• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım lütfen...prolaktin seviyem 43.7 çıktı

jalem

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
46
1
16
Kastamonu
arkadaşlar prolaktim seviyem 43.7 çıktı hiç bir bilgim yok bu nedir yüksek olunca ne oluyor bunun normali nedir lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin

6.0-29 ama laboratuara gore degısır.benım ıkı kez yukseldı sonra hormon ılaçlarıyla dustu ama cok cektım o zaman basım agrıdı döndü halsız bırakır bu hastalık sende neler oldu

6.0-29 ama laboratuara gore degısır.benım ıkı kez yukseldı sonra hormon ılaçlarıyla dustu ama cok cektım o zaman basım agrıdı döndü halsız bırakır bu hastalık sende neler oldu

bende hiç bi belirti yok sadece yoğun iş tempomdan dolayı halsizliğim var bu seviye çok mu yüksek sence çocuk olmama gibi bi sorun varmış heralde bilgi verirsen çok sevinirim canım

2009 da benım prolaktınım 69 cıkmıstı beyın cerraahına gıttım, emar cekındım.bas agrısı baş donmesı ve gozlerde bulanıklık sebebıyle ve dengem bozuldu basımı tutamadım sureklı uzandım.cok kotuydum o gunlerı bıdaha yasamak ıstemem.bı suru tahlıller falan hepsı temız cıktı emar sonucu geldı doktor hıpofız adenomu dedı.hıpofız beszi şişmiş,sıvılce kadarmıs.tabı ben hep netten arastırdım hastalıgımı.buyuk olanına kıst denıyomus.hıpofız bezi prolaktın ve kotızon hormonu salgılıyo dedı bu testlerı de yaptrdık prolaktınım yukselmıs bu arada hıpofız bezı baska hormonlarda salgılıyo.prolaktın yuksekse cocuk olmaz ama hapla hemen dusuyo.sorun yok yani.beyın cerraahı kadın doguma yonlendırıyo hormon hapı verıyo haftadda ıkı gun falan dozunu yukseklıgıne gore ayarlıyo.2011 de tekrar cıktı.o zamanda 40 lardaydı bende yıne aynı tedavıyle gectı ama her sene emar cekınıyorum.300 ve 500 lerde olanlar varmıs doktor dedı.cok yukseldıgınde goguslerden sut gelır ılk doktor bunu soraar zaten.ama benım prolaaktınım dogum kontrol hapından cıktı.sakın kullanma bu hapı cok yan etkılerı var.sımdıden gecmıs olsun

neden cıkar dıye sordugumda ıkı doktorda bana bılemeyız her an yıne cıkabılır demıslerdı ama bazı haplar prolaktını yukseltıyo.ama benım kendılıgınden degılde ıkısde hapla bırlıkte cıktı.ama doktorlar haplarda tetıklıyo olabılır dedı.senın neden cıkmıs sordun mu?

Özellikle araç tutmaları ve mıde bulantısı için olan ılaçları dıkkatle kullanın mumkunse hiç kullanmayın.Ciddi anlamda yukseltır bu ılaçlar prolaktını.

Özellikle araç tutmaları ve mıde bulantısı için olan ılaçları dıkkatle kullanın mumkunse hiç kullanmayın.Ciddi anlamda yukseltır bu ılaçlar prolaktını.

bunları duymadım.ıbrahım saracogluda demıstı dogum kontrol hapı prolaktının yuksselmesını tetıkler.bu hap cok tehlıklelı daha nelerı nelerı tetıklıyo

hiç bir bilgim yok şu an test sonucu elimde sadece yarın doktoruma gidecem görüşecez verdiğinz bilgiler için çok teşekkür ederim çok sağolun arkadaşlar

evet dostınex kullandım.dedıgım gıbı hafatada ıkı kez.o hapı kullanırken korunman lazım benım doktor oyle demıstı çocuk sakat olur yanı zararlı nı hap işte.zaten yakın zamana duser yuksek degıl senın.1 ay kullanırsın kesın.eger baska sorunun yoksa tabıkı hamıle kalırsın engel yokkı.ben sımdı hamıleyım ayın 23 unde dogum inş.tabı gelırse.

