakaret edip yerin dibine sokamaz benim yakınlarım beni anlıyorsa neden bu kadar istemediğimi biliyorsa bu bana yeter siz beni asla anlamazsınız bunu da gördüm
Allah senden razı olsun bende öyle yapmaya karar verdim hakkımda hayırlısı olsun doktoru bekleyeceğim sağlıksız bir gebelikte olabilir dedi erken müdahale gereksiz dedi burada paylaşmam çok yanlıştı peki nasıl silebilrim yardım edinAnlamıyorum gerçekten yorumları. Herkesin hayatı kendinde. Bende 2 senedir hamile kalmak için uğraşıyırum amma biri çoçuk aldırıyor diyede neredeyse cani yeri koymak saçmalık geldi.
Bence kendi başına bişey yapma. Sonra yeni dertler açılmasın. En iyisi doktorun dediğini yapmak.
40 gunluk degilse hamilelik günah olmaz diye biliyorumHayır tabi ki vebali sadece bana ait aksine haftalar ilerleyince bunu doktor yapacak ben ise daha 15 günlük bir gebelikken bitirmek istiyorum sadece yardım istedim doğal bir yöntem var mı onu öğrenmek istedim
Silinmiyor burdaki konular bildiğim kadarıyla. Allah hayırlısını nasip etsin İnşallahAllah senden razı olsun bende öyle yapmaya karar verdim hakkımda hayırlısı olsun doktoru bekleyeceğim sağlıksız bir gebelikte olabilir dedi erken müdahale gereksiz dedi burada paylaşmam çok yanlıştı peki nasıl silebilrim yardım edin
Canım karşı komşum akrabamız bizim bunun arkadaşı benimle aynı hamile kalmıştı 8 haftalıkken kalbi durmuş kürtaj olmuş mecburi bana bunu dün anlattı komşum ve hem kıza çok üzgünüm hemde insan korkuyor bebegim aklıma geliyor sürekli ya bişey olursa diyeAynen bende çok ağır konuşucam yazıp siliyorum ban yicem diye bunu için değmez ban yemeye Allaha havale ediyorum vicdanıyla başbaşa. Hayırdr ne kotü haber aldn inşallah herşey güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?