evet dostınex kullandım.dedıgım gıbı hafatada ıkı kez.o hapı kullanırken korunman lazım benım doktor oyle demıstı çocuk sakat olur yanı zararlı nı hap işte.zaten yakın zamana duser yuksek degıl senın.1 ay kullanırsın kesın.eger baska sorunun yoksa tabıkı hamıle kalırsın engel yokkı.ben sımdı hamıleyım ayın 23 unde dogum inş.tabı gelırse.

canım doktorum dostinex ismimde bi ialç verdi haftada 2 kere kullanacakmışım inş faydasını görürürm bu ilaç hakkında var mı bilgin bu ilacı kullanıp hamile olan var mı ki

merhaba canım.öncelikle hiç telaş yapma benim prolaktinim 98 di.dostinex i kullandım ve 2.kutuda hamile kaldım.(gerçi hamileleğim devam edemedi ama olsun).dostinexi kullanırken doktor korunmana gerek yok dedi.bilakis hamile kalmana yardımcı olur dedi.bende korunmadım ilacı içerken ve hamile kaldım..prolaktin nam-ı diğer stres hormonu.stres yaptıkça yükselen bir hormon.o yüzden kafanı ve içini rahat tut.ben hiç bir belirtisini göstermeme rağmen yüksekti.bana hiç bir yan etkide yapmadı çok şükür.hamile kaldığın öğrendiğin an ilacı bırakıyorsun zaten.bu arada incir-havuç-dere otu-maden suyu veya soda prolaktin değerini yükseltiyor..sana tavsiyem gönlünü ferah tut canım,herşey yoluna girecektir Allah ın izniyle...sevgilerimle :))

benım 57lerde fılm cektırmemı ıstemedı doktor cunku 100 lerdekınlerden ıstıyoruz dedı fılm tetıklıyormus ..valla bu ay gonal f oldum ıste ama sistit var bendede bır turlu gecmıyor onun ıcın kultur ve smear yaptırıcam bu ayda olmassa bebek.

Son düzenleme:
merb benmde 57lerde çıktı dostinex verdi ama bir ay kullanmam gerektiğini söyledi dr. 2 tane hap var bunları yarım olarak mı alacağım haftada 1 alacaksın dedi ben 4 tane filan sanmıştım.bende sadece bu problem var eşimde ise sperm de ileri hızlı olan değer 1,4 baya düşükmüş benim durumum geçse bile eşiminde düzelmesi gerekiyor değil mi.eşime 3 ay tedavi vemişler ben bu dönemde korunmalımıyım lütfenn yardımcı olunnn...

bende prolaktin hastasıyım yükseldiğinde anlaya biliyorum artık halsizlik baş dönmesi hafıza kaybı yapıyo dostinex kullanıyorum bu yüzden sürekli olmasada 3 ayda bi 1 kutu düzene girmesine kafi geliyo ama 3 aysonrasında mutlaka 1 kutu daha içmem şart oluyo alıştım artık korkmana gerek yok kontrol altına alırsan bebişinde olur büyük bi sorun değil yani rabbim dermansız dert vermesin arkadaşlar......

merb benmde 57lerde çıktı dostinex verdi ama bir ay kullanmam gerektiğini söyledi dr. 2 tane hap var bunları yarım olarak mı alacağım haftada 1 alacaksın dedi ben 4 tane filan sanmıştım.bende sadece bu problem var eşimde ise sperm de ileri hızlı olan değer 1,4 baya düşükmüş benim durumum geçse bile eşiminde düzelmesi gerekiyor değil mi.eşime 3 ay tedavi vemişler ben bu dönemde korunmalımıyım lütfenn yardımcı olunnn...

o hapı yarıya bol canım salı cuma ıcıyorum ben yarım yarım 1 yapıyor ıste korunmana gerek yok canım ..sut hormonu zaten koruyor ıste bızlerı ondan olmuyor bebek zaten

Back